Lukitun Android-puhelimen tai tabletin avaaminen 51


Unohditko puhelimen tai tabletin salasanan, pin-koodin tai näytön lukituksen kuvion?

Kun otat Android-puhelimen tai tabletin käyttöön, laite pyytää luomaan pin-koodin, salasanan tai kuvion näytön lukitusta varten. Jos unohdat asettamasi avauskoodin, puhelinta tai tablettia ei tarvitse hävittää. Tässä ohjeessa käymme läpi muutaman eri tavan, joilla voit avata lukituksen ja saada puhelimesi taas käyttöön. Alla puhutaan pääosin puhelimesta, mutta voit avata lukitun Android-tabletin samoilla menetelmillä.

Mitä uudempi Android-versio puhelimessa on, sitä vaikeampaa lukitun puhelimen avaaminen on, mutta jos muistat puhelimeen liitetyn Google-tilin käyttäjätunnuksen ja salasanan, on avaaminen aina kuitenkin mahdollista.

Lukitun puhelimen avaaminen (Android 4.4 ja vanhemmat)

Vanhemmissa Android-versioissa on sisäänrakennettu ominaisuus näytön lukituksen avaamiseen.

Kun näyttö on lukittu, syötä salasana, pin-koodi tai kuvio väärin viisi kertaa. Tämän jälkeen puhelin kysyy ”Unohditko salasanasi?”, ”Unohditko pin-koodin?” tai ”Unohditko kuvion?”. Paina linkkiä, jonka jälkeen puhelin pyytää kirjautumaan Google-tunnuksillasi. Syötä Google-tilin käyttäjätunnus ja salasana, jonka jälkeen pääset taas käyttämään puhelinta.

Lukitun puhelimen avaaminen (Android 5.0 ja uudemmat)

Vanhempien Android-puhelinten unohtuneen salasana, pin-koodin tai kuvion ohittaminen oli helppoa, mutta valitettavasti Google poisti yllä kerrotun ominaisuuden Android 5.0-versiosta lähtien. Ominaisuuden poistamisen taustalla on Googlen tavoite parantaa laitteiden tietoturvaa ja estää esimerkiksi varasta pääsemästä käsiksi puhelimen tietoihin ilman oikeaa pin-koodia, salasanaa tai kuviota. Tämä on tietysti jalo ajatus, mutta jos olet unohtanut puhelimen salasanan, on puhelimen näytön lukituksen avaaminen huomattavasti vaikeampaa.

Jos olet aiemmin ottanut käyttöön Smart Lock-ominaisuuksia puhelimellasi, tämä voi olla helpoin tapa avata lukittu puhelin. Smart Lock on Android-laitteiden ominaisuus, jonka avulla voit määrittää puhelimen näytön lukituksen pysymään avoimena tietyissä paikoissa, tiettyjen laitteiden lähettyvillä tai esimerkiksi kun silloin kun puhelin on yhdistettynä tiettyyn langattomaan verkkoon. Eli jos olet aiemmin määrittänyt puhelimen lukituksen pysymään avoimena esimerkiksi kotiverkossasi, siirry verkon kantaman alueelle. Tai jos olet määrittänyt puhelimen pysymään avoimena työpaikalla, saat lukituksen avattua menemällä työpaikallesi.

Seuraava mahdollisuus mikä kannattaa tarkistaa, on puhelimen tai tabletin valmistajan omat palvelut lukitun tai kadonneen laitteen avaamiseen ja etsimiseen. Esimerkiksi Samsungilla on Find My Mobile-verkkosivusto, jonka kautta voit avata lukitun puhelimen. Jotta pääset hallinnoimaan puhelinta tai tablettia verkkosivun kautta, on laitteelle oltava aiemmin kirjauduttu Samsung Account-tunnuksilla.

Viimeinen vaihtoehto: Palauta puhelin tehdasasetuksille

Jos aiemmista keinoista ei ole apua ja puhelin on lukittu edelleen, viimeinen mahdollisuus saada puhelin taas käyttöön on palauttaa laite tehdasasetuksille. Tämä on siinä mielessä ikävä keino, että menetät samalla kaikki puhelimen tiedot, joita ei ole varmuuskopioitu. Jos et ole erityisesti kiinnittänyt huomiota varmuuskopiointiin, todennäköisesti kuitenkin suurin osa tiedoistasi on synkronoitu automaattisesti Google-tilillesi, eli saat palautettua myöhemmin yhteystiedot, sähköpostit ja jopa valokuvat pelkästään kirjautumalla omalla Google-tilille.

Puhelimen mahdollinen muistikortti kannattaa varmuuden vuoksi poistaa ennen tehdasasetusten palauttamista, että kaikki siellä olevat tiedot eivät katoa.

Kun puhelin palautetaan tehdasasetuksille, myös näytönlukituksen salasana, pin-koodi tai kuvio nollaantuu, eli saat taas lukitun puhelimen käyttöön.

Puhelimen palauttaminen tehdasasetuksille Android Device Managerin avulla

Jos olet aiemmin ottanut käyttöön laitteellesi Android Device Managerin, kirjaudu omilla Google-tunnuksillasi osoitteeseen https://www.google.com/android/devicemanager. Näet listan kaikista laitteistasi, joihin on kirjauduttu Google-tililläsi. Paina laitetta, jonka salasanan, pin-koodin, tai kuvion olet unohtanut ja valitse avautuvista vaihtoehdoista ”Tyhjennä”.

Android Device Manager

Sivusto varoittaa:

Tyhjennetäänkö kaikki tiedot?

Tämä palauttaa laitteen tehdasasetukset. Sovelluksesi, valokuvasi, musiikkisi ja asetuksesi poistetaan. Kun laitteen tiedot on tyhjennetty, Android Device Manager ei enää toimi. Tämä palautus on pysyvä. Emme ehkä pysty tyhjentämään laitteessa olevan SD-kortin sisältöä. Jos laite on offline-tilassa, tehdasasetusten palautus suoritetaan, kun laite on taas verkossa

Unohtunut puhelimen salasana

Tyhjennä tiedot, jonka jälkeen puhelin käynnistyy uudelleen ja pääset valitsemaan uuden pin-koodin, salasanan tai kuvion näytön lukitsemiseen.

 

 

Puhelimen palauttaminen tehdasasetuksille näppäinyhdistelmällä

Vaikka et olisi aiemmin ottanut Google Device Manageria käyttöön, voit kuitenkin palauttaa puhelimen tehdasasetuksille.

Jokaisessa Android puhelimessa ja tabletissa on valmiiksi ohjelmoitu näppäinyhdistelmä, jonka avulla puhelimen voi palauttaa tehdasasetuksille. Kun palautat puhelimen tehdasasetuksille, puhelin palautuu tehdasasetusten nimen mukaisesti samaan tilaan kuin tehtaalta tullessa. Jos olet unohtanut näytön salasanan, pääset syöttämään uuden kun puhelin on nollautunut. Painamalla tiettyä näppäinyhdistelmää, pääset käsiksi ”Recovery menuun”, josta voit tyhjentää puhelimen tiedot ja palauttaa tehdasasetukset. Recovery menussa ei ole käytössä kosketusnäyttöä, vaan valikoita selataan äänenvoimakkuus- ja virtanäppäimillä.

Puhelimen palauttaminen tehdasasetuksille näppäinyhdistelmää käyttämällä tapahtuu seuraavasti:

 • Sammuta aluksi puhelin
 • Käynnistä puhelin käyttämällä puhelimesi ”factory reset”-näppäinyhdistelmää. Näppäinyhdistelmissä on pieniä eroja eri valmistajien välillä, mutta yleensä kuitenkin saman valmistajan puhelimissa näppäinyhdistelmä on sama. Alla esimerkkejä yleisimpien puhelinmallien näppäinyhdistelmistä:
  OnePlus 5: paina virta- ja äänenvoimakkuuden vähennys-painikkeita yhtäaikaa, niin kauan että OnePlussan logo tulee näkyviin ja häviää.
  Samsung Galaxy A3 ja Galaxy S7: paina yhtäaikaa koti + virta + äänenvoimakkuuden lisäys-näppäimiä kunnes Samsungin logo tulee näkyviin ja häviää.
  Huawei P10 ja Honor 9:  paina yhtäaikaa virta- ja äänenvoimakkuuden lisäys-painikkeita niin kauan, että Huawein logo tulee näkyviin.
  LG V10 ja K10: paina yhtäaikaa virta- ja äänenvoimakkuuden vähennys-painikkeita. Kun näet LG:n logon, päästä irti virtanäppäimestä hetkeksi ja paina virtanäppäin uudelleen pohjaan, samalla kun painat kokoajan äänenvoimakkuuden vähennys-painiketta pohjassa.
 • Selaa äänenvoimakkuus näppäimillä valikosta kohta ”wipe data/factory reset”. Tehdasasetusten palautus voi olla myös hieman eri nimellä valikossa eri puhelinmerkeillä. Voit valita vaihtoehdon valikosta virtanäppäimellä.
 • Uudemmilla Android-versioilla puhelin saattaa pyytää puhelimeen liitetyn Google-tilin käyttäjätunnusta ja salasanaa ennen tehdasasetusten palauttamista. Tällä estetään esimerkiksi varasta tyhjentämästä puhelinta ja ottamasta sitä uudelleen käyttöön. Puhelimen avauskoodia ei tarvitse kuitenkaan muistaa.

Uudemmat Android puhelimet ja tabletit toimivat monella tapaa samalla tavalla kuin iPhonet ja iPadit. Jos unohdat lukitusnäytön avauskoodin, laite täytyy palauttaa tehdasasetuksille sen uudelleen käyttöönottamiseksi.

Toivottavasti sait tämän ohjeen avulla lukitun puhelimesi tai tablettisi käyttöön. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi alle kommentti-kenttään.

5 1 ääni
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

51 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
marja silvasti

mitrn saan sim lukitun Samsung Galaxy tabletin auki

RailiHaataja

Järjestelmä on lukinnut huaweitabletin
Miten voin avata

Vuokko Harjula

Minulla Nokia Lumia 625 joka ollut käyttämättömänä 2 vuotta kaapissa. Nyt lataan sitä. Sim kortti on otettu tietenkin pois. Miten saan sen toimimaan ja tehdas asetuksille jotta voin antaa sen lapsen lapselle käyttöön. Näyttö on ihan musta nyt. Kun laitan lataukseen kuulen värinän että lataus lähtee käyntiin.

Reija

Miten saan auki Lenovo tab M10 ? En ole saanut otettua tablettia käyttöön , mitään salasanaa en löydä mistään

Kari

Samsung-tablettini ei hyväksynyt oikeaa lukituksenavauskuviota. Piti käynnistää uudelleen, sitten koodi kelpasi taas.

Alex Mynttinen

Ei auta mikään näistä. Puhelimeni (Huawei P Smart Z) Puhelimen laittaa päälle niin kysyy 6 numeroista pin-koodia. Ei kelpaa koodi jonka alunperin laitoin puhelimeen.

Nina

Yritän palauttaa puhelimeni (samsung A3) tehdasasetuksille, koska en muista lukituksen salasanaa. En saa kuitenkaan suljettua puhelinta, koska se pyytää salasanaa.

Juha Vähäsarja

Hei! Miten saisin Samsung A6 (SM-A600FN/DS) puhelimeeni laitettua automaattisen näytön kierron päälle? Ohjeissa mainitaan, että pitäisi mennä tiedostoon ”esteettömyys”, mutta puhelimestani ei sellaista toimintoa löydy. Osaisitteko auttaa? Kiittäen, Juha Vähäsarja

PAULI SAARNISTO

hei minulla on vanha SAMSUNG GALAXY TAB 2 JA EN SAA AVATTUA ELI OLEN UNOHANUT PIN KOODIN KUN EN OLE KÄYTTÄNYT KONETTA 1 VUOTEEN

Joonas

Mulla on Huawei MediaPad T3 10 ja näytön salasanan tietenkin unohdin (aivan totaallinen blackout) ja yritin kovasti tehdä tehdas asetusten palauttamista googlen ja laitteen oman kautta virtalukko ja ylä-ääninapin ja uuden tulemisen kautta, mutta ei onnistu laitteen palauttamista tehdasasetuksiin, niin laite sanoo, että installation failed ja pyytää vain reboottamaan tabletin. Ajattelen laitteen olevan nyt siinä. Vai onko vielä jokin konsti olemassa?

Minja

Hei minulla on asuksen tabletti enkä muista sen salasanaa. Yritin saada sen tehdas asetuksiin käyttäen virta ja äninäppäin toimintoa se toimi kunnes painoin ”wipe data/faktory reset” osiota ja näytölle tulee vain ”ei komentoa”. Mitä teen?

Martti Pinonummi

Samsung Galaxy J5 … onko todella niin, että tämä on kertakäyttöpuhelin ? Tytträreni sai häneltä varastetun puhelimen tilalle tutulta henkilöltä puhelimen. Puhelin oli ollut kaapissa 1,5 vuotta. Myyjä muisti näytön koodin, ja Samsungin G-mail tilin. mutta ei salasanaa. Tähän tiliin liittyvä palautuspuhelimen numerokin oli poistunut käytöstä, samoin kuin sähköpostiosoite. Puhelin kyllä toimii, mutta tuo Accountin salasanan puute estää tehdasasetuksien palauttamisen. Huoltoliikkeet eivät anna selvää vastausta, voiko palauttaa vai ei ?
Onko siis ainoa paikka roskakori ? Hukkuuhan salasanoja suomessa vuosittain tuhansia …. En ikinä usko, etteikö Samsung olisi tehnyt puhelimeen jotain ”viimeisen keinon hätänappia” …. onko todella tämä muuten hyvä puhelin näin surkea ?

asta

miten saan puhelimen jumista pois kun en muista google tilin salasanaa.,kyseessä huawei 19

Päivi

Puhelimeni kysyy PUK koodia. Mistä löydän sen?

Pirjo saarimäki

Minulla on huawei tabletti. Android. Akku tyhjeni kokonaan ja kun laitan lataukseen se ilmoittaa ” connect usb cable to your computer and open hisuite” sekä ”phone locked”. Minulla on vain tämä lukkoon mennyt tabletti sekä samsung älypuhelin android.Usb kaapelin päät ei mene molempiin yhtäaikaa.

anita

Ei onnistu, google ei löydä konettani. Vaikka se on minulla. Ei hyväksy tunniste kuviota. Olen käyttänyt taplettia viimmeksi 4. 12. 2018.Olisin palauttanut tehdas asetukset. Tunniste kuvio on minulla oikea mutta tabletti ei jostain syystä sitä tunnista.

Miro Penttinen

Hei!
Nyt pukkaa ongelmaa.
Minulla on noin kk vanha Xiaomi Pocophone f1. Unohdin näytönlukituksen salasanan. Puhelin on ” palautettu” painamalla volume up ja powerbuttonilla. Avautuessa puhelin pyytää sim kortin koodin joka muistissa, mutta pian sen jälkeen kysyy uudelleen ”vahvista salasana”. Mikä salasana? Android järjestelmän salasanaa vai jotain muuta? Mi-accountin ja googletilin salasanassani on myös kirjaimia, tähän on mahdollista laittaa vain numeroita. Mitä pitäisi tehdä? Alkaa keinot loppumaan.
Kiitos!

Susanna Saari

Miten saan huawei honor 7 liten näytön lukituksen auki, kun en muista näytön numero salsanaa

Salla Helenius

Heeelllppp!!!

Huawei MediaPad T3 10. Jos on unohtanut näytönlukituksen salasanan, eikä ole vielä googletiliä ladattu, saako laitetta millään uudelleen päivitettyä ja avattua?

Heidi Puikkonen

Minulla on vanha samsung tabletti, sellainen joka toimii vain wifillä. Salasana on unohtunut ja yritin palauttaa tehdasasetuksia. Siinä ei ole mitään muistikorttipaikkaa, ei kotinäppäintä, vain virta- ja äänenvoimakkuusnäppäimet. Kokeilin ja panoin niitä yhtä aikaa ja laite pimeni kokonaan…onko mitään tehtävissä?

Meli Nousiainen

Honorin näytön salasana unohtui. Kuinka saan näyttöni auki?

Jorma K

Kiitos, sain auki Android 7. Painoin virta ja – äänenvoimakkuus, tuli valikko, josta valitsin Reboot. Se olikin pirun yksinkertainen homma!

Mira

Hei,
Samsung galaxy tab 8.9 lte laitteesta unohtui kuviokoodi ja nyt liian monen yrityksen jälkeen saa vain google tilin avulla mutta tätä laitetta ei ole liitetty google tiliin. Kuinka tästä laitteesta palautetaan tehdasasetukset jos ei pääse asetukset kohtaan?

Minna

Vaihdoin liittymää ja uuden sim-kortin laiton jälkeen puhelin kysyi pin-koodia. Syötin 3 kertaa väärän, jolloin puhelin kysyi PUK-koodia. Sitä ei löytynyt uuden liittymän hallinnointisivulta, ehkä siksi että olin juuri aktivoinut liittymän. Menin vanhan liittymän sivuille ottamaan PUK-koodin. Puhelin ei herjannut siitä, mutta kysyy jälleen PIN-koodia. Onkohan PUK-koodi eri silloin, kun vaihtaa liittymää? Eli pitäisi soittaa uuden liittymän asiakaspalveluun, jotta saisi uuden liittymän PUK-koodin? Puhelin on Huawei Honor 7.

Sari

Kiitos toimi Huawei p smart:in näytönlukituksen avaamiseen ja tehdasasetusten palauttamiseen.

Taavi

Hei.
Laite on samsung tab2 10.1
Poika sai jotenki tuplalukituksen päälle. Kuvio hän muista, mutta numeroita ei muista. Google tilin kautta näen tapletin, mutta sieltä see ei anna lupa vaikka lähtestä tehtasasetuksille. Onko joku muu keino, että saisin lapselle sen uutestaan käyttö.
Yt. Taavi

Leo

Minulla on samasung j5 ja siinä on Android 5.0 niin miten sen saa tehdas asetukselle ja pitäisikö otta sim kortti pois

Kirsti Asunta

Ostin Nokia 7 plus puhelimen. Kaikki toimi ok yhden illan ajan. Tänä aamuna yritin lisätä pankin mobiilisovelluksen ja pankin logo jämähti ruutuun. Sammutin koneen ja käynnistin uudelleen. Puhelin kysyi ensin pin-koodia, joka ok. Mutta sitten se ilmoitti, että uudelleenkäynnistys vaatii salasanaa. Mitä salasanaa? En ole asettanut mitään salasanaa. Yläosassa ohjeenne on:”Jos olet unohtanut näytön salasanan, pääset syöttämään uuden kun puhelin on nollautunut.” Eli onko ainoa tapa palauttaa tehdasasetukset?

Anna

Ostin Huawey P20 Lute puhelimen, Android 8.0 käyttöjärjestelmä. Liikkeessä sim-kortti vaihdettiin nano-simkortiksi. Olin unohtanut kaikki googlen ym salasanat ja myyjä sanoi, että pärjään e-mailosoitteella, mutta sen tietoja ei hyväksytty. (gmail). Vaihdoin salasanoja ja tein uuden gmailtilin. Jossain vaiheessa kysyttiin huawei-id-koodia, mutta sitä en ollut edes nähnyt enkä sitten päässyt enää mihinkään. Tämä taustatiedoksi viimeiselle kauheudelle! Olen unohtanut lukituksenpoisto kuvion. Kuinka saan puhelimeen tehdasasetukset, kun nyt ei minulla ole edes puhelinta! Pliiiis, help me!

Veera

Itselläni on Samsungin tabletti mutta tänään huomasin että se ei aukea. Kun tabletin laittaa lataukseen siitä kuuluu että se on laturissa mutta se ei aukea. Näyttö on aivan musta vaikka olen ottanut SIM-korin pois ja painanut kaikkia mahdollisia nappuloita. Pitääkö se vain viedä korjaamolle tai jotain vastaavaa? Pystyykö kukaan auttamaan tämän jutun kanssa?

Veera

Painoin virtanäppäintä pohjassa monta sekuntia mutta ei auennut. Kokeilin myös painaa virtanäppäimen ja äänenvoimakkuudenlisäys painiketta samaan aikaan pohjassa pitkään mutta tunsin vain tabletin värähtelevän eikä auennut. Mutta kiitos kuitenkin!

Helena Hj

Ostin juuri Honor10 puhelimen, johon siirrettiin nokia 830 windows puhelimestani sim kortti. heti kohta pyydettiin päivitystä..ja kun näppäsin sen..pyytää nyt <pin1 -lukua…laitoin ne neljä numeroa (kaksi kertaa) joilla näyttö aavataan..mutta se ei ole se…hmm..yksi yritys jäljellä,,onko tämä nyt joku vanha sim-korttini tunus, ..josta ei ole kyllä ajatusta,,vai onko se tullut aikanaan simkortinmukana?

Jenni

Miten saan Huawei Play puhelimen auki/tehdasasetuksille kun olen unohtanut kuviosalasanan? Puhelin on vasta otettu käyttöön ja siinä ei ole Google tiliä eikä sim-korttia sisällä.

Juhani Kuusela

Minulla on samsung galaxy J5 2016 ja Samsung Galaxy a3 2017 jotka olen ostanut näytöt rikkoutuneena ja olen niihin nyt vaihtanut näytöt, kun palautin puhelimet tehdasasetuksiin en tiennyt että niissä on google tili ja nyt en pääse ohi google tilistä kun en tiedä käyttäjätunnusta (sähköpostiosoitetta enkä salasanaa. Ovatko puhelimet nyt käyttökelvottomia?

Loukola Marja-Liisa

Kun Simkortti on lukittuna, eikä auta vaikka laittaa pingoodinkin niin ei aukea,mitä tehdä?

Helena Haajanen

Jos avaamistyökalu neula on hävinnyt voinko käyttää klemmaria tms

Temppa

Toki.