Soittoäänen vaihtaminen Android-puhelimella 2


Oletko kyllästynyt puhelimesi tylsiin oletus ääniin? Haluatko vaihtaa ääniksi omat persoonalliset äänet? Olet tullut oikeaan paikkaan! Voit vaihtaa puhelimen ilmoitus- ja soittoääntä helposti tämän ohjeen avulla. Ohjeessa kerromme myös, miten voit vaihtaa WhatsAppin ja Facebook Messengerin ilmoitus- ja soittoääniä.

Oletus ilmoitus- ja soittoäänen vaihtaminen Androidilla

Voit vaihtaa sovellusten ilmoitusääntä ja puhelimen soittoääntä alla olevan ohjeen mukaisesti. Huomaa, että valikot voivat olla hieman eri nimellä kuin ohjeessa, riippuen puhelimen merkistä ja Android-versiosta. Alla käytetty esimerkkinä OnePlus 5-puhelinta, jossa on Android 7.0-käyttöjärjestelmä.

  • Avaa puhelimen asetukset ja asetuksista ”Ääni ja värinä”.

Android asetukset soittoääni  Soittoäänen vaihtaminen Android

  • Voit vaihtaa ilmoitusten ääntä painamalla kohdasta ”Ilmoitusten oletussoittoääni” ja valitsemalla haluamasi soittoäänen listasta.
  • Soittoäänen vaihto tapahtuu luonnollisesti kohdasta ”Puhelimen soittoääni” ja tekstiviestiäänen vaihto kohdasta ”Tekstiviestiääni”.
  • Kun olet valinnut haluamasi äänen, voit poistua asetuksista. Valitsemasi soittoääni tallentuu automaattisesti.

Soittoäänen valinta

 

WhatsApp äänen vaihtaminen

Monilla sovelluksilla on omat ilmoitus- ja soittoäänet, jotka eivät vaihdu, vaikka käyt vaihtamassa Androidin oletus ilmoitusääntä. Sovellusten omat äänet on mahdollista vaihtaa suoraan kunkin sovelluksen asetuksista.

Alla olevien vaiheiden avulla voit vaihtaa WhatsApp-viestien ja puheluiden soittoääntä.

  • Avaa WhatsApp-sovellus ja sovelluksen asetukset painamalla sovelluksen oikean ylälaidan valikosta (kolme pistettä päällekkäin) ”Asetukset”.

WhatsApp asetukset

  • Olet nyt WhatsAppin asetuksissa. Seuraavaksi valitse asetuksista ”Ilmoitukset”.
  • Voit nyt valita oman soittoäänen WhatsApp-viesteille. Ryhmille ja yksittäisille keskusteluille on mahdollista valita oma ilmoitusääni. Ikkunan alalaidassa on ”Puheluiden ilmoitukset”, josta voit vaihtaa WhatsApp-puheluiden soittoääntä.

WhatsApp äänen vaihto  WhatsApp ilmoitusäänen vaihtaminen

 

Facebook Messengerin soittoäänen vaihtaminen

Messenger on erittäin suosittu sovellus. Jos haluat erottaa oman puhelimesi ilmoitukset muiden puhelimista, voit vaihtaa Messengerin ilmoitusääneksi persoonallisen äänen.

Voit vaihtaa Messengerin viestiääntä ja Messenger-puheluiden soittoääntä helposti sovelluksen asetuksista.

  • Avaa Messenger ja paina sovelluksen oikeasta yläkulmasta omaa profiilikuvaasi.

Facebook Messenger soittoäänen vaihto

  • Valitse valikosta ”Ilmoitukset ja äänet”.

Facebook Messenger soittoäänen vaihtaminen

  • Voit nyt vaihtaa Messengerin viestien ääntä kohdasta ”Ilmoitusääni”. Messenger puheluiden soittoäänen vaihto tapahtuu kohdasta ”Ilmaisen puhelun soittoääni”. Soittoäänivaihtoehtoja on aina koiran haukusta vauvan kikatukseen. Valitse haluamasi soittoääni Messengeriin ja paina ”OK”. Voit myös valita haluatko käyttää värinää ilmoituksissa ja puheluissa.

Ilmoitukset ja äänet Messenger  Valitse soittoääni Messengeriin

Kiitos että luit ohjeemme ”Soittoäänen vaihtaminen Android-puhelimella”. Jätä kysymyksesi ja palautteesi ohjeen alle kommentti-kenttään. Voit lukea lisää hyödyllisiä ohjeita tästä.

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anna

Puhelin p30 lite ja herätyskellon soittoääntä ei saa vaihdettua. Herätykseen vaihdan ääntä mutta kun herätys soi on eri ääni silti

Inge johansson

Miten saa yhteistiedoihiin vaihtaa soittoäänen..se helpoutais tunnista kuka soittaa..