Huawei P8 ja P8 Lite käyttöönotto-ohje 46PIN-koodin syöttäminen

Kun Huawein puhelimesi käynnistyy, ensimmäisenä kysytään sim-kortin pin-koodia. Painele pin-koodi numeronäppäimistä ja paina lopuksi hyväksy-näppäintä (vasemmalle kääntyvä nuoli) näytön oikeasta alareunasta.

Elisan, Saunalahden, Soneran ja Tele Finlandin liittymissä PIN-koodi on oletuksena 0000. Dnan liittymissä oletus PIN-koodi on 1234.

Pin-koodin syöttäminen Huawei ja Honor

Valitse puhelimen kieli ja alue

Huawei P8 ja P8 Lite puhelimissa on Android-käyttöjärjestelmä, joten kielivaihtoehtoja on todella paljon. Vaihda tästä puhelimen kieleksi Suomi (Suomi), tai jokin muu haluamasi kieli. Kieliä voi selata pyyhkäisemällä ylös- tai alaspäin. Ensimmäinen Suomi tarkoittaa kieltä ja tämän perässä suluissa oleva Suomi maata. Kun valitset ”Suomi (Suomi)”-vaihtoehdon, esimerkiksi puhelimen aikavyöhyke vaihtuu automaattisesti Suomen aikaan ja näppäimistö suomalaiseksi. Paina lopuksi ”Seuraava”-painiketta.

Huawei ja Honor kielen vaihtaminen suomeksi

Wifi-verkkoon yhdistäminen

Seuraavaksi Huawei P8 / P8 Lite ehdottaa wifi-verkkoon yhdistämistä. Oletamme tässä ohjeessa, että sinulla on käytössäsi matkapuhelinliittymä nettiyhteydellä, joten voit ohittaa wifi-verkkoon yhdistämisen painamalla ”Ohita”.

Jos kuitenkin haluat yhdistää Huawei P8:n esimerkiksi kodin langattomaan verkkoon, paina Wi-Fi painiketta näytön oikeasta ylälaidasta, jonka jälkeen voit valita listasta oman langattoman verkkosi. Paina yhdistä ja syötä salasana, jonka jälkeen puhelimesi on yhdistetty langattomaan verkkoon.

Wifi-asetukset Huawei P8 ja P8 Lite

Hyväksy P8 / P8 Lite käyttöehdot

Seuraavaksi sinun on hyväksyttävä Huawein käyttöehdot. Erilaisia käyttöehtoja voi olla useita, riippuen ohjelmistoversiosta ja Huawein puhelinmallista (P8 / P8 Lite / P7). Paina tästä ”Hyväksyn” jokaiseen vaadittuun kohtaan ja paina lopuksi ”Seuraava sivu”.

Käyttöehtojen hyväksyminen Huawei P8 ja P8 Lite älypuhelimella

Parannettu internet-kokemus (Wi-Fi+)

Joillakin ohjelmistoversioilla, Huawein puhelimesi saattaa ehdottaa ”Parannettu internet-kokemus”-ominaisuuden käyttöönottoa. Jos Huaweisi ei tätä ehdota, hyppää ohjeen seuraavaan vaiheeseen.

Oletamme myös tässä kohtaa, että liittymääsi sisältyy rajaton mobiilidata, joten voit ohittaa myös tämän kohdan. Halutessasi voit lukea lisää ja ottaa Wi-Fi+-ominaisuuden käyttöön puhelimen asetuksista. Paina tästä ”Älä salli”.

Tap & Go

Kuten edellinen ”Parannettu internet-kokemus”, myös tämä vaihe koskee vain osaa Huawei P8, P8 lite ja P7 puhelimia. Tap & Go-toiminnon avulla voit siirtää tietoja, kuten puhelinnumerot, muut yhteystiedot ja valokuvat vanhasta puhelimestasi uuteen Huawein puhelimeesi. Jos haluat siirtää tiedot Tap & Go-toiminnon avulla, varmista että molemmissa puhelimissa NFC-ominaisuus on kytketty päälle ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Jos et halua käyttää tätä toimintoa, paina ”Ohita” tai jos Huawein puhelimesi ei ehdota Tap & Go:n käyttämistä, hyppää suoraan ohjeen seuraavaan vaiheeseen.

Huawei Tap & Go puhelinnumeroiden ja valokuvien siirtäminen

Lisää Google-tili

Osalla Huawein puhelimista puhelimen alkuasetukset on nyt valmiina ja voit hypätä ohjeen seuraavaan vaiheeseen. Joissakin Huawein puhelimissa viimeisenä vaiheena on Google-tilille kirjautuminen tai uuden Google-tilin luominen. Voit ohittaa tässä vaiheessa Google-tilin luomisen.

Tarvitset Google-tiliä myöhemmin esimerkiksi sovellusten lataamiseen. Katso Google-tilin luominen-artikkelimme tilin luomista varten.

Paina siis tästä kohdasta ”Ohita”. Seuraavassa vaiheessa Huawei varmistaa vielä, että ”Ohitetaanko tilin määritys?”. Valitse myös tästä ”Ohita”.

 

Ohita Google-tilin luominen Huawei P8 ja P8 Lite   Ohita Google-tilin määritys Huawei P8 ja P8 Lite

Huawei P8 on nyt käyttövalmis

Onneksi olkoon! Huawei P8 / P8 Lite puhelimesi on nyt käyttövalmis.

Seuraavaksi kannattaa lukea ohjeet Google-tilin luomiseen Android puhelimella, että saat kaiken hyödyn irti uudesta Huawein puhelimestasi.

Katso myös Huawei P8 käyttöohje ja käyttöohjeet kaikkiin Huawein puhelimiin.

Kiitos kun luit ohjeen ”Huawei P8 ja P8 Lite käyttöönotto-ohje”. Jos huomaat ohjeessa virheen tai ohjeesta jäi kysyttävää, voit jättää kommenttisi artikkelin alle. Lisää ohjeita löydät Opasteartikkelit-osiosta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

46 ajatuksia aiheesta “Huawei P8 ja P8 Lite käyttöönotto-ohje

 • Heimo Toro-oja

  Miten saan viesteistä, mesingerin viesteistä ja vastap viesteistä ennakoivan sanaston pois käytöstä ja miten voin poistaa viestejä?

 • Anu

  Miten saan siirrettyä tietoja Honor 8 lite`stä sd muistikortille? Puhelimen muisti koko ajan ihan täynnä. Apua tarvitaan todella! Kiitos

 • Sirkka-Liisa Kivimaa

  Olen nyt pari päivää opetellut käyttämään HUAWEI P8 lite puhelintani, jonka sain vähän käytettynä pojan teini-ikäiseltä tyttäreltä. Mutta nyt en saanut siirrettyä uusia valokuvia tietokoneen tiedostoon, tykkään kovasti valokuvaamisesta. Olisiko tähän asiaan jotain neuvoa? Kiitos!

 • Huawei P Smart

  Huawei P Smart lähti ekalla käyttökerralla normaalisti käyntiin. Nyt puhelinta laitettaessa päälle puhelin kysyy ensin SIM koodia ja sitten PIN koodia? Sim-kortin koodi tiedetään, mutta ei pin-koodia? Myöskään sellaista ei ole asetettu käyttöönoton yhteydessä. Nyt puhelin herjaa, että koita uudelleen 29min päästä. Missä vika?

 • Juha Pulkkinen

  Hei, puhelimeni Honor 8 lite, oli takuuhuollossa, siihen vaihdettiin kokonaan uudet sisuskalut. Oli täysin jumissa ennen huoltoa. Miten saan vanhan, jo aikanaan windowspuhelimessa olleen puhelinluetteloni käyttöön? Nyt tuli vain hyvin suppea muutaman henkilön sisältämä luettelo kopioituna.

 • Harri

  Puhelin Honor9. Kun on puhelu käynnissä ja tulee uusi puhelu niin puhelin koputtaa muutaman kerran ja katkaisee käynnissä olevan puhelun. Sen jälkeen tullut uyusi puhelu yhdistyy automaattisesti. Toinen ongelma kun on valittu yhteystiedoissa Kaikki yhteystiedot niin jotkut yhteystiedot alkavat lisääntyä itsekseen. Pahimmillaan samaa yhteystietoa voi olla useita.

 • Juhani Salmivuori

  Mikä ihme Huawei p8 lite luurissa vikana kun laiteparia ei voi muodostaa mihinkään bt laitteeseen.
  Näkyvät kyllä mutta laiteparia ei voi muodostaa.
  Kokeilin toisella puhelimella ja kaikki yhdistyi. joten jokin vika tän puhelimen esim. softassa täytyy olla vai on jokin lukitus? apua

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   yleensä tämä ongelma ratkeaa unohtamalla laiteparin, eli valitsemalla bluetooth-laitteen, johon puhelin ei suostu yhdistämään ja painamalla Unohda.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei.
   Kytke ensin netin jakaminen Huawei P8 Litestä päälle ohjeen mukaisesti. Tämän jälkeen puhelimen jakama verkko näkyy televisiollesi. Jos televisiossasi on langattoman verkon vastaanotin, voit yhdistää television langattomaan verkkoon television astuksista valitsemalla puhelimen jakaman verkon ja syöttämällä salasanan.

 • Markku Nikkanen

  halutessani soittaa numerovalitsimella, valitsimessa näkyy vain vasen pystyrivi 1,4,7,* miten saa normaali numeronäytön

 • Voitto. Tetri

  Miten saa sanakirjan pois päältä Huavei puhelimest ? Tekstin syöttö ilman mitään ennakoivaa olisi parempi !

 • Rosita Tammi

  Voiko joku auttaa xdd mulla on Huawei P8 Lite nii mite sen SD kortin saa otettua käyttöö ku mulla on puhelimen muisti iha täynnä ja sd kortti iha tyhyjä, kiitos jos voit auttaa;-;

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei.
   Näet kellonajat painamalla puhelulokissa soittajan nimen ja numeron oikealla puolella olevaa i-merkkiä I-merkki ja tämän jälkeen painamalla oikeasta ylälaidasta nuoli-painiketta Puheluloki lisätiedot. Näet nyt listauksen kaikista puheluista, vastatuista ja vastaamattomista kellonaikoineen.

 • Sanna

  Päivitin huawei p8 lite ja se meni tosi oudoksi. Mistä esim vanhat viestit voi poistaa? Palautin alkuperäisasetukset ja kaikki tiedot hävisivät..

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei.
   Mitä tarkoitat vanhojen viestien poistamisella? Kun palautit alkuperäisasetukset, myös puhelimen viestit poistuivat samalla.

 • RITVA HEIMONEN

  Esim. ajanvarausnumerosta vastataan että paina 1 tai 2 soitamme sinulle päin. Miten toimin että saan sitten yhteden että soitto tulee mistä painan ensin ennen numeroa?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei.
   Voit avata näppäimistön puhelun aikana painamalla näytön oikean alalaidan Näppäimistön avaus puhelun aikana Huawei-painiketta. Tämän jälkeen paina näppäimistöstä neuvottua numeroa.

 • Sirkka Oksanen

  Ostin Huawei P8 lite puhelimen,tietysti kun uusi on vie aikaa opetella käyttämään,nyt on ongelmana se,näytölle tulee kokoajan teksti.vain hätäpuhelut,miten pääsen tästä eteenpäin?

 • Sonja

  Hei minulla on huawei p8 lite ja päivitin sen ja nyt se kysyi kielen, alueen, Wi-Fi ja käyttöehdot ja sitten se menee uudestaan kieleen, alueeseen jne. Eli se ei mene minnekkään siitä eteenpäin. Se on tällä hetkellä aloitusnäyttöni en pääse sovelluksiini muutaku vaikeaa kautta asetuksieni kautta tai jos minulle tulee joku ilmoitus. Mikähän mahtaisi olla vikana?

 • Reijo Turpeinen

  Miten saan taustakuvan näytölle pysyvästi?
  Kuva ei pysy siinä,miten se tallenetaan näytölle?
  Eli kysymys,miten kuva näytölle pysyvästi.

 • Liisa rossi

  Hei, haluaisin ohjeen, kuinka siirrän viestikuvat galleriaan? Puhelimeni on honor P8 Lite.
  Ystävällisin terveisin Liisa Rossi

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Voit tallentaa valokuvan painamalla kuvan päältä niin pitkään, että näytön alalaitaan tulee näkyviin Valikko-painike. Paina Valikko ja tämän jälkeen Tallenna liitteet. Tallentamisen jälkeen kuva löytyy Galleriasta Lataukset-kansiosta.

 • Kaj Åberg

  Minun pitää antaa aina pin-koodi, jotta pääsen puhelimen toimintoihin eli soittamaan, viesteihin ja nettiin.
  Puhelimen Huawei p8 lite astuksissa Näyttölukko ja salasanat, salasana vaatii pin-koodin eikä anna muuttaa sitä ”Ei mitään tilaan”. Tila on harmaana. Miten saan pin-koodin purettua.

 • Leena sepppänen aaltio

  Miten saan tarrat näpppäimistööön, hymiöt löytyy auringon alta honor 8 liteen

 • Kaija

  Minulle tulee vähän väliä ilmoitus: Uusi tunniste skannattu. Tunniste on tyhjä tai puhelinta ei ole kohdistettu. Mitä tämä tarkoittaa ja miksi niitä tulee ja miten ne saa estettyä?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Säilytätkö esimerkiksi pankkikorttia puhelimen vieressä? Puhelin yrittää lukea kortin tietoja NFC:n avulla ja ilmottaa tästä johtuen, että: ”Uusi tunniste skannattu. Tunniste on tyhjä tai puhelinta ei ole kohdistettu.”. Ongelmasta pääsee eroon laittamalla asetuksista NFC:n pois päältä.

 • Ritva Mensonen

  Kävin ulkomailla, nyt on honor 8 liten kanssa ongelmia. Navigaattori, WhatsApp, google etc ei toimi. Tulee teksti: puhelimesi on ehkä onnline tilassa, mitä teen

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Kannattaa tarkistaa, että mobiilidata on kytketty käyttöön, jos se on ulkomaanreissun ajaksi suljettu. Mobiilidatan saa näppärästi päälle ja pois Honor 8:lla ja muilla Android-laitteilla pyyhkäisemällä näytön yläreunasta alaspäin ja painamalla pikavalikot-välilehden alta mobiilidata.

 • Risto Kauppinen

  Pitkän empimisen jälkeen vaimoni (71 v.) suostui hankkimaan älypuhelimen Huawei P8, jota kehuttiin yksinkertaiseksi käyttää. Saimme tunnin kallista opastusta Elisan Omagurulta. Perustoiminnot piti olla ok. Nyt seuraavana päivänä koke vilkuttaa milloin sinistä ja milloin vihreää valoa. Kysyy messengerin asentamisesta, androidista ym. Asioita, joiden yhteydestä ei ymmärrä mitään. Miten saan vilkkuvatt valot pois? Muuten kännykkä lentää seinään?

 • Maarit

  Miten saan puhelinvastaajatoiminnon aktivoitua huawei p8 liteen?, sanoo koko ajan että sim ei valmis?

 • Hannele Eloranta

  Mistä saan koputuksen päälle & missä tehdään ääniviesti puhelimeen (viestin jättämistä varten)

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   kiitos kommentistasi.
   Voit kytkeä koputuksen päälle Huawein puhelimilla seuravaa reittiä: Asetukset -> Puhelut (Sovellukset otsikon alla, lisää painikkeen takana) -> Lisäasetukset -> Koputus. Paina ”kytkimestä” koputus päälle.
   Katso ohjeet vastaajan käyttöön täältä: Vastaaja Huawein puhelimilla

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Voit palauttaa tehdasasetukset seuraavasti:
   Asetukset -> Varmuuskopiointi ja palauta -> Tehdasasetuksien palauttaminen -> Palauta tehdasasetukset.
   Kun avaat asetukset, varmista että näytön ylälaidasta on valittuna ”Kaikki”-välilehti, että näet kaikki asetukset.