Näin estät WhatsApp kuvien automaattisen tallentamisen 3


Ohje WhatsAppin kuvien ja videoiden automaattisen tallentamisen pois kytkemiseen Android-puhelimella.

Täyttyykö puhelimen muisti WhatsApp-kuvista ja videoista? Jos kuulut moneen WhatsApp-ryhmään, joihin lähetetään paljon kuvia ja videoita, voi medioiden määrä helposti tukkia puhelimen. Oletuksena WhatsApp lataa ja tallentaa kaikki saapuneet kuvat ja videot, mutta onneksi voit kytkeä ominaisuuden pois päältä.

Tämän ohjeen avulla voit valita missä tilanteissa kuvat ja videot latautuvat automaattisesti. Kerromme myös miten voit poistaa jo puhelimeen tallennetut WhatsApp-kuvat, videot ja viestit.

Lue myös nämä:

WhatsApp kuvien automaattisen tallennuksen ja lataamisen poistaminen

Aluksi avaa WhatsApp-sovellus, paina oikeasta ylälaidasta valikko-painiketta (kolme pistettä) ja valitse valikosta Asetukset.

WhatsApp valikko

Avaa seuraavaksi asetuksista Datan ja tallennustilan käyttö.

WhatsApp asetukset

Näet nyt Medioiden autom. lataus-otsikon alla vaihtoehdot Mobiiliverkossa, Wi-Fi-verkossa ja Roaming-tilassa. Varmista, että kaikista kolmesta kohdasta on poistettu valinnat kaikista neljästä kohdasta (valokuvat, ääni, videot ja asiakirjat). Jokaisen valinnan kohdalla pitäisi lukea ”Ei mediaa”.

WhatsApp datan ja tallennustilan käyttö  WhatsApp kuvien automaattinen tallentaminen pois käytöstä

Nyt WhatsApp-kuvien automaattinen tallennus on pois käytöstä.

WhatsApp-kuvien poistaminen puhelimen muistista

Tarkistetaan vielä, miten paljon jo aiemmin puhelimeen tallennetut viestit ja kuvat vievät puhelimesi muistia. Viestejä ja mediatiedostoja voi kertyä pidemmän ajan kuluessa liikaa ja puhelimen toiminta voi kärsiä liian täydestä muistista. Voit poistaa halutessasi vaikka kaikki aiemmin puhelimeen tallennetut WhatsApp-kuvat, videot ja viestit tai vain valitsemiesi keskusteluiden mediat.

Avaa Datan ja tallennustilan käyttö-valikosta Tallennustilan käyttö.

Näet nyt listan kaikista WhatsApp-keskusteluistasi. Keskustelun oikealla puolella näet keskustelun medioiden kuluttaman tallennustilan määrän. Alla olevan kuvan esimerkissä Playstation 4-ryhmään tulleiden kuvien, videoiden ja muiden tiedostojen koko on peräti 1,3 Gt, joka on suhteellinen paljon yhdeksi ryhmäksi.

WhatsApp kuvien poistaminen puhelimesta

Valitse haluamasi keskustelu ja näet tarkemman erittelyn muistin kulutuksesta (valokuvat, GIF-animaatiot, videot…). Voit poistaa kuvia ja muita tiedostoja painamalla oikeasta alalaidasta Hallitse viestejä, valitsemalla poistettavat tiedostot ja painamalla Tyhjennä viestit.

WhatsApp kuvien tyhjentäminen  Poista WhatsApp kuvat ja videot

Jos seurasit ohjetta, WhatsApp-kuvien automaattinen tallennus on nyt pois käytöstä ja voit poistaa tilaa vievät kuvat ja videot puhelimen muistista.

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin estät WhatsApp kuvien automaattisen lataamisen Android-puhelimella”. Jätäthän mielipiteesi ja palautteesi ohjeesta kommentti-kenttään.

4.8 5 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

3 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
chrisse

tosi hyvä ohje, vanhakin ymmärtää:) kiitos

Mika

Ei onnistu noin, edelleen kuvat tallentuvat vaikka tein kuten ohjeistettiin. Mikä avuksi?

Keksu

Kts myös Keskusteluiden alta Median näkyvyys. Itseltäni loppui vasta sieltä sulkemalla ’Näytä äskettäin ladatut mediat puhelimen galleriassa’.