Sinivalosuodatin Android-puhelimilla – käyttöönotto-ohje 1


Sinivalosuodatin Android-puhelimilla.

Onko sinulla vaikeuksia saada illalla unta? Tuntuvatko silmät rasittuneilta? Vietämme nykyään yhä enemmän aikaa erilaisten elektronisten laitteiden äärellä. Kodin laitteiden näyttöjen sinisen valon kajo rasittaa silmiä ja valvottaa. Siniselle valolle altistuminen estää myös vuorokausirytmiin vaikuttavan melatoniinin erittymisen.

Silmiä säästävä sinivalosuodatin, eli yötila on monissa Android-puhelimissa nykyään sisäänrakennettu ominaisuus. Sinivalosuodatin vähentää sinisen valon määrää puhelimen näytöllä ja vähentää silmien rasitusta. Sinisen valon on todettu heikentävän myös unen laatua, joten yötilan käyttäminen erityisesti illalla ennen nukkumaanmenoa, saattaa helpottaa unen saamista.

Sinivalosuodatin Android-puhelimilla, joissa ominaisuus on sisäänrakennettuna

Isossa osassa Android-puhelimia, joissa on vähintään Android Nougat (7.0), on valmistajan puolesta valmiiksi sisäänrakennettuna sinivalosuodatin. Esimerkiksi Honor, Huawei, Asus, OnePlus ja Samsung ovat lisänneet sinivalosuodattimen ohjelmistoonsa. Ominaisuus löytyy avaamalla puhelimen asetukset ja tämän jälkeen ”Näyttö” tai ”Näyttöasetukset”, puhelimen merkistä riippuen. Esimerkiksi OnePlus-puhelimilla sinivalosuodatin löytyy ”Yötila” nimellä ja Huawein puhelimissa nimellä ”Näkökyvyn suojaaminen”. Useimmilla puhelimilla sinivalosuodattimen voi kytkeä päälle myös pyyhkäisemällä näytön ylälaidasta alaspäin ja valitsemalla pikavalikosta ominaisuuden. Asetuksien kautta voit säätää sinivalosuodattimen tehokkuutta ja voit asettaa sen käynnistymään automaattisesti tiettyyn kellonaikaan.

Sinivalosuodatin Android

Sinivalosuodatin Android

Sinivalosuodatin muilla Android-puhelimilla

Jos puhelimessasi ei ole sisäänrakennettuna Androidin sinivalosuodatinta, onneksi kuitenkin Play Storessa on useita sovelluksia, joilla saat ominaisuuden käyttöön.

Yksi hyvä sovellus, jolla saat sinivalosuodattimen mihin tahansa Android-puhelimeen on Sinivalosuodatin – Yötila, Estää unettomuuden. Voit asentaa sovelluksen puhelimeesi Google Play Storesta. Sovelluksesta voit säätää esimerkiksi värilämpötilaa ja monia muita asetuksia.

Yötila Android

Yötila Android

Kiitos että luit ohjeemme ”Sinivalosuodatin Android-puhelimilla – käyttöönotto-ohje”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

1 Kommentti
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
anulehto

Tämä on oikeasti hyvä, tulee uni paremmin. Kiitos!