Mitä tietoja Android-puhelin ja tabletti varmuuskopioi automaattisesti?


Suurin osa Android-puhelimen ja tabletin tiedoista varmuuskopioituu automaattisesti Googlen toimesta. Myös iso osa sovelluksista, joihin olet kirjautunut, varmuuskopioi tiedot automaattisesti. Kerromme tässä artikkelissa tarkemmin, mitkä tiedot tulee varmuuskopioida itse ja mitkä ovat automaattisesti tallessa.

Mitä Google varmuuskopioi automaattisesti

Androidissa on sisäänrakennettu varmuuskopiointipalvelu. Oletuksena palvelu varmuuskopioi suurimmanGoogle synkronointiasetukset osan tärkeistä puhelimen ja tabletin tiedoista. Kun kirjaudut uudella puhelimella tai tabletilla Google-tilillesi, automaattisesti varmuuskopioidut tiedot palautuvat laitteelle automaattisesti. Voit tarkistaa laitteesi synkronointiasetukset seuraavaa reittiä: Asetukset > Tilit > Google ja valitsemalla oman sähköpostiosoitteen.
  • Yhteystiedot, sähköpostit, Google Docs ja kalenterit: Puhelimen yhteystiedot synkronoidaan Google Yhteystiedot-palveluun. Näet yhteystiedot millä tahansa laitteella Gmail-sähköpostin kautta tai Google Yhteystiedot-verkkosivuilta. Sähköpostit ovat tallessa Gmail-tilillä ja kalenterin tapahtumat synkronoituvat Google Kalenteriin.
  • Osa järjestelmäasetuksista: Android synkronoi automaattisesti palvelimelleen joitakin järjestelmäasetuksia, esimerkiksi tallennetut Wi-Fi-verkkojen salasanat ja näyttöasetukset, kuten näytön kirkkauden ja näytön sammutuksen viiveen.
  • Chrome-selaimen tiedot: Jos käytät Google Chrome-selainta, kirjanmerkit ja hakuhistoria synkronoituvat Google-tilille.
  • Google Hangouts chat historia: Hangouts keskustelut tallennetaan automaattisesti Gmail-tilille, ellet ole erikseen kytkenyt tallennusta pois päältä Gmailin asetuksista.
  • Sovellukset ja muu ostettu sisältö: Kaikki sovellukset, jotka olet ostanut tai asentanut, linkitetään automaattisesti Google-tilillesi. Kun otat käyttöön uuden Android-laitteen ja kirjaudut Google-tilillesi, Android ehdottaa aiemmin asennettuna olleiden sovellusten lataamista ja asentamista. Kaikki sovellusten ostokset ja muut maksulliset Play Kaupasta ostetut sisällöt tallentuvat Google-tilille.
  • Sovellusten tiedot ja sisällöt: Muut kuin Googlen ohjelmat varmuuskopioivat tiedot usein omille palvelimilleen. Aina ei kuitenkaan näin ole, joten jos sovelluksessa on tärkeitä tietoja, joita ei halua menettää, kannattaa varmistaa, että sovellus on varmuuskopioinut tietosi.
  • Tallennetut salasanat: Eri verkkosivuille tallennetut salasanat tallentuvat Google-tilille ja salasanat ovat käytettävissä kaikilla laitteilla, joihin olet kirjautunut Google-tunnuksillasi.
  • Kuvat: Jos käytät Google Kuvat-palvelua, valokuvat varmuuskopioituvat palveluun automaattisesti. Google Kuvat ei ole automaattisesti käytössä, vaan sovellus on asennettava puhelimeen tai tablettiin. Katso ohjeet Google Kuvat varmuuskopioinnista.

Yllä lueteltu lista ei ole täydellinen, mutta antaa suuntaa sille, mitä tietoja varmuuskopioidaan automaattisesti. Google varmuuskopioi siis suurimman osan tärkeistä tiedoista, eli sinun ei tarvitse huolehtia sähköpostien, yhteystietojen, sovellusten, Wi-Fi salasanojen tai nettisivuille tallentamiesi salasanojen menettämisestä.

Mitä Google ei varmuuskopioi

Nyt tiedämme mitä Google varmuuskopioi automaattisesti, joten käydään vielä läpi mitä Google ei varmuuskopioi:

  • Tekstiviestit: Android ei oletuksena varmuuskopioi tekstiviestejäsi. Jos viestien säilyttäminen on sinulle tärkeää, kannattaa viestit varmuuskopioida erillistä sovellusta käyttäen. Play Kaupassa on useita sovelluksia tekstiviestien varmuuskopiointiin, esimerkkinä SMS Backup & Restore.
  • Yksilölliset asetukset, paritetut Bluetooth-laitteet ja turvallisuusasetukset: Kun kirjaudut uudelle laitteelle Google-tililläsi, Bluetoot-laitteet täytyy parittaa uudelleen. Monet asetukset, esimerkiksi ilmoitusten estot ja turvallisuusasetukset, kuten näytön lukituskoodi ja sormenjäljet täytyy asettaa uudelleen.

Ennen kuin myyt puhelimen tai palautat sen tehdasasetuksille, varmista että näistä tiedoista ne, jotka haluat säilyttää, on varmuuskopioitu manuaalisesti.

Tiivistettynä, Android varmuuskopioi tärkeimmät tiedot automaattisesti, mutta kuvien varmuuskopiointia varten kannattaa asentaa Google Kuvat-sovellus, että et menetä sinulle tärkeitä kuvia.

Kiitos että luit ohjeemme ”Mitä tietoja Android-puhelin ja tabletti varmuuskopioi automaattisesti?”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit