Huawein puhelimen tai tabletin internet-yhteyden jakaminen 12


Ohje Huawei ja Honor-älypuhelimien internet-yhteyden jakamiseen muille laitteille.

Android-laitteiden nettiyhteyttä voi hyödyntää myös muilla laitteilla, kuten tietokoneilla, smart-tv:llä, pelikonsoleilla tai millä tahansa muulla laitteella, jossa on langaton wifi-vastaanotin. Puhelimen tai tabletin nettiyhteyden käyttäminen muilla kodin laitteilla voi säästää isoja summia operaattorikuluissa, koska jokaiselle laitteelle ei tarvita omaa nettiyhteyttä.

Netin jakaminen löytyy eri valmistajan puhelimista eri nimillä, kuten Wi-Fi hotspot, Wi-Fi tukiasema, jaettu yhteys jne. Huawein puhelimissa ja tableteissa netin jakaminen löytyy asetuksista kannettava wifi-yhteyspiste nimellä. Internet-yhteyden jakaminen muille laitteille Huawein puhelimesta onnistuu helposti seuraamalla alla olevia kuvallisia ohjeita. Ohjeen kuvat aukeavat isommiksi kuvaa klikkaamalla/painamalla.

Avaa asetukset aloitusnäytöltä

Huawein laitteissa ei ole erillistä sovellusvalikkoa, joten Asetukset-painike löytyy puhelimen aloitusnäytöltä. Jos et löydä kuvaketta ensimmäiseltä aloitusnäytöltä, pyyhkäise sormella oikealle tai vasemmalle ja etsi kuvake. Avaa asetukset painamalla hammasrataskuvaketta.

Avaa asetukset Huawei

Kaikki asetukset ja lisää

Nyt kun olet Huawein laitteesi asetuksissa, paina ylhäältä ”Kaikki”, jotta näet kaikki laitteen asetukset. Paina seuraavaksi Langaton ja verkot-osion alalaidasta ”Lisää”.

Asetukset lisää Huawei

Langaton ja verkot

Nyt kun olet Langaton ja verkot valikossa, paina seuraavaksi ”Jaettu ja kannettava yhteys”.

Langaton ja verkot Huawei

Jaettu ja kannettava yhteys

Valikossa näet kaikki vaihtoehdot netin jakamiseen. Tässä artikkelissa netti jaetaan wifin kautta, koska se on paras ja helpoin tapa jakaa internet-yhteys muille laitteille, joten paina sivun ylälaidasta ”Kannettava wifi-yhteyspiste”.

Jaettu ja kannettava yhteys Huawei

Kannettava wifi-yhteyspiste

Nyt olemme päässeet valikkoon, josta pääsemme muuttamaan netin jakamisen asetuksia. Yhteyden voisi kytkeä jo päälle näytön ylälaidan painikkeesta, mutta ensin Huawein puhelimen tai tabletin jakamalle langattomalle verkolle on määritettävä asetukset, joilla verkkoon voi yhdistää muita laitteita.

Paina seuraavaksi ”Määritä wifi-yhteyspisteen asetukset”.

Kannettava wifi-yhteyspiste Huawei

Määritä wifi-yhteyspisteen asetukset

Verkon SSID-kenttään voit valita langattomalle verkolle nimen. Salasana kenttään voit valita salasanan, joka vaaditaan, kun yhdistät tietokoneen tai muun laitteen langattomaan verkkoon.

Lähetyskanava kannattaa normaalitilanteessa pitää automaattisena. Yhteyksien sallittu enimmäismäärä-asetus määrittää montako laitetta voit enimmillään yhdistää kerralla Huawein puhelimeesi tai tablettiisi.

Kun olet valinnut sopivat asetukset netin jakamiseen, paina lopuksi ”Tallenna”.

Määritä wifi-yhteyspisteen asetukset Huawei

Kytke netin jakaminen päälle

Viimeinen ja tärkein vaihe internet-yhteyden jakamisessa on kytkeä netin jakaminen päälle. Paina valitsemasi langattoman verkon nimen oikealla puolella olevaa kytkintä ja olet valmis. Onneksi olkoon!

Voit nyt yhdistää muita laitteita Huawein laitteesi langattomaan verkkoon. Esimerkiksi Windows-tietokoneella yhdistäminen onnistuu seuraavasti: valitse langattomat verkot, etsi Huawein laitteesi langaton verkko listasta ja syötä salasana.


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 ajatuksia aiheesta “Huawein puhelimen tai tabletin internet-yhteyden jakaminen

 • Miia Lind

  Olen pitkään onnistunut jakamaan nettiäni näillä ohjeilla mutta nyt eilen yht äkkiä puhelimeni verkon nimeä ei enään löydy playstationistani mihin nettiäni jaan. Löytää kyllä naapurin verkon mutta ei enään puhelimeni verkkoa. Netti yhteys kyllä toimii puhelimessa moitteettomasti, en ymmärrä missä vika. Olen myös palauttanu puhelimeni tehdasasetuksille saamatta mitään tuloksia aikaan.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   kuulostaapa erikoiselta. Onhan netin jakaminen kytketty päälle? Tehdasasetuksien palautuksen yhteydessä verkon nimi ja salasana palautuvat oletusasetuksille, joten kannattaa tarkistaa että nämä asetukset ovat oikein. Dataraja-asetus on myös hyvä tarkistaa, ettei asetuksiin ole mennyt jostain syystä rajoitusta käytettävälle datamäärälle.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Kun olet kytkenyt netin jakamisen päälle ohjeiden avulla, voit yhdistää iPadin ja minkä tahansa muun laitteen, jossa on langattoman verkon vastaanotin Huawein tabletin tai puhelimen langattomaan verkkoon.

 • Mölly

  Mites kun ennen jakaminen tablettiin ja terkkuja onnistunut ongemitta. Yhtäkkiä tabletti eikä telkkari enää löydä koko honoria!!! Tabletti herjaa että toiminta-alueen ulkopuolella. Tässä ihan hollilla on kyllä molemmat?? Missä siis vika? Onko puhelimesta rikkoontunut jotain vai? Puhelin pelittää kyllä muuten.. Netit jne..

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Jos laite sanoo, että verkko on toiminta-alueen ulkopuolella, Honorin netin jakaminen on todennäköisesti kytkeytynyt pois päältä. Tarkistathan artikkelin ohjeen avulla, että netin jakaminen on päällä.

   • Mölly

    Ainakin se kuvake yläreunassa näkyy että on päällä. Ja tässä taannoin yritin kuunnella Bluetooth kaiuttimen kautta musaa, mutta ei enää yhdistynyt siihenkään… Outo juttu

    • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

     Kannattaa vielä tarkistaa asetuksien kautta, että verkon jakaminen on varmasti päällä. Tarkista myös verkon nimi siltä varalta, että se olisi jostain syystä muuttunut. Bluetoothin pitää luonnollisesti olla myös päällä, jotta voit yhdistää puhelimen kaiuttimeen. Jos et saa netin jakamista ja Bluetoothia toimimaan näillä ohjeilla, kannattaa kysyä neuvoa puhelimen myyjältä ja mahdollisesti toimittaa puhelin huoltoon.