Huawein puhelimen tai tabletin internet-yhteyden jakaminen 37


Ohje Huawei ja Honor-älypuhelimien internet-yhteyden jakamiseen muille laitteille.

Android-laitteiden nettiyhteyttä voi hyödyntää myös muilla laitteilla, kuten tietokoneilla, smart-tv:llä, pelikonsoleilla tai millä tahansa muulla laitteella, jossa on langaton wifi-vastaanotin. Puhelimen tai tabletin nettiyhteyden käyttäminen muilla kodin laitteilla voi säästää isoja summia operaattorikuluissa, koska jokaiselle laitteelle ei tarvita omaa nettiyhteyttä.

Netin jakaminen löytyy eri valmistajan puhelimista eri nimillä, kuten Wi-Fi hotspot, Wi-Fi tukiasema, jaettu yhteys jne. Huawein puhelimissa ja tableteissa netin jakaminen löytyy asetuksista kannettava wifi-yhteyspiste nimellä. Internet-yhteyden jakaminen muille laitteille Huawein puhelimesta onnistuu helposti seuraamalla alla olevia kuvallisia ohjeita. Ohjeen kuvat aukeavat isommiksi kuvaa klikkaamalla/painamalla.

Avaa asetukset aloitusnäytöltä

Huawein laitteissa ei ole erillistä sovellusvalikkoa, joten Asetukset-painike löytyy puhelimen aloitusnäytöltä. Jos et löydä kuvaketta ensimmäiseltä aloitusnäytöltä, pyyhkäise sormella oikealle tai vasemmalle ja etsi kuvake. Avaa asetukset painamalla hammasrataskuvaketta.

Avaa asetukset Huawei

Kaikki asetukset ja lisää

Nyt kun olet Huawein laitteesi asetuksissa, paina ylhäältä ”Kaikki”, jotta näet kaikki laitteen asetukset. Paina seuraavaksi Langaton ja verkot-osion alalaidasta ”Lisää”.

Asetukset lisää Huawei

Langaton ja verkot

Nyt kun olet Langaton ja verkot valikossa, paina seuraavaksi ”Jaettu ja kannettava yhteys”.

Langaton ja verkot Huawei

Jaettu ja kannettava yhteys

Valikossa näet kaikki vaihtoehdot netin jakamiseen. Tässä artikkelissa netti jaetaan wifin kautta, koska se on paras ja helpoin tapa jakaa internet-yhteys muille laitteille, joten paina sivun ylälaidasta ”Kannettava wifi-yhteyspiste”.

Jaettu ja kannettava yhteys Huawei

Kannettava wifi-yhteyspiste

Nyt olemme päässeet valikkoon, josta pääsemme muuttamaan netin jakamisen asetuksia. Yhteyden voisi kytkeä jo päälle näytön ylälaidan painikkeesta, mutta ensin Huawein puhelimen tai tabletin jakamalle langattomalle verkolle on määritettävä asetukset, joilla verkkoon voi yhdistää muita laitteita.

Paina seuraavaksi ”Määritä wifi-yhteyspisteen asetukset”.

Kannettava wifi-yhteyspiste Huawei

Määritä wifi-yhteyspisteen asetukset

Verkon SSID-kenttään voit valita langattomalle verkolle nimen. Salasana kenttään voit valita salasanan, joka vaaditaan, kun yhdistät tietokoneen tai muun laitteen langattomaan verkkoon.

Lähetyskanava kannattaa normaalitilanteessa pitää automaattisena. Yhteyksien sallittu enimmäismäärä-asetus määrittää montako laitetta voit enimmillään yhdistää kerralla Huawein puhelimeesi tai tablettiisi.

Kun olet valinnut sopivat asetukset netin jakamiseen, paina lopuksi ”Tallenna”.

Määritä wifi-yhteyspisteen asetukset Huawei

Kytke netin jakaminen päälle

Viimeinen ja tärkein vaihe internet-yhteyden jakamisessa on kytkeä netin jakaminen päälle. Paina valitsemasi langattoman verkon nimen oikealla puolella olevaa kytkintä ja olet valmis. Onneksi olkoon!

Voit nyt yhdistää muita laitteita Huawein laitteesi langattomaan verkkoon. Esimerkiksi Windows-tietokoneella yhdistäminen onnistuu seuraavasti: valitse langattomat verkot, etsi Huawein laitteesi langaton verkko listasta ja syötä salasana.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

37 ajatuksia aiheesta “Huawein puhelimen tai tabletin internet-yhteyden jakaminen

 • Soile Tapola

  Yritän hotspot-toimintoa Huawei P30-puhelimellani, mutta en löydä tämän ohjeen mukaisia toimintoja puhelimestani. Tarkoistus on siis luoda nettiyhteys tablettiin tämän puhelimeni avulla.
  Mistä löytyy ohjeet tähän?
  Olen digikurssilla, mutta siellä käytössä olevissa puhelissa löytyy hotspot erilailla.

 • Virve Autio

  Hei, en saa millään jaettua Huawei 20 liteltä verkkoa läppäriin. Yhteys löytyy, salasana oikein, mutta jatkuvasti sanoo: Tähän verkkoon ei saada yhteyttä. Vanhalla kännyllä yhteys löytyy heti . Osaako joku auttaa ?

 • erkki

  Ohjeissa on jotain väärin , ei onnistu Huawei P6 2018 puhelimella yhteyden jako vaikka salasana tarkistettu useita kertoja.

 • Kata Luoma

  Yritän jakaa internetyhteyttä Huawei Y6 (2017) puhelimesta Alcatel onetouch puhelimeen, mutta se ei toimi nyt. Tabletti toteaa todennusvirhettä, enkä saa sitä mistään pois, enkä ymmärrä mikä tämä todennusvirhe on, mistä se yhtäkkiä tuli, ja miten saan nyt netin jaettua tablettiin??? Mitä teen väärin?? Selkosuomeksi kiitos, en ole erityisen hyvä teknisten laitteiden kanssa enkä käraivällinenkään

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Todennusvirhe tarkoittaa yleensä, että syötetty salasana on väärin. Kannattaa tarkistaa Huawein puhelimesta jaettavan langattoman verkon salasana. Jos salasana on oikein, mutta yhdistäminen ei onnistu, kokeile käynnistää molemmat puhelimet uudelleen.

 • tittis

  Jaoin Honor 7 puhelimen usb kautta, siten että jaettu ja kannettava yhteys, josta valitsin usb. eli jakaminen tapahtui näin ,
  asetukset…lisää…..jaettu ja kannettava yhteys….internet yhteyden jakaminen usb kautta. windows 10 asetukset laitteet usb

 • Pete

  Moi.mikähän tuli kun honor 7 ei onnistu enään saada nettiyhteyttä tietokoneeseen.näkyy haalealla yhteyden jako usbn kautta teksti ei tapahdu mitään kun yrittää jakoa

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   jos et muista salasanaa, voit vaihtaa sen. Katso lisää Määritä wifi-yhteyspisteen asetukset-otsikon alta.

 • JonttuX

  HONOR 10
  Kannettavan Wi-Fi yhteyspisteen luominen/jakaminen toiseen laitteeseen:

  Mene ”Asetukset” —> ”Langaton verkko ja verkot” —> ”Jaettu ja kannettava yhteys” —> Kannettava Wi-Fi yhteyspiste —> Honor 10 (Klikkaa liukusäädintä) Näet verkon salasanan ”Määritä Wi-Fi-yhteyspisteen asetukset” kohdan takaa, kun painaa silmän kuvaa 🙂

  • JonttuX

   Ja voit muuttaa verkon salasanan omanlaiseksi pyyhkimällä ”valmiin” salasanan pois ja sitten tallenna 🙂

  • Ninni

   Kiitos JonttuX selkeistä ohjeista! 🙂 Minäkin (jopa) osasin tehdä tämän Honor 10 internet yhteyden jakamisen 🙂 🙂

 • Ida

  Hei, Huawei P8 Liten wifi hotspot lakkasi yhtäkkiä toimimasta , mihinkään asetuksiin ei ole koskettu, puhelin on käynnistetty uudestaan ja kokeiltu lentotilaa jne. Aikaisemmin toiminut jo vuoden ongelmitta tietokoneelle jaettuna, sitten kokeilin jakaa smart TV:hen ja verkko löytyi, syötin salasanan mutta tuli ilmoitus että epöonnistui. Sen jälkeen ei onnistunut enää kahden eri tietokoneenkaan kanssa vaan ilmoitti että tähän verkkoon ei voi muodostaa yhteyttä. USB jaolla sain toimimaan tietokoneessa mutta langattomana ei toimi missään laitteessa enää. Smart Tv:hen en ole saanut yhdistettyä mitenkään. Mistä ihmeestä voi johtua? Käyttäjiäkin on sallittuna 4 ja datarajaa ei ole joten ei voi olla siitäkään kiinni.

 • pekka sirvio

  onko mahdollista laittaa siten että internetin jako olisi jatkuvasti päällä perusasetuksena ?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   netin jakoa ei ole mahdollista kytkeä ”oletus”-asetukseksi, mutta jakamisen pitäisi pysyä päällä niin kauan, että sammutat puhelimen tai kytket netin jakamisen pois päältä.

   • Ei salasanaa

    En löydä tai tiedä verkkoni salasanaa. Yritän jakaa puhelimeltani (Huawei y5 2019) verkkoa läppäriin mutta salasana on hukassa. Mistä sen löytää?

 • Noora Ahola

  Hei. Mikä mahtaisi olla vikana kun kyllä pääsääntöisesti puhelin jakaa acerin kannettavaan netin yhtänopeana mitä se on puhelimessa (honor 8). Mutta kun yrittä ps4 kahtoa youtubea tai ipadilla netflixiä tms, niin netti on niin hidas ettei toimi ollenkaa. Datarajoutuksia tms ei ole päällä ja normaalisti noin 30mbps nopeutinen netti.

 • Ari Baas

  Mitä teen. Kun yritän yhdistää Huawei P8Liten Asus-merkkiseen isoon tablettiin, lukee asuksessa aina että rajoitettu.
  Rajoitus kohdassa on 0 MT, siis Huaweissa. Minulla on toinen Windows-pohjainen puhelin. Se jakaa yhteyden helposti ja ongelmitta niin, että Asus tunnistaa sen.

 • Risto Jokinen

  Ipad ei pidä/yhdistä Honor8:lla jaettua nettiyhteyttä päällä/päälle kuin pari sekunttia. Ipad löytää kyllä verkon nimen, mutta ei yhdistä. Yhteys toimii aivan normaalisti muissa,win pohjaisissa kannettavissa läppäreissäni. Yritettiin löytää ongelmaan ratkaisua Telian tuen kanssa, mutta ei löytynyt. Missä mahtaa olla vika, ipad asetukset vai mikä?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   ensimmäisenä kannattaa käynnistää reititin ja iPad uudelleen. Unohda WiFi-verkko painamalla verkon nimen oikealta puolelta sinistä WiFi lisätietoa-painiketta ja valitsemalla Unohda tämä verkko. Kokeile yhdistää verkkoon uudelleen. Jos ongelma jatkuu, nollaa iPadin verkkoasetukset napauttamalla Asetukset > Yleiset > Nollaa > Nollaa verkkoasetukset.

 • anne

  hei, läppäri pyytää salausavainta. mikä se on? mistä sen löydän?
  minulla on Huawei P8 Lite-puhelin jonka kautta yritän yhteyttä.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   salausavain on salasana, jonka määritit puhelimessasi langattoman verkon salasanaksi (katso ohjeen kohta ”Määritä wifi-yhteyspisteen asetukset
   ”).

 • Miia Lind

  Olen pitkään onnistunut jakamaan nettiäni näillä ohjeilla mutta nyt eilen yht äkkiä puhelimeni verkon nimeä ei enään löydy playstationistani mihin nettiäni jaan. Löytää kyllä naapurin verkon mutta ei enään puhelimeni verkkoa. Netti yhteys kyllä toimii puhelimessa moitteettomasti, en ymmärrä missä vika. Olen myös palauttanu puhelimeni tehdasasetuksille saamatta mitään tuloksia aikaan.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   kuulostaapa erikoiselta. Onhan netin jakaminen kytketty päälle? Tehdasasetuksien palautuksen yhteydessä verkon nimi ja salasana palautuvat oletusasetuksille, joten kannattaa tarkistaa että nämä asetukset ovat oikein. Dataraja-asetus on myös hyvä tarkistaa, ettei asetuksiin ole mennyt jostain syystä rajoitusta käytettävälle datamäärälle.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Kun olet kytkenyt netin jakamisen päälle ohjeiden avulla, voit yhdistää iPadin ja minkä tahansa muun laitteen, jossa on langattoman verkon vastaanotin Huawein tabletin tai puhelimen langattomaan verkkoon.

   • Saika

    Hei. Minun macbook kyselee WPA2salasanaa ja sanoo, ettei koneella ole IP osoitetta, eikä siksi voi yhdistää verkkoon.

    • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

     Hei,
     WPA2-salasana on salasana, jonka määritit puhelimesta langattoman verkon salasanaksi. Jos Macbook ei löytä IP-osoitetta, kannattaa kokeilla käyttää puhelimen mobiilidata pois päältä ja käynnistää uudelleen molemmat laitteet.

 • Mölly

  Mites kun ennen jakaminen tablettiin ja terkkuja onnistunut ongemitta. Yhtäkkiä tabletti eikä telkkari enää löydä koko honoria!!! Tabletti herjaa että toiminta-alueen ulkopuolella. Tässä ihan hollilla on kyllä molemmat?? Missä siis vika? Onko puhelimesta rikkoontunut jotain vai? Puhelin pelittää kyllä muuten.. Netit jne..

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Jos laite sanoo, että verkko on toiminta-alueen ulkopuolella, Honorin netin jakaminen on todennäköisesti kytkeytynyt pois päältä. Tarkistathan artikkelin ohjeen avulla, että netin jakaminen on päällä.

   • Mölly

    Ainakin se kuvake yläreunassa näkyy että on päällä. Ja tässä taannoin yritin kuunnella Bluetooth kaiuttimen kautta musaa, mutta ei enää yhdistynyt siihenkään… Outo juttu

    • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

     Kannattaa vielä tarkistaa asetuksien kautta, että verkon jakaminen on varmasti päällä. Tarkista myös verkon nimi siltä varalta, että se olisi jostain syystä muuttunut. Bluetoothin pitää luonnollisesti olla myös päällä, jotta voit yhdistää puhelimen kaiuttimeen. Jos et saa netin jakamista ja Bluetoothia toimimaan näillä ohjeilla, kannattaa kysyä neuvoa puhelimen myyjältä ja mahdollisesti toimittaa puhelin huoltoon.