Ennakoivan tekstinsyötön poistaminen käytöstä Android-puhelimella 18


Tämän ohjeen avulla saat ennakoivan tekstinsyötön pois käytöstä Android-puhelimilla ja tableteilla.

Ennakoiva tekstinsyöttö on kätevä ja kirjoittamista helpottava ominaisuus oikein toimiessaan. Jokainen meistä kuitenkin on ollut joskus tilanteessa jossa joudut korjaamaan ennakoivan tekstinsyötön automaattisesti täydentämiä sanoja.

Jos ennakoiva tekstinsyöttö ”korjaa” sanoja jatkuvasti väärin tai et halua saada ehdotuksia seuraavista sanoista näppäimistön yläpuolelle, kannattaa ennakoiva tekstinsyöttö poistaa käytöstä kokonaan.

Android-puhelimissa ja tableteissa on muutamaa valmistajaa lukuunottamatta oletuksena käytössä Googlen Gboard-näppäimistö, joten tässä ohjeessa keskitymme siihen miten ennakoiva tekstinsyöttö poistetaan Gboard-näppäimistöstä. Esimerkkinä poikkeuksista, Huawein puhelimissa ja tableteissa on käytössä Huawei Swype näppäimistö. Lue tästä miten ennakoiva teksti poistetaan Huawein puhelimista. Valikkojen nimissä voi olla hieman eroja eri valmistajien välillä, valmistajien omista käyttöliittymistä johtuen. Alla ohje tekstin korjauksen poistamiseen ”puhtaalla” Android-käyttöjärjestelmällä.

Aluksi avaa puhelimen tai tabletin asetukset. Asetukset löydät pyyhkäisemällä aloitusnäytöllä näytön alalaidasta ylöspäin ja hakemalla hakukentästä ”Asetukset”.

Android asetukset

Android asetukset

Selaa asetusten alalaitaan ja paina Järjestelmä-otsikon alta Kielet ja syöttötapa.

Ennakoiva tekstinsyöttö pois Android-puhelimilla

Seuraavaksi paina Näppäimistö ja syöttötavat-otsikon alta Virtuaalinen näppäimistö.

Ennakoiva teksti pois Android

Näet nyt listan puhelimeesi asennetuista näppäimistöistä. Alla olevan kuvan puhelimessa on oletuksena puhelimessa olevan Gboard-näppäimistön ja Google Voicen lisäksi asennettuna myös suosittu SwiftKey-näppäimistö. Koska olemme nyt poistamassa ennakoivaa tekstinsyöttöä käytöstä Androidin oletus Gboard-näppäimistöstä, valitse tästä Gboard.

Gboard ennakoiva tekstinsyöttö pois

Olet nyt Gboard-näppäimistön asetuksissa. Löydät täältä monia asetuksia, joiden avulla voit muokata näppäimistön toimintaa. Voit esimerkiksi muuttaa näppäimistön kieltä tai vaihtaa teeman mieleiseksesi. Asetukset-valinnan alta voit muuttaa esimerkiksi näppäimistön korkeutta tai ottaa näppäinäänet ja värinän käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Koska haluamme kuitenkin poistaa ennakoivan tekstin pois käytöstä, valitse valikosta Tekstin korjaus.

Tekstin korjaus pois Android

Voit poistaa ennakoivan tekstinsyötön käytöstä painamalla Automaattinen korjaus-valinnan kohdalla olevaa kytkintä. Jos et halua saada näppäimistön yläpuolelle ehdotuksia seuraavista sanoista, poista valinta kohdasta Näytä ehdotusnauha. Seuraavan sanan ehdotukset poistuu myös käytöstä kun poistat ehdotusnauhan käytöstä. Jos et halua saada myöskään ehdotuksia emojeista, poista myös valinta kohdasta Näytä emojiehdotukset. Automaattiset isot kirjaimet poistetaan kohdasta Automaattiset isot kirjaimet.

 

Ennakoiva teksti pois Androidilla

Alla vielä kuva miltä asetusten pitäisi näyttää, jos teit kaikki yllä luetellut asetusmuutokset.

Ennakoiva teksti poistettu Androidista

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, voit poistua asetuksista. Ennakoiva teksti on nyt poistettu käytöstä Android-puhelimestasi tai tabletistasi.

Kiitos että luit ohjeemme ”Ennakoivan tekstinsyötön poistaminen käytöstä Android-puhelimella”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

5 4 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

18 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
timo

Hienoa.Ohje todellakin toimii.

Mari

Kiitos! Nyt loppui raivostuttava ärsyyntyminen ennakoivan tekstisyötön ”viisaudesta”. Elämä taas helpompaa 🙂

Markku Hernesniemi

Todella hienosti tehdyt ohjeet!!! Olen todella kiitollinen, täältä haen apua jatkossakin.

Markku Ylönen

Saisiko vielä tiedon missä ennakoivan tekstinsyötön sanasto luuraa? Olen kirjoittanut jonkun sanan väärin ja näin ennakoivan oppinut toistaa tätä väärinkirjoitettua.

Veli

Suuret kiitokset,meinas hermot mennä kun jatkuvasti tuli pelkkää liirumlaarumia läheteltyä?

Kari Tohila

Tämä oli hyvä ohje.Kiitos

Riitta

Kiitokset! Vihdoin tuli apu tähän kiusalliseen ongelmaan, olin jo vähällä lopettaa tekstiviestien kirjoittamisen, kun tekstiin aina pääsi livahtamaan inhottavia virheitä tämän ennakoivan tekstinsyötön vuoksi.

Sirp Rui

Huh, hienoa että apu löytyi, meinasi jo luuri singahtaa jorpakkoon.

Anne Qvintus

En olisi osannut toimia oikein ilman tätä ohjetta. Kiitos.

Arto Pöllänen

Ennkoivan tekstinsyötön poistaminen ei kuitenkaan auta gmail:ssa (mobiili).

Timo Räsänen

Kiitos tästä ohjeesta, jolla sain lopultakin Android-kännykästä hankalan ”ennakoivan tekstinsyötön” pois toiminnasta. Ennakoiva tekstinsyöttö kun teki kirjoittamisen melkein mahdottomaksi. Säädön jälkeen jopa tekstiviestin kirjoittaminen onnistui -joskin automaattitäydennys ehkä kerran vielä väläytti virheellisen ehdotuksen. Kosketusnäyttö pienine virtuaalinäppäimineen yhä vaikeuttaa kirjoittamista, mutta tässä samassa ohjeessa mainittiin myös, mistä näppäimistön säätö löytyy. Olen hyvin kiitollinen.

Timo Räsänen

…joskin joskus on vielä tainnut Androidin automaattinen tekstinsyöttö sotkea omiaan ainakin tekstiviestin sekaan, vaikka tarkistin asetuksista että sen piti MUKA olla estetty. Lienenkö ohjelmoinut väärin, tai halpa puhelin on asetuksilleen tottelematon.

Tanja

Olipa hyvät ja helpot ohjeet ennakoivan tekstinsyötön poistamiseen Android puhelimessa. Kiitos! 🙂

Lena Peltoluoma

Luin siskolle kun hankki uuden Nokia 7plus.Ärsytti sen verran paljon että ennakoiva piti saada pois.Kiitos hyvistä ohjeista
Lessu

Meisseli

Luojalle kiitos näinstä ohjeista! Tai siis oikeastaan ohjeiden tekijälle, ei Luojalle =D

Veli Ylitalo

Tuon ennekoivan ja korjaavan mössön tekijää olisin valmis vetelemään, niin paljon se on hatuttanut.

Anna-Maija Österberg

Jess. Loppuihan se ennustaminen kirjoittaessa, olipa ärsyttävää kun lähetetty teksti saattoi olla puuta heinää. Kiitos ohjeesta!

Maritta

automaattinen tekstin syöttö pois oneplus 6