WhatsApp-viestien siirtäminen vanhasta puhelimesta uuteen 15Ohje WhatsApp-viestien varmuuskopiointiin ja siirtämiseen vanhasta puhelimesta uuteen puhelimeen.

Oletko ostanut uuden puhelimen ja haluat kaikki vanhassa puhelimessa olevat WhatsApp-keskustelut, kuvat ja videot uuteen puhelimeesi? Voit siirtää WhatsApp-viestit uuteen puhelimeesi WhatsAppin Google Drive-varmuuskopioinnin avulla. Tässä ohjeessa neuvotaan varmuuskopiointi Android-laitteilla, mutta iPhonella varmuuskopiointi tapahtuu käytännössä samalla tavalla, paitsi varmuuskopio tehdään Google Driven sijaan iCloudiin. Jos siis haluat varmuuskopioida iPhonen viestit, seuraa ohjetta ja korvaa Google Drive iCloudilla. Alla läpikäytävien muutaman helpon vaiheen jälkeen näet vanhat WhatsApp-viestit uudessa puhelimessasi. Huomaa, ettän ainakaan jutun kirjoitushetkellä WhatsApp-viestien siirtäminen ei onnistu Androidista iPhoneen tai päinvastoin.

Jos haluat vain varmuuskopioida omat WhatsApp-viestit esimerkiksi puhelimen särkymisen varalta, Google Drive varmuuskopiointi on paras tapa, koska WhatsApp-viestit on mahdollista palauttaa Drivesta samaan tai eri puhelimeen koska tahansa, eivätkä viestit katoa puhelimen mukana. Viestien, kuvien ja videoiden varmuuskopiointia varten riittää kun suoritat vaiheet ”Varmuuskopioi WhatsApp-viestit Google Driveen”-otsikon alta.

Varmuuskopioi WhatsApp-viestit Google Driveen

Avaa vanhan puhelimesi WhatsApp-sovellus ja sovelluksen valikko oikean yläkulman painikkeesta (kolme pistettä päällekkäin). Valitse valikosta Asetukset.

WhatsApp sovellus WhatsApp valikko

Valitse Asetukset-valikosta Keskustelut ja tämän jälkeen Varmuuskopiointi.

WhatsApp asetukset WhatsApp keskustelut

Nyt olet WhatsAppin varmuuskopiointi asetuksissa. Oletuksena WhatsApp varmuuskopioi viestit puhelimen muistiin, mutta jos viestit halutaan siirtää toiseen puhelimeen, tästä ei ole apua. Asetusten alalaidasta löytyy Google Driven asetukset.

Valitse aluksi miten tiuhaan haluat varmuuskopioida WhatsApp-viestit Driveen. Jos tarkoituksena on siirtää WhatsApp-viestit uuteen puhelimeen, kannattaa valita valikosta Vain kun napautan ”Varmuuskopioi”-vaihtoehto. Jos taas olet pelkästään varmuuskopioimassa viestejä, valitse haluamasi ajanjakso, esimerkiksi Päivittäin.

Tili-otsikon alta valitse oma Google-tilisi, jonne Whatsapp-viestit varmuuskopioidaan.

Varmuuskopioi käyttäen-asetuksessa on oletuksena valittuna Wi-Fiä. Jos liittymääsi sisältyy rajaton mobiilidatayhteys, kannattaa vaihtaa valinnaksi Wi-Fiä tai mobiiliverkkoa. Näin varmuuskopiointi ei jää välistä, kun puhelin ei ole yhdistettynä langattomaan Wi-Fi-verkkoon.

Lopuksi jos haluat varmuuskopioida myös videot, laita valinta kohtaan Varmuuskopioi videot. WhatsApp-kuvat ja keskustelut varmuuskopioituvat automaattisesti ilman erillistä valintaa.

Varmuuskopiointi-asetukset ovat nyt valmiit. Paina Varmuuskopioi-painiketta ja varmuuskopiointi alkaa. Ensimmäisellä kerralla varmuuskopioinnissa voi kestää hetken aikaa, etenkin jos keskusteluja, kuvia ja videoita on paljon.

WhatsApp ilmoittaa kun varmuuskopiointi on valmis. Viestisi on nyt tallessa Google Drivessa. Jos haluat nyt siirtää viestit toiseen puhelimeen, jatka lukemista.

WhatsApp viestien varmuuskopiointi

 

 

Asenna WhatsApp uuteen puhelimeesi

Asenna WhatsApp puhelimesi sovelluskaupasta ja avaa sovellus. Paina Hyväksy ja jatka-painiketta.

Tervetuloa WhatsAppiin

Syötä puhelinnumerosi ja odota että WhatsApp tunnistaa tekstiviestinä saamasi vahvistuskoodin. Jos viestiä ei tunnisteta automaattisesti, syötä koodi sovellukseen.

Vahvista puhelinnumerosi WhatsApp

Puhelinnumeron vahvistamisen jälkeen WhatsApp ilmoittaa löytyneestä varmuuskopiosta. Palauta viestit, kuvat ja videot painamalla Palauta.

WhatsApp varmuuskopion palautus

Viestit latautuvat nopeasti ja WhatsApp ilmoittaa kun palautus on valmis. Oletuksena kuvat ja videot latautuvat ainoastaan Wi-Fi-yhteydellä, mutta voit palauttaa mediat myös puhelimen mobiilidatayhteydellä painamalla Palauta nyt. Paina vielä Seuraava.

WhatsApp viestien palautus valmis Varmuuskopio palautettu WhatsApp

WhatsApp kysyy vielä nimeäsi ja profiilikuvaa. Syötä nämä tiedot ja WhatsApp-viestien palautus on valmis ja voit aloittaa WhatsAppin käytön. Kuvat ja videot latautuvat taustalla ja näkyvät keskusteluissa sitä mukaa kun ne latautuvat.

Medioiden palautus WhatsApp

Kiitos että luit ohjeemme ”WhatsApp-viestien siirtäminen vanhasta puhelimesta uuteen”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi ohjeen alle kommentti-kenttään. Lue lisää ohjeita ja oppaita tästä

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 ajatuksia aiheesta “WhatsApp-viestien siirtäminen vanhasta puhelimesta uuteen

 • Lotta

  Ei kyllä ainakaan mulla onnistunut. Whatsap latasi kyllä pitkään ja hartaasti tiedostoja, mutta mitään ei viestiketjuihin kuitenkaan ilmestynyt. Onpa ihan tosi harmi, että muistot menivät. En arvannut, että näin voisi käydä varmuuskopioinnista huolimatta.

 • Petri Syrjälä

  Entä win phonesta. Ne menevät Onedrivelle, Whatup mukaan, tosin siellä ei näy ainakaan kun valinta oli videot myös. Haluaisin palauttaa uuteen androidiin

 • Markku

  Hieno juttu, että viestit, kuvat ja videotkin sai palautettua vanhasta puhelimesta uuteen puhelimen vaihdon yhteydessä.

 • Pauli Hakala

  whatsapp varmuuskopion palautus ei onnistu vaikka puhelin näyttää varmuuskopion olevan siellä google drivessä! On kokeiltu asentaa whatsapp uudelleen montakertaa! Siis androidista androidiin!

 • Kuure Pilvi

  Ohje oli muuten hyvä mutta ei toiminut. Viestien siirtäminen uuteen puhelimeen ei onnistunut vaikka varmuuskopio on olemassa ja sen uusi puhelin löysi. Kuvat siirtyivät, mutta viestit eivät, enkä muutenkaan saanut whatsappia uudessa toimimaan. 🙁

 • Timo Hirvi

  Muuten erinomainen ohje, mutta koodin antamisessa oli epäjohdonmukaisuus. Sain koodin muotoa 123-456 MUTTA väliviivaa eikä tyhjää saanut laittaa! Piti syöttää numerot pötköön, vaikka kenttä oli merkitty – – – – – -. Pöhköä, vaati ne loogiset kolme yritystä.

 • Juha Salin

  Hiukan olisi kaivannut tarkennusta iCloudista Whatsapp tietojen siirtämiseen Android puhelimeen, ei mene ihan vaan vaihtamalla tekstissä iCloud Googlen Selvensi. Eli miten muutetaan Androidissa latauksen oletuspaikka Google Drive iCloudiksi.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   kiitos kommentista. Valitettavasti ainakaan tällä hetkellä viestien siirtäminen ei onnistu iPhonesta Android-puhelimeen Google Driven tai iCloudin kautta. Juttua on nyt tarkennettu tämän osalta.