Näin otat kuvakaappauksen Android puhelimella tai tabletilla 6


Kuvakaappaus Android-puhelimella tai tabletilla.

Oletko miettinyt miten voit ottaa kuvakaappauksen puhelimen tai tabletin näytöstä, jotta voit vaikka jakaa kuvan muille?
Kuvakaappauksesta (screenshot) voi olla hyötyä, jos esimerkiksi kysyt tuttavalta apua puhelimen käytössä. Tai voit vaikka jakaa netistä löytämäsi hauskan kuvan nopeasti tuttavalle.

Tässä artikkelissa käydään läpi kuvakaappauksen ottaminen kohta kohdalta, eri puhelinmallien mukaan.

Huawei  ja Honor kuvakaappauksen ottaminen

Kuvakaappaus Huawein ja Honorin puhelimella onnistuu pyyhkäisemällä sormella aivan näytön ylälaidasta alaspäin, painamalla ”Pikavalikot” ja tämän jälkeen ”Kuvakaappaus”. Voit ottaa kuvakaappauksen Huawein puhelimella ja tabletilla tai Honor-puhelimella myös nopeammin, painamalla virtanäppäintä ja äänenvoimakkuuden pienennys-painiketta yhtäaikaa pohjassa. Paina ensin virtanäppäintä ja heti perään äänenvoimakkuuden pienennys-näppäintä ja pidä molempia näppäimiä pohjassa niin kauan, että kuulet kameran suljinäänen. Kuvakaappaus tallentuu automaattisesti ja löydät sen laitteen Galleria-sovelluksesta.

Samsung kuvakaappauksen ottaminen

Kuvakaappaus Samsungin puhelimella onnistuu helposti painamalla kotinäppäintä ja virtanäppäintä pohjassa samanaikaisesti hetken aikaa. Kuvakaappaus tallentuu automaattisesti ja voit selata kuvakaappauksia puhelimen Galleria-sovelluksessa.

Kuvakaappaus Samsung Galaxy J5, Galaxy S7, Galaxy S8 ja muilla suosituilla Samsungin puhelimilla otetaan samalla tavalla.

OnePlus kuvakaappauksen ottaminen

Kuvakaappaus OnePlus-puhelimilla otetaan seuraavasti:

  1. Mene Asetukset-valikkoon (hammasratas-kuvake)
  2. Asetukset-valikossa paina kohtaa Eleet.
  3. Eleet-valikosta mene valikon loppuun josta löydät kohdan ”Kolmen sormen kuvankaappaus” ja vaihda liukusäädin päälle asentoon.
  4. Tämän jälkeen voit ottaa näyttökuvan mistä vain, kun vedät kolmella sormella yhtäaikaa näytön ylälaidasta alaspäin.

Katso alta video kuvakaappauksen ottamisesta OnePlus 3 puhelimella. Voit ottaa kuvakaappauksen OnePlus 5:lla samalla tavalla.

 

LG kuvakaappauksen ottaminen

  1. Pyyhkäise sormella näytön yläreunasta alaspäin.
  2. Paina avautuneesta valikosta Capture + – painiketta.
  3. Paina vielä näytön ylälaidasta taitettua viivaa, eli ”Tallenna”-painiketta. Vois myös jakaa kuvakaappauksen eri palveluihin, kuten esimerkiksi WhatsAppiin, Facebookiin jne painamalla Jaa-painiketta

 

Kiitos kun luit ohjeen Näin otat kuvakaappauksen Android puhelimella tai tabletilla. Lisää artikkeleita löydät Opasteartikkelit-osiosta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

6 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Saara

Minulla on Samsung Galaxy j6 2018 ja miten saan sen näyttö kuvan

TL

Myös virtanäppäin+volume alas painikkeiden painaminen yhtäaikaa ottaa kuvankaappauksen lähes kaikissa Android-laitteissa.

R.L.L

Voiko Samsung GalaxyJ1 ottaa näyttökuvan?

Minä

Miten samsung a70 puhelimella saa otettua kuvakaappauksen