Gmail-sähköpostin luominen 57


Google-tilin luominen. Miten avaan Gmail-sähköpostin?

Tässä artikkelissa käymme läpi kohta kohdalta miten luot uuden Google-tilin, jotta voit hyödyntää Android käyttöjärjestelmää paremmin ja saat käyttöösi Gmail.com-sähköpostin.

Kun seuraat ohjeita alusta loppuun asti, kohta kohdalta, olet luonut oman Google-tilisi ja saat samalla Gmail-sähköpostin käyttöösi.

Gmail-sähköpostin luominen

Aloita Gmail-sähköpostin luominen siirtymällä nettiselaimellasi osoitteeseen www.gmail.com

Sinulle avautuu tämän näköinen sivu eteesi:

Gmail-sähköpostin luominen

Sivun alalaidasta löydät kohdan ”Luo tili”, paina tästä, niin siirryt sivustolle tilin luominen ja sinulle aukeaa tämän näköinen sivu eteesi:

Luo Google-tili

Omien tietojen syöttäminen

Tämä sivu kysyy sinusta (tilin omistajasta) ylläolevan kuvan mukaiset tiedot. Valitse käyttäjätunnus huolella, sillä tämä tulee olemaan samalla sinun sähköpostiosoitteesi. Salasanaksi kannattaa valita mahdollisimman vaikea, että muut ihmiset eivät pääse käsiksi tulevaan sähköpostiosoitteeseesi. Salasanassa kannattaa käyttää sekä pieniä että ISOJA kirjaimia ja näiden lisäksi myös numeroita/erikoismerkkejä (!#@?+…).

Matkapuhelin sekä Nykyinen sähköpostiosoitteesi eivät ole pakollisia, eli nämä voi jättää tarvittaessa tyhjiksi.

Kun olet vastannut kaikkiin puuttuviin kohtiin, paina ”Seuraava vaihe” jolloin pääsemme eteenpäin ja eteesi aukeaa tämän näköinen sivu:

Google-tili käyttöehdot

 

Aloita Gmailin käyttö

Tässä ikkunassa on tärkeita tietoja, jotka ehdottomasti kannattaa lukea huolella läpi. Kun olet lukenut tämän alusta loppuun (mennyt ikkunan alalaitaan), paina tämän jälkeen kohtaa ”HYVÄKSYN” ja täten hyväksyt Googlen tietosuoja ja käyttöehdot, ja samalla pääsemme jatkamaan Gmail-tilin luontia. Seuraavaksi eteesi aukeutuu tämän näköinen sivu:

Gmail-tilin luonti valmis

Google-tilin luonti on valmis

Nyt olet luonut oman Google-tilisi ja voit hyödyntää muun muassa Gmail-sähköpostia, Google Play -sovelluskauppaa ja Googlen muita ominaisuuksia paremmin ja yksilöllisemmin. Voit myös varmuuskopioida valokuvat ja videot Google Kuvat-palveluun. Painamalla ”Jatka palveluun Gmail”, pääset kirjautumaan ensimmäistä kertaa sähköpostiisi.

 

Kiitos että luit artikkelin ”Miten luon uuden Gmail tilin”. Toivottavasti tästä oli sinulle hyötyä. Muistathan jättää kommenttikenttään omat mielipiteesi artikkelista.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

57 ajatuksia aiheesta “Gmail-sähköpostin luominen

 • Leila Eriksson

  Koneeltani on kadonnut gmailin kuvake, jota klikkaamalla pääsin suoraan sähköpostiini. Nyt joudun joka kerta syöttämään sähköpostiosoitteeni ja salasanan?
  Miten saan tilanteen korjattua?

 • Hely Ingman-Sinettä

  Minulla on gmail-sähköposti asennettuna kännykkääni (Samsung Galaxy A20e). Tytär asensi, mutta hänkään ei osaa asentaa sitä tietokoneelleni. Miten homma hoituu?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Gmailia ei tarvitse erikseen asentaa tietokoneelle. Voit käyttää sähköpostia kirjautumalla Gmailiin osoitteessa gmail.com

 • Arto

  Onko mitään keinoa saada aikaisemman sähköpostin tiedot palautettua? Jouduin vaihtamaan postin tunnuksen uuteen, enkä enää pääse katsomaan aikaisempia viestejä yms. (rtslslm057@gmail.com)

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Jos et saa palautettua sähköpostin salasanaa, ei viestien lukemiseen ole käytännössä mahdollisuutta.

 • Kaarina Tallberg

  Sähköpostistani en pääse kirjautumaan ulos vaan se jää auki. Tämän johdosta mieheni ei saa avattua omaa sähköpostiaan, joka on samalla koneella kuin oma sähköpostini

 • Anna

  Sähköposti ei siirry tietokoneelta puhelimeen, Ilmoittaa ettei ole ajantasalla. ei mikään korjaus toimenpide kelpaa. Minulla on puhelin kädessä ,kysyy onko puhelin lähellä, että lähetetään ilmoitus puhelimeen, pitää vastata kyllä ja joku numero. Mitään ei tapahdu, ei tule viestiä. Olen yrittänyt sen sata kertaa. miten pitää menetellä, en halua vaihtaa sähköposti osoitetta.

  • Kati

   Mä haluaisin tähän myös vastauksen. Ärsyttää, kun vastaat sähköpostiin ja se häviää saapuneet kansiosta.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   voit liittää tiedostoja gmailissa sähköpostiin painamalla paperiliittimen kuvaketta. Avautuvasta ikkunasta voit valita useamman tiedoston painamalla CTRL-näppäintä pohjassa (Applen tietokoneilla cmd-näppäin).

 • Ilpo

  Miksi pitää kirjautua sisään lukemaan sähköposteja kun sitä ei tarvi tehdä puhelimessakaan? Siellä se aukeaa yhdellä klikkauksella ja hyvä niin.
  Toinen typeryys on jatkuvat salasanavaihdokset.Yksi ja sama riittäisi. Ja miksi se on aina vaihdettava erilaiseksi,eihän niitä muista vanha Erkkikään.Yksi ja selkeä vastaus tähän miten toimia. Omaa salasanaani ei hyväksytty nyt vaikka se vaihdettiin 20 pv. sitten ja oli kirjoitettu varmasti oikein. Ja sitten vielä sellainen epäloogisuus kun sitä kirjautumista ei sitten aina tarvitakkaan. Huh huh tätä touhua.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Tietokone muistaa kirjautumisen, jos et kirjaudu ulos sähköpostista, eli Gmailiin ei tarvitse kirjautua joka kerta erikseen. Salasana on hyvä vaihtaa aika ajoin tietoturvasyistä.

 • Maria Palmroth

  Hei! Olin avulias aatu ja loin uuden sähköpostiosoitteen naapurille gmailiin. Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes piti kirjautua tilille. Tulee teksti, että salasana on väärä, vaikka kirjoitan sen juuri kuten tein alussakin. En voi käyttää sitä ”unohditko salasanasi” juttua, kun naapurilla ei ole ennestään sähköpostia ollenkaan. Miten tämmöinen ”ei niin nörtti” voi toimia tässä tilanteessa? apua

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   voit kokeilla myös muita tapoja ”Unohditko salasanasi”-toiminnon kautta. Salasanan voi tilata esimerkiksi tekstiviestinä, jos tilin luomisen yhteydessä on syötetty puhelinnumero.

 • Raija S

  G-mail sähköposti toimii ja viestit tulevat siihen, samoinne tulivat hetken kuluttua SÄHKÖPOSTI-kohtaan, johon ilmestyi ”pallo” ilmoittaen montako sähköpostia on uusia. Nyt tämä toiminto on itsekseen kadonnut ja en löydä sitä asetuksista. Olen vaihtanut salasanani, mutta silti se kertoo että en pääse kirjautumaan. Mistä löydän kohdan, josta saan nämä kaksi taas toimimaan?

 • Jorma

  Ystävälläi on kolme eri gmail osoitetta. Kuinka saisi poistettua kaksi turhaa niin,että kolmas jää käyttöön, jossa mm. yhteystiedot ja kuinka sen saa näkymään myös android puhelimessa ??

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Android-puhelimen Google-tilejä pääsee poistamaan ja lisäämään seuraavaa reittiä: Asetukset -> Tilit -> Google.

 • Kalevi Juvonen

  miksi pitää luoda uusi sähköposti kun minulla on jo entinen ja jonka kaikki minuun yhteydessä olevat tuntevat ????

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Jos et tarvitse uutta sähköpostia tai Google-tiliä, luonnollisesti uutta sähköpostia ei tarvitse luoda.

  • Jormahaapaniemi

   Miksi sähköpostiosoite ei kelpaa ,kun syötän sähköpostiosoitteen kenttään .lukee alla kenttä tyhjä tai osoite virheellinen .esm hotelli huonetta tilattaessa ?

 • Heidi

  Hei! Yritän luoda toista tiliä itselleni, mutta herjaa että ”Google-tilin luominen ei onnistu.
  Google-tilin saaminen edellyttää tiettyjen ikävaatimusten täyttymistä.” Mutta ikää löytyy jo 25 vuotta.. Mikä mahtaa olla ongelma?

 • Juha vaan

  En voi luoda lapseni nimellä sähköpostiosoitetta. Google kertoo että se on varattu, mutta niin erikoista nimeä ei voi kukaan varata, sukunimeä alle 10 mailmassa. Toiseksi jos lähetän sp. tulee heti palautus, ei voi lähettää, koska ei ole osoitetta. Jos etsin ”unohtunutta sp. tiliä” Googe vastaa, tiliä ei ole.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   kannattaa tarkistaa, että eiväthän viestit ole jostain syystä ohjautuneet roskaposti-kansioon. Jos ongelma on puhelimen tai tabletin Gmail-sovelluksessa, tarkista että Gmail-synkronointi on käytössä. Asetus löytyy painamalla Gmail-sovelluksen valikosta (vasemmassa yläkulmassa) Asetukset.

 • Matti Salmenperä

  Meitä on kaksi gmail-käyttäjää, joille on luotu tilit. Ongelmana on että toinen tili vaatii sähköpostiosoitteen kirjoittamista joka kerta kun gmailia avataan (myös gmail-ikkuna aukeaa eri tavalla – tässä vaikeammassa tulee laaja kirjautumisikkuna jossa on yleisiä kehuja gmailista jne.)

   • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

    Hei,
    minkälainen ongelma sähköpostin lisäämisessä on ja mihin laitteeseen olet lisäämässä sähköpostia?

 • Seija

  Yhdistyksellämme on vanha gmail -sähköposti, enkä tiedä kenen tunnuksilla se aikoinaan on avattu vai voiko silloin avata yhdistyksen nimellekin. Nyt on ongelmana se, etteivät muut kuin yhdistyksen yhteyshenkilö pääse kirjautumaan ko. sähköpostiin ja sähköpostiin tulee viesti ”oudosta” kirjautumisesta ja sen estämisestä…miten saataisiin toimimaan niin, että muutkin hallituksen jäsenet pääsisivät posteja lukemaan ?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   mikä estää muita yhdistyksen jäseniä kirjautumasta sähköpostiin? Jos salasana on kaikilla tiedossa, kirjautumisen pitäisi onnistua. Google ilmoittaa tähän Google-tiliin liitettyyn varasähköpostiin aina kun tilille kirjaudutaan uudella laitteella. Tämä on normaali käytäntö, jolla varmistetaan se, että jos tuntematon henkilö kirjautuu yhdistyksenne sähköpostiin, niin voitte estää kirjautumisen.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Googlen sääntöjen mukaan Google-tilin omistajan on oltava vähintään 13-vuotias, eli 7-vuotiaalle ei voi luoda omaa Google-tiliä hänen omalla syntymäajallaan.

 • Kirsti Kangastalo

  Minulla on gmail sähköpostiosoite.
  Minun pitäisi perustaa yhdistykselle gmail sähköpostiosoite. Käyttäjätunnuksena on yhdistyksen nimi.
  Pitääkö tilin luomiseen laittaa minun oma nimi ja syntymäaikakin?

   • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

    Hei,
    mukava kuulla että ohjeesta oli apua. Gmail-rekisteröinti vaatii nimen ja syntymäajan, koska ilmainen Gmail-sähköposti on suunniteltu kuluttajille. Syntymäaika ei näy ulkopuolisille. Oletuksena sähköpostin rekisteröitymisen yhteydessä annettu nimi näkyy lähetetyissä viesteissä lähettäjän nimenä. Voit myöhemmin käydä Gmailin asetuksista vaihtamassa lähettäjäksi pelkästään sähköpostiosoitteen, jolloin omaa nimeäsi ei näy lähettäjänä. Lähettäjän nimeksi voi myös vaihtaa yhdistyksen nimen. Asetus löytyy tietokoneella painamalla Gmailin oikeassa yläreunassa hammasratas-kuvaketta, valitsemalla Asetukset -> Tilit ja luonti ja Viestin lähetysosoite-otsikon alta muokkaa tietoja.

    • Martina

     Viitaten yllä olevaan Kirsi Kangassalon kysymykseen, minulla myös gmail sähköpostiosoite, mutta haluaisin luoda toisen. Voisinko saada myös ohjeet toisen vastaavan tilin luomiseen, kiitos! Kuinka saan pikakuvakkeet iphoneen molemmille sähköpostiosoitteille?
     Kuink

     • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

      Hei,
      Voit luoda toisen tai useammankin Gmail-sähköpostiosoitteen ohjeen mukaisesti. Itse Gmail-sovelluksen kuvaketta ei voi määrittää avaamaan tiettyä sähköpostiosoitetta, mutta voit lisätä sovellukseen useamman Gmail-tilin. Sovelluksen vasemman laidan valikosta näet valittuna olevan tilin ja voit vaihtaa toiseen sähköpostiosoitteeseen.

     • Martina

      Sain avattua toiminimelleni toisen g-mailin. Kun lähetän yrityksen meilistä sähköpostia lähettäjänä tulee aina näkyviin nimeni eikä yrityksen sähköpostiosoitetta! MIKSI? Kuinka saan viestin lähettäjäksi näkyviin yrityksen meiliosoitteen eikä omaa nimeäni?
      Olen tehnyt ohjeiden mukaiset muutokset asetuksista siten että kohdasta tilit ja tuonti-viestin lähetysosoite kohdasta menin kohtaan muokkaa tietoja ja määritin kohtaan Nimi: yrityksen meiliosoitteen.
      Määritin sen myös kohtaan vastausosoite.
      Siitä huolimatta lähettäjänä ei näy firman gmail osoite vaan oma nimeni. Miksi?

     • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

      Hei.
      Lähettäjän nimen pitäisi vaihtua, kun nimi vaihdetaan asetuksista. Kokeilin tätä ominaisuutta henkilökohtaisesti lähettämällä testisähköpostin ja lähettäjän nimenä näkyi asettamani nimi. Jos nimi ei vaihdu, suosittelen jättämään palautetta Googlelle. Palautelomake loytyy painamalla Gmailissa hammasrataskuvaketta, valitsemalla Ohje ja tämän jälkeen valikon alalaidasta Lähetä palautetta. -Joonas/ylläpito

 • Ritva Lallo

  Tuttavapariskunnallani on samassa läppärissä omat Gmail-sähköpostinsa, jonne kirjautuvat nettiselaimen kautta. Kuinka saan työpöydälle molemmille omat Gmail-pikakuvakkeet?
  Myös samassa koneessa on toisella puolisolla yhteystiedoissa ryhmä, joka ei näy hänen Samsung-tabletissaan, kaikki ryhmän jäsenet kylläkin näkyvät, eli hän ei voi lähettää spostia tabletista ryhmän nimellä.
  Mitä pitäisi tehdä?
  Läppärissä on Windows 7 käyttöjärjestelmä ja IE-selain. Tabletti on Samsungin uusimpia.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei.
   Jos saat roskapostia, voit merkitä viestit roskapostiksi, jolloin samalta lähettäjältä tulevat sähköpostit ohjautuvat jatkossa automaattisesti roskapostikansioon.
   Voit merkitä viestin roskapostiksi näin:
   Avaa Gmail-sovellus Gmail.
   Napauta lähettäjän profiilikuvaa sen viestin vieressä, jonka haluat merkitä roskapostiksi.
   Valitse oikeassa ylänurkassa Lisää (kolme pistettä) ja sitten Ilmoita roskapostista.

 • Riitta Arvonen

  Miksi sähköpostiosoitteeni ei aina kelpaa? Vaikka olen kirjoittanut sen varmasti oikein, esim. Veturi ja jotkut muutkin hyljeksivät sitä.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Tähän kommenttiin lisäämäsi sähköpostiosoite näyttää täysin normaalilta, jonka pitäisi kelvata eri palveluiden sähköpostikenttiin. Jos olet kirjoittanut osoitteen varmasti oikein, kannattaa kysyä Veturin ja vastaavien palveluiden asiakaspalvelusta, että miksi osoite ei kelpaa.

 • Eeva Väyrynen

  En pääse eteenpäin. haluan saman sähköpostin kuin on mulla jo olemassa. Pitääkö luoda uusi? Minulla on gmail.com tili jo olemassa. Annoin tabletille sen osoitteen ja salasanan tein suojauksen toisella sanasanalla. Nyt ei pääse mihinkää. vain taaksepäin. MITEN PÄÄSEN NETTIIN FACEEN JA OMALLE SÄHKÖPOSTITILILLE?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Jos sinulla on jo Gmail-tili olemassa, voit kirjautua suoraan sisään omilla tunnuksilla. Kirjautumiseen käytetään samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa, joilla olet aiemmin kirjautunut myös Gmail.com-sähköpostiin. Facebookiin pääset lataamalla tabletin sovelluskaupasta (Android-laitteilla Play Kaupasta ja iPadilla App Storesta) Facebook-sovelluksen ja kirjautumalla sovellukseen omilla Facebook-tunnuksilla.

 • Terttu Salminen

  En pysty lähettämään sähköpostiani, sillä ”lähetä” painiketta ei löydy mistään.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   kiitos kommentistasi.
   Pääset kirjoittamaan uutta sähköpostiviestiä puhelimella tai tabletilla Gmail-sovelluksen oikeasta alalaidasta kynän kuvasta. Kun olet valmis lähettämään viestin, paina sovelluksen oikeassa ylälaidassa olevaa oikealle osoittavan nuolen kuvaa.