Ongelmia WhatsAppin kanssa? Katso ratkaisut ongelmiin 47WhatsApp on ympäri maailmaa erittäin suosittu sovellus ilmaista viestittelyä varten. Sovellus on erityisesti suosittu sen helppokäyttöisyyden vuoksi. Vaikka sovelluksessa on erittäin paljon hyviä ja toimivia ominaisuuksia, tässä ohjeessa keskitymme WhatsAppin yleisimpiin ongelmiin. Alta löydät yleisimmät WhatsApp ongelmat ja ratkaisut niihin. Ohje on kirjoitettu Android-puhelimia silmällä pitäen, mutta iPhonen WhatsApp-sovellus toimii pieniä poikkeuksia lukuunottamatta vastaavalla tavalla.

WhatsAppin asentaminen ei onnistu

Jotta voit asentaa WhatsAppin puhelimeesi, on puhelimessa oltava vähintään Android 2.3.3-käyttöjärjestelmä. Käytännössä kaikissa nykyaikaisissa älypuhelimissa on uudempi Android-versio. Jos puhelimesi käyttöjärjestelmä on kuitenkin vanhempi, voit yrittää päivitää sen uudempaan. Käyttöjärjestelmäpäivitykset löytyvät useimmilla Android-puhelimilla reittiä Asetukset -> Tietoja puhelimesta -> Järjestelmäpäivitys. Valikoiden nimet vaihtelevat hieman eri merkkien välillä.

En saanut WhatsAppin aktivointikoodia

Kun asennat WhatsAppin puhelimeesi, saat tekstiviestinä aktivointikoodin. Normaalisti sovellus tunnistaa automaattisesti vastaanotetun viestin, eikä koodia tarvitse itse naputella sovellukseen. Jos aktivointiviesti ei tule perille, tarkista ensin, että syötit puhelinnumerosi oikein. Tarkista myös, että valitsit oikean maakoodin. Voit kokeilla myös pyytää aktivointikoodia puhelun välityksellä, jolloin saat automaattisen puhelun WhatsAppilta, jossa kerrotaan aktivointikoodi.

Huomaa myös, että WhatsAppin käyttämiseksi puhelimessa on oltava sim-kortti ja voit käyttää samaa puhelinnumeroa ainoastaan yhdessä puhelimessa kerrallaan.

WhatsAppiin ei saa yhteyttä tai en saa enkä voi lähettää WhatsApp-viestejä

Yleensä WhatsAppin yhteysongelmat johtuvat puhelimesi nettiyhteydestä. Jos puhelin on yhdistettynä langattomaan Wi-Fi-verkkoon, varmista että yhteys toimii oikein. Jos muiden lähettämät WhatsApp-viestit ei tule perille, tai et pysty lähettämään viestejä WhatsAppissa, tarkista ainakin seuraavat asiat:

 • Puhelimen mobiilidata on kytketty päälle.
 • Päivitä WhatsApp-sovellus uusimpaan versioon Play Kaupasta tai App Storesta.
 • Tyhjennä sovelluksen välimuisti (Asetukset -> Sovellukset -> WhatsApp -> Tallennustila -> Tyhjennä välimuisti).
 • Jos mikään edellämainituista ei auta, poista WhatsApp-sovellus ja asenna se uudelleen. Ennen WhatsAppin poistamista kannattaa varmuuskopioida viestit, kuvat ja videot. Katso ohjeet WhatsAppin varmuuskopiointiin tästä.

WhatsApp-videot ei toimi (”Videota ei voi toistaa”)

Aluksi, tarkista että puhelimesi Google Kuvat (Google Photos) sovellus on ajantasalla. Voit tarkistaa uusimmat päivitykset sovellukseen avaamalla Play Kaupan, painamalla vasemmasta yläkulmasta valikko-painiketta (kolme viivaa päällekkäin) ja valitsemalla valikosta ”Omat sovellukset ja pelit”. Jos sovellukseen on saatavilla päivitys, näet sovelluksen nimen oikealla puolella ”Päivitä”-painikkeen.

Jos edellisestä ei ole apua tai Google Kuvat on jo ajantasalla, varmista että puhelimesi nettiyhteys toimii.

WhatsApp ei tunnista yhteystietojani

Jos et löydä tuttaviasi WhatsAppista, tähän on muutama yleinen syy. Varmista seuraavat asiat:

 • Onhan sinulla asennettuna uusin versio WhatsAppista? Päivitä sovellus.
 • Varmista että sinulla on tallennettuna puhelimeesi oikea numero, siis numero jota tuttavasi käyttää WhatsAppissa.
 • Varmista että tuttavasi käyttää WhatsAppia.
 • Varmista että tuttavasi numero ei ole piilotettuna puhelimesi yhteystiedoissa. Voit valita osoitekirjassa näkyvät yhteystiedot avaamalla osoitekirjan asetukset, ja valitsemalla tämän jälkeen ”Näytettävät yhteystiedot” tai ”Yhteystietojen näyttäminen”. Asetus voi löytyä hieman eri nimellä eri puhelinmerkeillä.

 En näe ”Nähty viimeksi” tietoa ystävästäni

Jos et näe WhatsAppissa ”Nähty viimeksi” tai ”Paikalla tänää klo xx.xx” tietoa, tämä voi johtua muutamasta eri syystä.

Oletko itse estänyt muita näkemästä omaa ”Viimeksi paikalla” tietoasi? Jos olet, et näe myöskään itse milloin muut ovat käyneet viimeksi WhatsAppissa. Voit tarkistaa asetuksen WhatsAppissa avaamalla sovelluksen oikean ylälaidan valikosta (kolme pistettä päällekkäin) Asetukset, tämän jälkeen Tili ja lopuksi Tietosuoja. Valikossa ensimmäisenä vaihtoehtona on ”Viimeksi paikalla”. Varmista että valittuna on ”Kaikki” tai ”Yhteystietoni”.

Jos et näe tietoa ainoastaan osalta WhatsApp-yhteystiedoistasi, nämä henkilöt ovat todennäköisesti estäneet muita näkemästä ”Paikalla tänään” / ”Nähty viimeksi” tilaansa.

On myös mahdollista että henkilö on estänyt sinut WhatsAppissa, jolloin et näe hänen tilaansa. Etenkin jos et saa vastausta viestiisi, voi tämä olla hyvinkin todennäköistä.

 

 

Mitä harmaat ja siniset viivat tarkoittavat WhatsAppissa?

Kun lähetät viestin WhatsAppissa, viestin alle ilmestyy harmaita tai sinisiä viivoja. Mitä nämä viivat tarkoittavat ja mistä tiedän onko viestin vastaanottaja lukenut viestin? Alla merkit lyhyesti selitettynä.

 • Kellon kuva tarkoittaa, että lähettämäsi viesti odottaa vielä lähettämistä
 • Yksi harmaa viiva tarkoittaa, että viesti on lähetetty ja se on matkalla vastaanottajalle
 • Kaksi harmaata viivaa tarkoittaa, että viesti on vastaanotettu vastaanottajan puhelimessa
 • Kaksi sinistä viivaa on merkki siitä, että viestin vastaanottaja on lukenut viestin. Ryhmäkeskusteluissa kaksi sinistä viivaa tarkoittaa, että kaikki ryhmän jäsenet ovat lukeneet viestin.

WhatsApp-puhelun laatu on huono tai puheluun ei voi vastata

WhatsApp-puhelu kuuluu huonosti tai pätkii? Etkö voi vastata puheluun?

Puheluiden laatu WhatsAppissa on suoraan verrannollinen puhelimesi nettiyhteyden laatuun ja nopeuteen. Jos sinulla on ongelmia WhatsApp-puheluissa, tarkista että mobiilidata tai Wi-Fi-yhteytesi toimii kunnolla. Puhelun huono laatu voi johtua myös puhelun toisen osallistujan huonosta nettiyhteydestä.

WhatsApp kuvat ja videot eivät näy tai lataudu

Jos WhatsApp kuvat ja videot eivät aukea tai lataudu automaattisesti, kannattaa tarkistaa, että asetuksista ei ole valittuna medioiden automaattinen lataus vain Wi-Fi-verkossa. Asetus löytyy painamalla sovelluksen oikeasta yläkulmasta valikko-painiketta (kolme pistettä päällekkäin), valitsemalla ”Asetukset” ja tämän jälkeen ”Datan ja tallennustilan käyttö”. Varmista, että ”Mobiiliverkossa”-kohdassa on valittuna ”Kaikki media”. Toisaalta tästä ominaisuudesta on hyötyä myös toisinpäin, eli jos haluat vähentää puhelimen nettiyhteyden käyttöä esimerkiksi ulkomaan matkan aikana, kannattaa varmistaa, että kuvat ja videot ladataan ainoastaan Wi-Fi-verkossa. Jos mediat eivät lataudu edelleenkään, varmista että puhelimesi datayhteys toimii kunnolla.

En voi jakaa kuvia WhatsAppissa eteenpäin ystäville tai ryhmään

Saitko ystävältäsi hauskan kuvan ja haluat jakaa kuvan eteenpäin WhatsAppissa? Voit jakaa kuvan tai videon painamalla pitkään kuvan päältä ja tämän jälkeen yläpalkista oikealle osoittavaa nuolta. Valitse yhteystieto tai ryhmä johon haluat jakaa kuvan tai videon.

Kiitos että luit ohjeemme ”Ongelmia WhatsAppin kanssa? Katso ratkaisut ongelmiin”. Jätä mielipiteesi tai kysy lisätietoa kommentti-kentässä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

47 ajatuksia aiheesta “Ongelmia WhatsAppin kanssa? Katso ratkaisut ongelmiin

 • Igis

  Lähetetyn viestin kohdalla on kaksi sinistä väkästä, jonka mukaan viesti olisi toimitettu ja luettu.
  Yleensä väkästen alla on kellon aika
  Mitä tarkoittaa, kun kellonajan paikalla on ”–” tuplaviiva?
  Kyseisen käyttäjän kuva näkyy eli ainakaan en ole estettyjen listalla.

  Onko viestejä mahdollista ’jatkolähettää’ toiseen puhelimeen?

 • Jenni Niemi-Ranne

  Hei, seuraavanlainen ongelma. Olemme luoneet töissä vastaanottajalistan ja suurin osa saa viestit normaalisti. Muutama ei kuitenkaan saa vastaanottajalistan kautta viestejä, mutta yksityisviestinä menee perille, missä vika? Miten saadaan kaikki vastaanottajalistan viestit perille?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   kannattaa tarkistaa että puhelimen asetuksista on data roaming kytketty päälle. Jos yhteys ei toimi tämän jälkeen, liittymällä voi olla ulkomaandataesto, jonka saa poistettua oman operaattorin kautta.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   lähetäthän kuvat puhelimen galleriasta kuvana, etkä esimerkiksi tiedostohallinnan kautta. Jos kuvat lähetetään ”tiedostona”, WhatsApp ei välttämättä tunnista tiedostoa kuvaksi ja siksi kuva ei välttämättä näy vastaanottajalle.

  • PP

   Päivitin Samsung A3 puhelimeni kuten aina kun pyytää. Hävisi What’s App sovellus kokonaan. Miten on mahdollista ja saanko sitä mistään takaisin? Hävisi suuri määrä historiaa ja elämää

 • Juhani

  Moi! Aktivointikoodi meni väärään puhelinnumeroon. Eihän aktivointiviestin tuntematon vastaanottaja pääse käsiksi nyt omaan Whatsappiini?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   aktivointikoodi käy ainoastaan puhelimeesi, joten koodin vastaanottaja ei pääse sinun WhatsAppiisi.

 • Juhani Rautiainen

  Hei. Whatsapp web ilmoitti että automaattinen päivitys ei onnistunut ja pyysi lataamaan ohjelman päivityksen. Latasin ja asensin päivityksen, jonka jälkeen ohjelma ei enää toimi. Se pyytää QR koodia ja kun luet sen, ei ohjelma aukea vaan pyytää QR koodia vaan uudestaan koko ajan. Missä vika. En saa nyt ohjelmaa toimimaan tietokoneella. Kone Macbook pro 2008 10.10.5 Ei myöskään toimi selaimessa (Opera) eikä Operan plugin ohjelmana. Kaikissa sama ongelma

 • Raili Suviranta

  Yritän liittää Whatsappiin kuvaa. Tulee teksti: valitsemasi tiedosto ei ole kuva. Aikaisemmin kaikki toimi, tämä häiriö on ollut pari kuukautta. Missä vika? Puhelin on Huawein android.

 • Marja

  Whatsapp-puhelut ei toimi kumpaankaan suuntaat. Viestit kyllä menevät ja tulevat. Missä vika? Miten voi korjata? Minulla on Windows-puhelin, käyttöjörjestelmä 10.

 • Hannu

  Voiko päivitystä estää siten, että vanha versio palaa takaisin? Jos ei, niin wappia voisi kehittää siten, että voi!

 • Hannu

  Aivan surkea uusi wappi päivitys, enojiit näyttävät kamalilta!!!😠 Älkää muuttako päivityksissä emojia, koska vanhat on paljon parempia!

 • Janne

  Meikällä on tuhannen vanha iPhone 4s, iOS 9.3.5. Eilisen jälkeen ei suostu aukaisemaan wappia. Hetkeksi muuttuu valkoinen ruutu (0,5-5 sek.) ja takaisin alkutilanteeseen. Välin tarjoaa mahdollisuutta ottaa yhteyttä suoraan mailin kautta as.palveluun. Olen sammuttanut puhelimen ja poistanut ohjelman. Mikään ei auta.

 • Annuli

  Jos kirjoitan Whatsapissa viestiä kaverille niin näkyykö kirjoittaminen myös toiselle kaverille ( jolle en kirjoita viestiä ) jos hän samaan aikaan katsoo olenko paikalla Whatsapissa? Elikä jos olen paikalla Whatsapissa kirjoittelemassa jonkun kanssa ja joku toinen katsoo samaan aikaan olenko paikalla niin näkyykö se tälle kaverille jonka kanssa en ole paikalla että olen vain paikalla vai näkyykö kirjoittaminen hänellekin.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Kirjoittaminen näkyy vain henkilölle tai ryhmälle, johon kirjoitat. Ainoastaan paikalla olo näkyy muille WhatsApp-kavereille.

 • Aurinko

  Jos laitan Whatsappissa asetuksista että vain yhteystietoni näkevät minut niin tarkoittaako se että vain ne ihmiset joiden numeron olen tallentanut omaan puhelimeeni näkevät minut whatsappissa. Jos laitan asetuksista kaikki niin tarkoittaako se että kuka vaan jonka numeroa en ole talentanut puhelimeeni voi nähdä minut jos hän on tallentanut numeroni omaansa puhelimeen?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   yksityisyysasetuksia pääsee WhatsAppissa säätämään seuraavaa reittiä: Valikko (kolme pistettä oikeassa yläkulmassa) -> Asetukset -> Tili -> Tietosuoja. Voit valita kuka voi nähdä milloin olet viimeksi ollut paikalla, profiilikuvasi, tietosi ja tilapäivitykset. Jos valitset vain yhteystiedot, silloin vain ne, joiden numerot olet tallentanut puhelimeesi näkevät kyseiset tiedot. Jos valitset kaikki, kuka tahansa joka tietää puhelinnumerosi, näkee nämä tiedot.

 • Jalonen Marko

  Tytön puhelin piti palauttaa tehdas asetuksiin. Nyt google play väittää että Whatsapp on asennettu puhelimeen ja väittää että sovelluksen asentamiseen sopivia laitteita ei ole. Puhelin kuitenkin löytyy valikosta mutta sitä ei hyväksytä. Puhelin alottaa asenus prosessin mutta jää vaan odottamaan lataamista.

 • Tapani Kokkarinen

  Whatsapp ääniviestit ei kuulu oikein. Huawei P20 lite.
  Ääniviestit kuulostaa paukkeelta, mistä ei saa mitään selvää.
  Mikähän pielessä tai puuttuuko joku äänisovellus?
  Kertokaa jos tiedätte, kiitos.

 • Pexi

  Puhelimena samsung a7 2018. Mitä tapahtunut. Wa.n saapuneiden viestien ilmoitus katosi yhtäkkiä, näkyy vasta kun pyyhkäisee lukituksen auki. Txt, s-posti, messenger ym näkyy myös lukitusnäytössä. Tämä siis alkoi yllättäen, ei minkään asetusten ym muutoksen jälkeen.

 • Jukka

  Miksi ehatsapp miuttui niin että en voi jakaa tai videota kuin viidelle ystävälle kerrallaan??
  Aiemmin vaikka kuinka monelle..

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   WhatsAppin oman ilmoituksen mukaan, pyrkimyksenä on rajoittaa valeuutisten määrää ja niiden leviämistä palvelussa.

 • Riitta

  Miten saan WhatsApp In taas toimimaan puhelimessani kun kokeilin tabletissa ja nyt ei toimi puhelimessa. Poistin tabletista sen mutta miten saan takaisin sen puhelimeen

  • Jussi

   Whatsapp viesti kirjautuu Telian puhelinlaskussa tekstiviestiksi, eli missä vika? Tuo ongelma on olipa puhelin mobiilidatassa tai wifissä ja sisälsipä whatsapp viesti liitekuvan tai ei.

   • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

    Hei,
    ei pitäisi olla mitenkään mahdollista, että WhatsApp-viesti näkyy laskulla tekstiviestinä. Oletko varma, että lähetät viestit WhatsAppin kautta?

   • Pulassa

    Olen vaihtamassa puhelinnumeroa ja haluaisin ettei uusi numeroni näkyisi ihmisille jotka eivät ole omassa osoitekirjassani, mutta näillä ”ei halutuilla” on minun puhelinnumero tallennettuna. He näkevät numeron vaihdon keskusteluissa. Miten siis saan salattua numeron vaihtoni kun watsapp kantelee sen heti!? Apua!

 • Terttu Jukola

  Minulla on uusi Samsung s 8. Whatsupin asennu onnistui, mutta en saa näkyviin sovelluskansiota, missä se on eli sää whatsupin ikonia näkyviin eno siis auki sitä.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Voit estää henkilön WhatsAppissa avaamalla henkilön keskustelun, painamalla oikeasta yläkulmasta valikko-painiketta (kolme pistettä päällekkäin), valitsemalla valikosta ”Lisää” ja tämän jälkeen ”Estä”.

 • Marja

  En saa asennettua Whatsappia iPhone 4 puhelimeen, tulee ilmoitus että tätä puh numeroa ei voi rekisteröidä ainoastaan se numero jolla puhelinta on viimeksi käytetty. Olen nollannut asetukset, poistanut sisällön jne ja myös palauttanut tehdasasetuksiin, mutta puhelimen vanha numero ei poistu. Mikä neuvoksi?

 • Ella

  Jos joku lähettää minulle kuvan se ei mene galleriaan ja tämä on tosi ärsyttävää ottaa aina ss kuvasta tai lataa video ig kaut..:/

 • Elvi Reunanen

  Minulla on Samsumg Galaxy Grand2. Kun soitan Whatsappilla kuulen vastaanottajan äänen, mutta minun ääneni ei kuulu vastaanottajalle. Missä vika?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Kannattaa tarkistaa puhelun aikana, että eihän mikrofoni ole vaimennettuna. Huono nettiyhteyden laatu voi myös aiheuttaa häiriöitä puheluihin.

 • Jenni

  Yllattaen what’s app ei näytä ’onlin/offline tilaa tai mahdollisia muitakaan viimeksi paikalla tietoja yhteishenkilöilläni, joten kanssa en ole vielä kommunikointi, mutta jotka löytyvät yhteistiedoistani.
  Henkilöiden kanssa joiden kanssa olen viestitellyt aiemmin ysttn näkemään todellisen ’paikalla’ tilan.
  Ei ole mahdollista että minut olisi blokattu koska numeroni ei ole näiden kontaktien tiedossa.
  Onko syy järjestelmä päivityksessä? Vanhassa puhelimessa pystyn edelleen näkemään kaikkien kontaktien paikalla tai ei- tilan.
  Mistä tämä johtuu ja miten asian voi korjata?

 • Tarja Helenius

  Sain asennettua Huawei tablettiini Whatsappin mutta yhteystiedot näkyvät vain numeroina. Miten pitää toimia että saan nimet näkyville?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   WhatsApp hakee yhteystietojen nimet laitteen muistista, eli numeroiden tulisi olla tallennettuina tabletin muistiin, jolloin myös nimet näkyvät WhatsAppissa.

 • Sari Haavisto

  Hei, aikaisemmin viestiä painaessa valikkoon tuli i-kirjain josta näin milloin viesti on luettu. Nyt se i on kadonnut. Mistä saan sen takaisin?