WhatsAppin 10 piilotettua ominaisuutta 10


Suosittu WhatsApp-sovellus on täynnä piilotettuja ominaisuuksia. Tässä artikkelissa kerromme näistä kymmenen.

1. Tekstin muotoilu WhatsAppissa

WhatAppissa tekstiä on mahdollista lihavoida (boldata), kursivoida ja yliviivata.

Tekstin lihavointi WhatsAppissa

Lisää lihavoitavan tekstin eteen ja loppuun tähtimerkki (*).

Tekstin kursivointi WhatsAppissa

Lisää kursivoitavan tekstin alkuun ja loppuun alaviiva(_).

Yliviivattu teksti WhatsAppissa

Voit yliviivata tekstin WhatsAppissa lisäämällä tekstin alkuun ja loppuun aaltoviivamerkin (~).

Katso alta esimerkkikuva tekstin muotoilusta WhatsAppissa.

Tekstin muotoilu WhatsApp

2. WhatsApp viestin tallentaminen suosikkeihin

Voit lisätä ystäväsi lähettämän viestin suosikkeihin, jolloin löydät jatkossa viestin helposti, ilman tarvetta etsiä sitä kaikkien vanhojen keskustelujen joukosta. Tästä ominaisuudesta on erityisesti hyötyä, jos haluat esimerkiksi tallentaa tuttavasi lähettämän puhelinnumeron, kiinnostavan linkin tai muun tärkeän tiedon.

Viesti lisätään suosikkeihin WhatsAppissa painamalla pitkään viestin päältä ja tämän jälkeen avautuvasta valikosta tähti-painiketta.

Löydät suosikkeihin tallentamasi WhatsApp-viestit iPhonella sovelluksen alalaidan tähti-välilehdeltä ja Androidilla sovelluksen oikean ylälaidan valikkonäppäimen alta, ”Tähdelliset viestit”-kohdasta.

WhatsApp viestin lisääminen suosikkeihin

3. Kenen kanssa juttelet eniten?

Haluatko tietää kenen kanssa pidät eniten yhteyttä WhatsAppissa?

Voit selvittää tämän helposti iPhonella tai Android-puhelimella seuraavaa reittiä: Asetukset -> Datan ja tallennustilan käyttö -> Tallennustilan käyttö. Näet listan ihmisistä ja ryhmistä siinä järjestyksessä, kenen keskusteluhistoria vie eniten puhelimesi tallennustilaa. Painamalla yhteystietoa, näet tarkempia tietoja, esimerkiksi lähetettyjen viestien, kuvien, videoiden ja GIF-animaatioiden määrän.

WhatsApp datan käyttö

4.  Mykistä keskustelun ilmoitukset

Jos kuulut WhatsApp-ryhmään, johon tulee jatkuvasti viestejä tai haluat jostain syystä mykistää jonkun tietyn henkilön ilmoitukset, WhatsAppista löytyy tätä varten kätevä toiminto. Keskustelujen mykistäminen iPhonella ja Androidilla toimii samalla tavalla.

Avaa WhatsApp-keskustelu, jonka ilmoitukset haluat mykistää. Paina oikean yläkulman valikko-painiketta (kolme pistettä päällekkäin) ja valitse valikosta ”Mykistä ilmoitukset”. Voit nyt valita kahdeksan tunnin ja vuoden välillä, kuinka pitkäksi aikaa haluat mykistää ilmoitukset. Jos jätät valinnan kohtaan ”Näytä ilmoitukset”, puhelin ei hälyytä uusista saapuvista viesteistä, mutta näet niistä ”hiljaisen” ilmoituksen puhelimen ilmoituskeskuksessa.

WhatApp viestien mykistäminen  Poista WhatsApp-ilmoitukset

5. Piilota ”Nähty viimeksi” tieto

Etkö halua ystäviesti tietävän milloin olet viimeksi käynyt WhatsAppissa. Voit piilottaa tämän tiedon seuraavaa polkua: Asetukset -> Tili -> Tietosuoja -> Viimeksi paikalla. Voit valita ketkä voivat nähdä milloin olet viimeksi käynyt WhatsAppissa. Vaihtoehtoina on kaikki, omissa yhteystiedoissasi olevat henkilöt tai ei kukaan.

Piilota nähty viimeksi WhatsApp

6. Piilota viestien lukukuittaukset

Jos et halua ystäviesti tietävän milloin olet lukenut ystäväsi lähettämän viestin, voit piilottaa tämän tiedon. Asetus löytyy tietosuoja-asetuksista, eli reittiä: Asetukset -> Tili -> Tietosuoja -> Lukukuittaukset. Poistamalla valinnan kohdasta ”Lukukuittaukset”, ystäväsi eivät enää näe milloin luet heidän lähettämänsä WhatsApp-viestit. Huomaa kuitenkin, että jos estät muita näkemästä lukukuittauksia, et myöskään näe itse ovatko ystäväsi lukeneet sinun lähettämäsi viestit. Ryhmäkeskusteluissa lukukuittaukset ovat aina käytössä, eikä niitä voi estää.

Lukukuittaukset WhatsApp

7. Estä WhatsApp kuvien ja videoiden automaattinen tallennus

Jos kuulut moneen WhatsApp-ryhmään tai saat paljon videoita ja kuvia viesteinä, voi WhatsApp kuvat ja videot täyttää puhelimen muistin. Voit estää puhelinta tallentamasta kaikkia WhatsApp videoita ja kuvia. Ainakin toistaiseksi tämä onnistuu ainoastaan iPhonella ja toiminto puuttuu Android-puhelimista. iPhonella löydät asetuksen valitsemalla ”Asetukset” ja kytkemällä ”Tallenna saapuva media” valinta pois käytöstä.

8. WhatsAppin käyttäminen tietokoneella

Voit käyttää WhatsAppia tietokoneella avaamalla asetuksista WhatsApp Web-valinnan ja lukemalla puhelimella QR-koodin osoitteesta web.whatsapp.com. Jos haluat tarkemman ohjeen, katso Miten voin käyttää WhatsAppia tietokoneella?

Lue WhatsApp QR-koodi puhelimella

9. Muuta WhatsApp-viestien ääntä

Sen sijaan että kaikissa WhatsApp-keskusteluissa on sama viestien ilmoitusääni, voit vaihtaa jokaiselle henkilölle tai ryhmälle oman mukautetun äänen.

Androidilla viestiääntä pääset vaihtamaan avaamalla keskustelun, jonka ääntä haluat muokata, painamalla tämän jälkeen oikean ylälaidan valikosta (kolme pistettä päällekkäin) ”Näytä yhteystieto” ja tämän jälkeen ”Mukautetut ilmoitukset”. WhatsApp-viestien äänen lisäksi voit valita käytetäänkö ilmoituksissa värinää ja monia muita asetuksia.

iPhonella WhatsApp viestiääntä voit vaihtaa painamalla keskustelussa yhteystiedon nimeä ja tämän jälkeen valitsemalla ”Mukautetut ilmoitukset”.

Mukautetut ilmoitukset WhatsApp

10. WhatsApp-keskustelun tallentaminen ja lähettäminen

Voit lähettää WhatsApp-keskustelun sähköpostilla ystävällesi tai itsellesi tallennettavaksi. Android-puhelimilla viestien lähettäminen onnistuu avaamalla lähetettävä keskustelu, avaamalla valikko (kolme pistettä päällekkäin), valitsemalla ”Lisää” ja tämän jälkeen ”Lähetä sähköpostilla”. Voit valita ennen lähettämistä haluatko lisätä viestiin myös kuvat ja videot.

iPhonella viestien lähettäminen sähköpostiin tapahtuu seuraavasti: paina keskustelussa yhteystiedon nimeä, selaa ikkunan alalaitaan ja paina ”Vie keskustelu”.

Lähetä WhatsApp keskustelu sähköpostilla

 

Kiitos että luit artikkelin ”WhatsAppin 11 piilotettua ominaisuutta”. Jätä mielipiteesi artikkelista kommentti-kenttään.

5 1 ääni
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

10 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Keiju

Epäilen, että poikakaverini käy lukemassa minun viestit aina tilaisuuden tullen. Saanko mistään listaa siitä milloin minun puhelin on ollut whatsapissa?

Jouni

voiko muuttaa sitä, että viimeksi kommentoitu viesti ei ole näytöllä ensimmäisenä vaan olis vaikka aakkos tai joku muu järjestys

Anne

Hei, ehkä jo tiedätkin tämän, mutta jollekin muulle voi olla hyödyksi: Jos painat listanäkymässä tiettyä keskustelua pohjaan, tulee ylös valikko jossa on ensimmäisenä nastan kuva. Nastaa painamalla tämä kyseinen keskustelu pysyy listan ylimpänä. Pystyt laittamaan nastan kolmeen keskusteluketjuun, jolloin sinulle tärkeimmät ovat ylimpänä.

Tuija

Whatsup-keskusteluketju muuttui vahingossa salatuksi. Miten voin poistaa lukituksen ja saada keskustelun kuvineen takaisin?

Hannu

Seiskaan viitaten – kuvat ja videot voisi silloin tällöin viedä kotikoneelle, mutta kuinka? Puhewlin Blackview (BV7000 Pro) ja Android 7.0

W.Palmu

Ei saa androidissa muutettua viestien ääntä haluamakseen.
Ainoastaan osa tehdasasetuksien äänistä on valittavissa, mutta omien äänien valinta, SD-kortilta tai puhelimen muistista ei onnistu.

Jukka Ainasoja

Minulla on iphone 6. En saa mistään voimistettua hälysääntä. Viimeine päivitys ei ollut oikein kohdallaan. Ohjeista huolimatta en onnistunut. Miksi ei voi olla omaa soittoääni valikkoa?

Honkala Pertti

Selkeä ohje