Näin voit varmistaa onko sinut estetty WhatsAppissa


Jos olet lähettänyt WhatsApp-viestin tai useamman kontaktille, mutta vastaanottaja ei vastaa viesteihin, voi olla mahdollista, että vastaanottaja on estänyt sinut.

Estäminen tai ”blokkaaminen” tarkoittaa sitä, että vastaanottaja ei saa lähettämiäsi viestejä, etkä voi soittaa WhatsAppin kautta yhteystiedolle, joka on estänyt sinut. Estetyksi joutuminen on ikävää, mutta estämiseen voi luonnollisesti olla yhtä monta syytä kuin on ihmisiäkin.

WhatsApp ei ilmoita suoraan, että sinut on estetty, mutta voit muutamalla keinolla tarkistaa asian. Käymme tässä artikkelissa läpi tavat, joilla voit tarkistaa oletko joutunut vastaanottajan estolistalle.

Tarkista yhteystiedon tiedot keskustelusta

Ensimmäinen merkki siitä, että vastaanottaja on estänyt sinua lähettämästä viestejä, on se että et näe keskustelussa vastaanottajan profiilikuvaa tai ”nähty viimeksi” -tietoa. Kun vastaanottaja estää sinut WhatsAppissa, näitä tietoja ei enää näytetä sinulle. Toisaalta näiden tietojen puuttuminen ei välttämättä tarkoita että sinut on estetty, vaan vastaanottaja voi olla piilottanut nämä tiedot muusta syystä.

Yritä soittaa tai laittaa viestiä

Avaa keskustelu ja lähetä viesti keskusteluun. Jos vastaanottaja on estänyt sinut, näkyy viestin yhteydessä ainoastaan yksi sininen ”checkmark”. Viesti ei siis koskaan tavoita vastaanottajaa. Jos olet lähettänyt viestejä samalle vastaanottajalle ennen kuin vastaanottaja on estänyt sinut, viestien yhteydessä näkyy kaksi sinistä merkkiä, eli viestit ovat aiemmin menneet perille.

Vaikka vastaanottaja olisi estänyt sinut, puhelut vastaanottajalle hälyttävät normaalisti, mutta puhelu ei todellisuudessa hälytä vastaanottajan puhelimessa. Jos puheluun ei vastata, on tämä yksi merkki siitä että sinut on todennäköisesti estetty. Toisaalta etenkin jos muut estämisen merkit eivät täyty, voi vastaanottajalla olla joku muu syy siihen, että hän ei vastaa soittoosi.

Yritä lisätä vastaanottaja ryhmään

Viimeinen ja varmin merkki siitä, että sinut on estetty WhatsAppissa on se, että jos luot uuden WhatsApp-ryhmän ja yrität lisätä yhteystietoa ryhmään, WhatsApp ilmoittaa että henkilöä ei voi lisätä ryhmään. Jos saat ilmoituksen lisäämisen epäonnistumisesta, tarkoittaa tämä että sinut on estetty.

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin voit varmistaa onko sinut estetty WhatsAppissa”. Voit lukea lisää hyödyllisiä ohjeita älypuhelimen tai muiden laitteiden käyttöön Opasteartikkelit-osiostamme.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.