Yhteystietojen siirtäminen Lumiasta Android-puhelimeen 9 

Puhelinnumeroiden siirtäminen Lumiasta Huawein, Samsungin tai muuhun Android-puhelimeen.

Yhteystietojen siirtäminen Windows Phonelta Android-puhelimeen on tehty nykyään onneksi suhteellisen helpoksi. Käytännössä yhteystiedot siirretään Microsoftin Live-tililtä Google-tilille. Alla olevia ohjeita seuraamalla saat siirrettyä Lumian yhteystiedot Android-puhelimeen.

Aluksi varmista Lumiasta, että olet kirjautuneena Microsoftin Live-tilille. Käytännössä tilille kirjautuminen on lähes pakollista jo puhelimen käyttöönoton yhteydessä. Voit varmistaa onko puhelimeen syötetty Microsoft-tilin tunnuksia avaamalla ”Asetukset”, tämän jälkeen ”Sähköposti + tilit”. Näet listan puhelimen sähköposti- ja muista tileistä. Kohdassa ”Microsoft-tili” pitäisi näkyä sähköpostiosoitteesi.

Siirry seuraavaksi tietokoneella, puhelimella tai tabletilla osoitteeseen https://contacts.google.com/. Kirjaudu sisään samoilla Google-tilin-tunnuksilla, joilla olet kirjautunut siihen Android-puhelimeen johon haluat siirtää Lumian yhteystiedot.

Avaa vasemman ylälaidan valikko (kolme viivaa päällekkäin), paina Enemmän ja tämän alta Tuo.

Yhteystiedot Lumiasta Androidiin

Valitse seuraavaksi yhteystiedot tuotavaksi Outlook.comista.

Numeroiden siirtäminen Lumiasta Androidiin

Paina vielä Hyväksyn, aloitetaan!

Puhelinnumerot Lumiasta Androidiin

Seuraavaksi sivu pyytää kirjautumaan Microsoft-tilille. Kirjaudu sisään samoilla tunnuksilla, jotka on syötetty aiemmin Lumiaan ja jonne Lumian yhteystiedot on synkronoitu.

Kirjaudu Lumian Microsoft-tilille Kirjaudu Lumian Microsoft-tilille

Jos näet allaolevan kaltaisen ”Tässä kirjautumisessa on havaittu jotain epätavallista”-ilmoituksen, syötä sähköpostiosoitteesi, niin Microsoft lähettää sähköpostiisi koodin, joka syötetään sivulle. Syötä koodi sivustolle. Jos et näe tätä ilmoitusta, jatka seuraavaan kohtaan.

Epätavallinen kirjautuminen

 

 

Seuraavaksi sinun on annettava Google-tilille lupa käyttää tietojasi, että yhteystietojen haku ja siirtäminen onnistuu. Paina Kyllä.

Saako sovellus käyttää tietojasi

Yhteystiedot siirtyvät nopeasti Live.comista Google-tilille. Näet alla olevan kaltaisen ilmoituksen kun Lumian numerot on siirretty Google-tilillesi ja samalla Android-puhelimeen.

Yhteystiedot Lumiasta Androidiin siirretty

Numeroiden pitäisi nyt näkyä muutaman minuutin sisällä Android-laitteissasi, joihin on kirjauduttu samalla Google-tilillä. Jos Lumian numerot ei näy puhelimessa, tarkista vielä että yhteystietojen synkronointi on päällä Android-puhelimessasi.

Avaa Android-puhelimesi Asetukset ja tämän jälkeen Tilit.

Yhteystietojen synkronointi Android

 

 

Näet listan tileistä ja tunnuksista joihin olet kirjautunut puhelimellasi. Valitse Google. Jos olet kirjautunut puhelimella useammalle Google-tilille, valitse vielä se Google-tili, johon aiemmin toit Lumian yhteystiedot.

Android tilit

Varmista että Yhteystiedot-kohdassa on valinta, eli synkronointi on päällä. Paina oikean yläkulman valikosta (kolme pistettä päällekkäin) ja valitse Synkronoi nyt. Lumian numeroiden siirtäminen Android-puhelimeesi alkaa nyt viimeistään. Yhteystietojen siirtäminen tapahtuu hetkessä ja löydät tämän jälkeen Lumian yhteystiedot Android-puhelimesi yhteystiedoista.

Yhteystietojen siirto Lumiasta Androidiin

 

Kiitos että luit ohjeemme ”Yhteystietojen siirtäminen Lumiasta Android-puhelimeen”. Jätä mielipiteesi ja palautteesi kommentti-kenttään.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 ajatuksia aiheesta “Yhteystietojen siirtäminen Lumiasta Android-puhelimeen

 • MM

  Hyvät ohjeet, mutta jostain syystä eivät toimi minulla. Onedrive-tililtä yhteystiedot kyllä löytyvät. Mutta kun yritän google.com/contacts -sivuilla niitä tuoda, valikosta avautuu ainoastaan CSV- vCard -tiedostojen avausmahdollisuus omalta koneelta. Mikähän on pielessä?

 • Arto Syrjälä

  Onko toimenpiteet samat, kun käytetään molemmissa samaa sim-korttia?
  Vaihdan puhelinta mutta en numeroa.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Kyllä, numeroiden siirto tapahtuu samalla tavalla riippumatta siitä vaihtuuko sim-kortti.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Kannattaa tarkistaa, että puuttuvat numerot on Lumiassa puhelimen muistissa. Jos numero on esimerkiksi pelkästään sim-kortin muistissa, numero ei synkronoidu Live-tilin kautta.

 • Merja Muotio

  Kiitos kyllä oli hyvät ohjeet!! Ilman näitä ei olisi homma onnistunut ilman itkua ja hammasten kiristystä.