Sovelluksen poistaminen Android puhelimesta tai tabletista 2Aloitusnäytöllä olevan kuvakkeen (”ikoni”, ”widget”,) tai asennetun sovelluksen (”appi”) poistaminen Samsungin, Huawein, Sonyn, LG:n tai minkä tahansa muun valmistajan Android puhelimesta tai tabletista on todella helppoa.
Merkkien ja Android-versioiden välillä voi olla pieniä eroja, mutta sovelluksen poistaminen tapahtuu kaikilla Android-laitteilla melko samalla tavalla.

Android sovelluksen poistaminen

Voit poistaa asennetun sovelluksen mistä tahansa Android laitteesta seuraavasti:
1. Avaa Asetukset (hammasratas-kuvake)
2. Paina valikosta Sovellukset. Sovellukset-valinta voi löytyä valikosta myös nimellä ”Sovellusten hallinta”, ”Hallinnoi sovelluksia” tai muulla vastaavalla samaa tarkoittavalla nimellä. Jos et löydä Sovellukset-vaihtoehtoa valikosta, varmista että näytön ylälaidasta on valittuna Kaikki-välilehti, jotta näet kaikki asetukset.
3. Näet listan asennetuista sovelluksista. Paina sen sovelluksen nimeä, jonka haluat poistaa. Paina Poista-painiketta. Jos laite kysyy vielä, että haluatko varmasti poistaa sovelluksen paina Kyllä.

Android-versio 8.0 sovelluksen poistaminen

Näin poistat helposti sovelluksen Android 8.0 käyttöjärjestelmällisestä laitteesta:

1. Aloitus valikossa, paina sovelluksen kuvaketta pitkään pohjassa
2. Eteesi aukeaa pieni valikko
3. Paina valikosta ”Poista asennus” (roskakorin näköinen kuvake)
4. Laite kysyy vielä ”Haluatko poistaa tämän sovelluksen”, tähän vastaat ”OK”
5. Sovellus minkä halusit poistaa on nyt poistettu

Huawei ja Honor sovelluksen poistaminen

Huawein puhelimissa ja tableteissa ja Honor puhelimissa käytetään EMUI-ohjelmistoa, jossa ei ole erillistä sovellusvalikkoa. Koska kaikki sovellukset ovat aloitusnäytöllä, kuvakkeen poistaminen aloitusnäytöltä poistaa samalla sovelluksen laitteelta kokonaan.

Jos sovelluksen poistaminen asetusten kautta tuntuu työläältä, sovelluksen voi poistaa nopeammin Huawein ja Honorin laitteissa painamalla kuvakkeen päältä ja vetämällä kuvakkeen näytön ylälaidan Poista-painikkeeseen. Vastaa Kyllä, kun laite varmistaa, että haluatko poistaa sovelluksen ja sovellus on poistettu.

LG sovelluksen poistaminen

LG:n puhelimissa on, kuten muissakin Android-laitteissa Huaweita lukkunottamatta erillinen sovellusvalikko, joten voit poistaa pelkän kuvakkeen aloitusnäytöltä. Kuvakkeen poistaminen on järkevää, jos sovellukselle ei ole niin paljon käyttöä, että sen kuvaketta kannattaa pitää aloitusnäytöllä.

Voit poistaa LG:n puhelimen aloitusnäytöllä olevan sovelluskuvakkeen tai widgetin painamalla kuvakkeen päältä ja vetämällä kuvakkeen näytön yläreunassa olevaan Poista-painikkeeseen. Vapauta sormi kuvakkeen päällä.

Itse sovelluksen poistaminen tapahtuu samalla tavalla, vetämällä kuvake Poista sovellus-painikkeeseen. Android varmistaa vielä, että haluatko varmasti poistaa sovelluksen. Paina Kyllä ja sovellus on poistettu LG:n puhelimestasi.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 ajatuksia aiheesta “Sovelluksen poistaminen Android puhelimesta tai tabletista

 • Kirsi Saarelainen

  Elisan asiakaspalvelu lähetti tämän linkin, jotta Huawei P Smart 2019 luurista voisi poistaa Huawei walletin.
  Vaan ei poistu!
  Mitä voisi tehdä toisin?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Huawei Wallet on Huawein oma ohjelma, joka tulee Huawein puhelimissa Android-järjestelmään valmiiksi upotettuna. Huawei Walletin poistaminen ei onnistu samalla tavalla kuin itse asennettujen ohjelmien, vaan vaatii enemmän työtä. Lisätietoa löytyy esimerkikiksi Google haulla: Huawei Wallet delete