Miten jaan internet yhteyden Sony älypuhelimesta (Android 6.0)?


Jos mietit kuinka jakaa netti puhelimesta tietokoneelle, olet tullut oikealle sivulle.

Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka voit jakaa Sonyn älypuhelimen internet-yhteyden muille laitteille.

Ohjeen kuvat on otettu Sony Xperia M4 älypuhelimesta Android 6.0-käyttöjärjestelmällä, mutta voit käyttää ohjetta apuna myös muiden Android-puhelimien netin jakamisessa, mutta vaiheet voivat poiketa hieman alla olevista eri valmistajien välillä.

Kun olet lukenut artikkelin alusta loppuun ja noudatat ohjeita kohta kohdalta, niin lopussa sinulla on internetin jakaminen päällä ja voit yhdistää muita laitteita älypuhelimesi nettiin.

Avaa sovellukset

Kun puhelimesi on aloitusnäytössä, paina kuvan mukaista kuvaketta:

Sovellukset Sony

 

Siirry asetuksiin

Nyt olet valikossa, josta löydät kaikkien puhelimeesi asennettujen sovellusten kuvakkeet. Etsi kuvakkeiden joukosta ”Asetukset” kuvake ja paina tätä:

Asetukset Sony

 

Langaton verkko ja verkot lisäasetukset

Olet nyt puhelimen asetukset-valikossa, josta voit muokata puhelimesi asetuksia. Ensimmäisinä asetuksina on ”Langaton verkko ja verkot”, paina tästä valikosta kohtaa ”Lisää”

Langaton verkko ja verkot lisäasetukset

Verkkosidonta ja siirrettävä hotspot

Nyt olet ”Lisää”-valikossa. Tästä valikosta paina kohtaa ”Verkkosidonta ja siirrettävä hotspot”

Verkkosidonta ja siirrettävä hotspot

Siirrettävän Wi-Fi-alueen asetukset

Tässä ”Verkkosidonta ja siirrettävä hotspot” ikkunasta löydät kuvan mukaiset asetukset. Paina seuraavaksi kohtaa ”Siirrettävän Wi-Fi-alueen asetukset”

Siirrettävän Wi-Fi-alueen asetukset

Määritä Wi-Fi-tukiasema

Näyttöösi avautui kuvan mukainen ikkuna ”Yhteyspisteasetukset”. Tässä valitse kohta ”Määritä Wi-Fi-tukiasema”

Määritä Wi-Fi-tukiasema

Valitse langattoman verkon nimi ja salasana.

Näyttöösi avautui kuvan mukainen ikkuna: ”Määritä Wi-Fi-tukiasema”. Tässä ikkunassa näet nyt tulevan langattoman lähiverkon nimen ”Verkon nimi (SSID)” sekä langattoman lähiverkon salasanan ”Salasana”. Jos salasana näkyy pisteinä, paina kohtaa ”Näytä salasana.”

Langattoman verkon nimi ja salasana

Voit halutessasi muokata verkon nimeä sekä salasanaa mieluiseksi

Kun nämä tiedot ovat sinulla tallessa (Verkon nimi ja salasana), voit painaa kohtaa ”TALLENNA” ja palaat takaisin ikkunaan ”Yhteyspisteasetukset”.

Kytke netin jakaminen päälle

Nyt olet määrittänyt nimen ja salasanan tulevalle langattomalle lähiverkolle, minkä puhelimesi tulee luomaan muille jaettavaksi. Viimeinen jäljellä oleva vaihe on verkon jakamisen päälle kytkeminen. Paina ”Yhteyspisteasetukset”-otsikon vasemmalla puolella olevaa nuolta, jolloin palaat ikkunaan ”Verkkosidonta ja siirrettävä hotspot”.

Paina ”Kannettava WLAN-alue”-kohdassa olevaa kytkintä, jolloin se vaihtaa väriä harmaasta vihertäväksi. Puhelimen netin jakaminen on nyt kytketty päälle ja voit yhdistää laitteita langattomaan verkkoon.

Netin jakaminen päälle Sonyn älypuhelimesta

 

Kiitos että luit artikkelin ”Miten jaan internet yhteyden älypuhelimesta (Android 6.0)”. Toivottavasti tästä oli sinulle hyötyä. Muistathan myös kommentoida artikkelia, jos sinulla jäi kysyttävää tai haluat jättää palautetta artikkelista.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *