Kuvakaappaus iPhonella – helpot ohjeet 1


Haluatko ottaa iPhonen näytöstä kuvan eli screenshotin? Joskus nettisivuilla tulee eteen tilanteita, joista on hyvä dokumentoida tapahtuma. Näitä on mm. kuitit verkkokaupasta, maksutapahtuma, kulkulupien QR-koodi taikka muu tärkeä sisältö. Tässä artikkelissa opastetaan miten otat iPhonella kuvakaappauksen.

Kuvakaappaus Iphoneilla joissa on TouchID

Vanhemmilla iPhoneilla, joista löytyy TouchID, eli Home-näppäin, kuvakaappaus onnistuu painamalla iPhonen virta, ja Home-näppäintä. Paina ensin virtanäppäintä ja heti sen perään Home-näppäintä. Onnistuneesta kuvakaappauksesta kertoo näytön välähtäminen ja kameran ääni, mikäli äänet ovat päällä. Kuvakaappaus tallentuu automaattisesti Kameran rullaan. Voit halutessasi jakaa iPhonen screenshotin kameran rullasta ystävillesi.

iPhone kuvakaappaus

iPhone kuvakaappaus

Mallina on käytetty iPhone 6:sta josta virtanäppäin löytyy puhelimen sivusta. Vanhemmista iPhone-malleista aina 5S asti virtanäppäin on ollut puhelimen oikeassa ylälaidassa, sittemmin näppäin on siirretty oikeaan laitaan.

Kuvakaappaus iPhoneilla joissa on FaceID

Uudemmilla iPhoneilla, joissa ei ole erillista TouchID-näppäintä, kuvakaappaus otetaan painamalla yhtäaikaa sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta.

iPhone kuvakaappaus

iPhone kuvakaappaus

Kiitos että luit ohjeemme ”Kuvakaappaus iPhonella – helpot ohjeet”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

1 Kommentti
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kai Thomasson

En oikein ymmärtänyt kuvakaappausta. Kaipaan ohjetta, mistä otan sen kuvan. Otanko ensin sen kuvan, pitääkö se olla pohjalla, jne.