Netin jakaminen iPadilla muille laitteille


Haluatko jakaa iPadin netin muille kodin laitteillesi, taikka kaverin laitteeseen? Tämä onnistuu helposti vaikka Smart-telkkariin, tablettiin, puhelimeen, kannettavaan, pelikonsoliin tai mihin tahansa muuhun laitteeseen, jossa on langattoman verkon vastaanotin. Seuraa alla olevia ohjeita.

Katso myös: Netin jakaminen iPhonella muille laitteille

 1. Oman yhteyspisteen käyttöönotto iPadilla

Valitse ”Asetukset” laitteestasi. Ensimmäisenä vaihtoehtona on yhteysasetukset (Lentokonetila, Wi-Fi, Bluetooth ja Oma yhteyspiste), nämä ovat näkyvissä heti laitteen vasemmassa yläkulmassa. Tässä iPadissa on myös VPN-yhteysohjelma asennettuna (näkyy lisävalikkona yhteysasetuksissa), mutta tämän puuttumisella ei ole vaikutusta yhteyspisteen käyttöönotossa. Katso alla oleva kuva.
Netin jakaminen iPadista

Valitse ”Oma yhteyspiste”  Tämän jälkeen alla oleva ikkuna avautuu näkyviin.

iPad netin jakaminen
2. Yhteyspisteen käyttöönotto

 • Huomaa, että kuvassa yhteyspiste on pois käytöstä. Kytkin on harmaana. Paina sormella kytkimestä, jolloin oma yhteyspiste aktivoituu. Samalla tulee alla oleva ilmoitus.

Nettiyhteyden jakaminen iPadista

 • Taulussa kerrotaan ”Wi-Fi ja Bluetooth ovat pois päältä. Oma yhteyspiste on käytettävissä vain USB:n kautta. Haluatko ottaa sen käyttöön myös Wi-Fi- yhteyden ja Bluetoothin kautta? ” Tässä esimerkissä Wi-Fi ja Bluetooth eivät ole olleet päällä ennen oman yhteyspisteen käyttöönottoa, joten yllä olevan kuvan ilmoitus tulee näkyviin. Nyt valitse ”Wi-Fi ja Bluetooth päälle” .
 • HUOM! Jos sinulla on Wi-Fi ja Bluetooth päällä, tätä ei tule näkyviin. Tämä ei haittaa, voit kokeilla tätä uudestaan ottamalla Wi-Fin ja Bluetoothin pois päältä. Näin se käy: Wi-Fi ja Bluetoothin saat näppärästi pois päältä yhteysasetuksista painamalla ko. kytkimien kohdalta, jotka ovat aktiivisena vihreitä, taikka sivaltamalla iPadin näyttöä alhaalta ylöspäin, jolloin pika-asetusvalikko tulee näkyviin (katso alempi kuva)

iPad netin jako päälle

 • Mikäli WiFi on päällä (kuten kuvassa) paina sinisen ympyrän kohdalta, jotta Wi-Fi-yhteys kytkeytyy pois päältä.
 • Mikäli molemmat Wi-Fi ja Bluetooth ovat päällä, näkyvät ne tässä sinisenä. Paina Bluetooth ja Wi-Fi pois päältä, jolloin näkymä on alla oleva.

 

 • Nyt toista kohdan 2 vaiheet ”Wi-Fi ja Bluetooth päälle”-kohtaan asti.
 • Kun olet valinnut Wi-Fin ja Bluetoothin päälle ”Oma yhteyspiste” – kytkin muuttuu vihreäksi. Katso alla oleva kuva.iPadin oma yhteyspiste
  HUOM! Samalla laite ilmoittaa kuvakkeessa ennaltamäärätyn Wi-Fin salasanan ja yhteyden nimen. Voit muuttaa molempia asetuksia. Yhteyden nimi löytyy Wi-Fi-salasanan alta kohdasta ”Valitse xxxxx tietokoneen tai toisen laitteen Wi-Fi-asetuksista” , tässä tapauksessa yhteyden nimi on ”iPad”  Voit muuttaa tätäkin seuraamalla alla olevia ohjeita. Ensin tärkein, eli Wi-Fi:n salasanan muutos.
 1. Wi-Fin salasanan muutos
 • Kun olet oman yhteyspisteen asetuksissa, paina sormellasi kohdasta ”Wi-Fi- salasana”  Katso alla oleva kuva.

 

Netin jakaminen iPad salasanan muuttaminen

 • Kun painat sormellasi ”salasana” –kohdasta, voit kirjoittaa mieleisesi vähintään 8-kirjaimen pituisen salasanan.
 • Nyt laitteesi jakaa nettiyhteyttä iPadistasi.

2. Yhteyden nimen muutos

 • Laitteesi ja oma yhteytesi erottuu massasta näppärästi vaihtamalla yhteyden nimeä, joka samalla vaikuttaa laitteen nimeen. Tämä muutos näkyy myös ” Etsi iPhoneni / iPadini ”-ohjelmistossa, joten kirjoita laitteen nimeksi sellainen, jonka varmasti muistat ja tiedät mistä laitteestasi on kyse, jos joskus hukkaat kyseisen laitteen. Näin se käy:
 • Avaa ”Asetukset”  ja valitse ”Yleiset”.  Tästä kuva alla.

iPadin verkkoyhteyden jakaminen verkon nimi

 • Huomaat oikealla asetustaulussa olevan ensimmäisen vaihtoehdon ”Tietoja” . Valitse tämä valikosta. Eteesi aukeaa seuraava valikko:

 

Verkon nimi iPad

 • Nimi- kohdassa oletuksena on tässä mallissa ”iPad” 
 • Paina sormella ”Nimi” kohdasta ja näppäimistö aukeaa. Näkyviin tulee seuraavan näköinen ikkuna:
  Muokkaa ipadin nimeä : verkon nimeä
  Nyt voit kirjoittaa haluamasi verkon nimen ja erotut massasta. Hienoa työtä! Kirjoittamasi laitteen / verkon nimi näkyy myös, kun etsit Wi-Fi-verkkoja muilla laitteilla, kun oma yhteyspiste on käytössä.
 • Kun olet noudattunut tämän artikkelin ohjeita, verkon jakaminen laitteestasi on turvallista. Ainoastaan salasanan tietävät voivat liittyä jakamaasi verkkoon.
 • Nyt olet jakanut oman yhteyspisteen onnistuneesti käyttöön muille käyttäjille.
 • HUOM! iPad-malleista riippuen voit jakaa yhteyden max. 5 eri laitteeseen yhtäaikaisesti.

Kiitos että luit ohjeemme ”Sovellusten asentaminen Android-puhelimeen tai tablettiin”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä. Jos etsit ohjetta iPhonen internet-yhteyden jakamisesta, katso Netin jakaminen iPhonella muille laitteille.

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit