Ennakoivan tekstinsyötön poistaminen käytöstä Huawein puhelimilla 5


Ohje ennakoivan tekstinsyötön käytöstä poistamiseen Huawei ja Honor älypuhelimilla.

Tämän ohjeen avulla voit kytkeä ennakoivan tekstinsyötön pois Honor ja muilla Huawein puhelimilla ja tableteilla. Jos etsit vastaavaa ohjetta muun merkkiselle Android-puhelimelle tai tabletille, katso Ennakoivan tekstinsyötön poistaminen käytöstä Android-puhelimella.

Jos käytössäsi on Huawein puhelin ja oletuksena käytössä oleva Huawei Swype-näppäimistö tai Gboard (Google-näppäimistö), on automaattinen tekstin korjaus, eli ennakoiva tekstinsyöttö oletuksena käytössä. Monesti tekstinkorjaus ei kuitenkaan toimi halutulla tavalla ja aikaa menee enemmän automaattisesti ”korjattujen” sanojen korjaamiseen, kuin itse kirjoittamiseen. Jos haluat poistaa ennakoivan tekstinsyötön pois käytöstä Huawein puhelimestasi, seuraa alla lueteltuja muutamaa vaihetta ja pääset eroon ärsyttävästä automaattisesta sanojen korjauksesta. Ennakoiva tekstinsyöttö poistetaan samalla tavalla kaikilla Huawei ja Honor puhelimilla.

  1. Avaa puhelimen Asetukset.
  2. Paina yläreunasta ”Kaikki”, että näet kaikki puhelimen asetukset.
  3. Selaa asetusten alaosaan ja paina ”Kieli ja syöttötapa”.
  4. Näet näppäimistöluettelon. Paina käytössäsi olevan näppäimistön puolella olevaa ⓘ-painiketta. Käytössä oleva näppäimistö näkyy kohdassa ”Oletusnäppäimistö”.
  5. Jos käytössäsi on Huawei Swype-näppäimistö, valitse ”Asetukset” ja sen jälkeen poista valinta kohdasta ”Automaattinen korjaus”. Jos taas käytössäsi on Google-näppäimistö, selaa kohtaan ”Tekstin korjaus”, paina ”Autom. korjaus” ja valitse ”Ei käytössä”. Jos et halua nähdä sanaehdotuksia näppäimistön yläpuolella, paina ”Näytä korjausehdotukset” ja valitse ”Piilota aina”.
  6. Ennakoiva tekstinsyöttö on nyt poistettu käytöstä.

Kiitos että luit ohjeemme ”Ennakoivan tekstinsyötön poistaminen käytöstä Huawein puhelimilla”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kaisa

Kiitos paljon! Honor 10:ssä ei tuo toimintoketju mennyt ihan yksi yhteen, mutta ohjeen avulla sain kuitenkin homman hoidettua!

Esa

Haluaisin vielä tarkennusta että miten nova 3:ssa saa poistettua ennakoivan tekstinsyötön ja näippäimistön yläpuolella olevat ehdotukset. Ohje ei toimi Nova 3:lla kuten aikaisemmassa kommentissa mainitaan.

marke

ennakoiva tekstin syöttö pois table tista huawei

Ollder

2. Huawein (nova 3) asetuksissa ei ole valintaa ”kaikki”. Ei ylä- eikä alareunassa
3. Kieli ja syöttötapa löytyy asetusten ”järjestelmä”-kohdan alta
4. Ei ole näppäimistöluetteloa. Ei myöskään mitään swipe tai swöpe-näppäimistöja tai niiden i-valintaa.
5. Valinnasta ”Virtuaalinen näppäimistö” voi valita SwiftKey-näppäimistön (tai Google Voice -kirjoituksen) ja asetukset.
Eli ohje osuu kyllä muuten lähelle mutta ei sinne päinkään 😀

sebastiann

Kiitos. Tästä oli hyötyä.