Puheluiden estäminen Android-puhelimella 3


Ohje häiritsevien viestien ja puheluiden estämiseen Android-puhelimella.

Saatko häiritseviä puheluita tai tekstiviestejä tietystä puhelinnumerosta? Jos sinulla on Android-puhelin, voit estää häiritsevästä numerosta tulevan puhelun helposti. Puheluiden ja viestien estämiseen on nykyään useita eri tapoja, joista käymme tässä ohjeessa läpi muutaman helpoimman.

Estä puhelinnumero manuaalisesti

Jos puhelimessasi on Android Marshmallow (6.0) tai uudempi käyttöjärjestelmä, puheluiden estäminen on todella helppoa. Google lisäsi Android 6.0:sta alkaen käyttöjärjestelmäänsä ominaisuuden, joka mahdollistaa puheluiden estämisen suoraan puhelulokista.

Helpoin tapa estää puhelut on painaa puhelulokissa (lista edellisistä puheluista) pitkään estettävän numeron päältä ja valitsemalla valikosta ”Estä numero”. Tämä tapa toimii ainoastaan jos puhelimessa on ”puhdas” Android-asennus, kuten esimerkiksi Googlen Nexus-puhelimissa. Muilla Android-puhelimilla puheluiden estäminen on hieman mutkikkaampi juttu ja estettävät numerot lisätään Estetyt numerot-listalle.

Estetyt numerot-lista löytyy onneksi kaikista Android-puhelimista samaa reittiä, tosin valikot voivat olla hieman eri nimellä eri valmistajien puhelimissa–esimerkiksi Nexus tai OnePlus-puhelimilla painetaan puhelulokin oikeasta yläreunasta ”kolmen pisteen”-painiketta ja Samsungin puhelimilla ”Lisää”-painiketta. Joka tapauksessa painike löytyy puhelulokin oikeasta yläreunasta. Eli avaa puheluloki ja paina oikeasta yläreunasta ”lisää” tai ”kolmen pisteen”-painiketta.

Valitse avautuneesta valikosta ”Asetukset” ja sen jälkeen ”Estetyt numerot”.
Voit nyt lisätä tähän listaan estettävät puhelinnumerot.

Estetyt numerot Android

Numeron estämisen jälkeen kun tämä numero soittaa sinulle, puhelin estää puhelun automaattisesti. Puhelin ei hälyytä, puhelusta ei tule ilmoitusta, eikä soittanut numero jää puhelulokiin, eli aivan kuin numerosta ei olisi koskaan soitettu puhelimeesi.

Huijaus- ja häiritsevien puheluiden estäminen automaattisesti

Google Play sovelluskaupassa on useita sovelluksia, jotka tunnistavat häiritsevät puhelut. Yksi hyvä sovellus tähän tarkoitukseen on Mr. Number. Sovelluksessa on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta tässä ohjeessa keskitytään puheluiden esto-ominaisuuksiin.
Jos tarkoituksena on estää puhelinmyyjien soitot tai muut häiritsevät puhelut, Mr. Number voi estää puhelut automaattisesti. Sovellus on englanninkielinen, mutta helppokäyttöinen. Avaa siis Google Play Kauppa ja etsi ja asenna Mr. Number-sovellus.

Mr. Number sovelluksen asentaminen Google Play Kaupasta
Kun sovelluksen asennus on valmis, avaa sovellus. Jos sovellus pyytää lupaa esimerkiksi puhelulokin käyttöön, salli nämä luvat. Avaa sovelluksen vasemmassa ylälaidassa oleva valikko, paina ”Settings” ja tämän jälkeen ”Call blocking”.

Mr.Number puheluiden esto sovellus Mr.-Number-valikko Mr.-Number puheluiden esto asetukset

Mr. Number puheluiden estäminen

Valikon ensimmäinen vaihtoehto ”Numbers on my block list” toimii kuten aiemmin läpikäyty Androidin oma puhelun esto, eli voit lisätä manuaalisesti numeroita estettäväksi. Tosin Mr. Numberin kautta voit esimerkiksi valita suoraan estettäväksi puhelinnumerot, jotka alkaa tietyllä numerolla tai valita estettäväksi numeron viimeisimmistä tekstiviesteistä tai puheluista.
Toisena valikossa oleva ”Scam or fraud”-valinta estää huijauspuhelut automaattisesti.
Jos haluat estää puhelinmyyjien soitot, laita valinta kohtaan ”Suspected spam”. ”Hidden numbers”-valinta estää tuntemattomasta numerosta tulevat puhelut ja ”International numbers”-valinta estää ulkomailta tulevat puhelut. Valitsemalla alimman kohdan ”Not in my contacts”, sovellus estää kaikki puhelut, joiden numero ei ole tallennettuna puhelimeesi.

Kun joku estettyjen numeroiden listalla oleva numero soittaa sinulle, puhelin soi vajaan sekunnin ajan ja sovellus katkaisee puhelun. Saat estetyn puhelun jälkeen ilmoituksen estetystä numerosta. Painamalla ilmoitusta näet lisätietoa numerosta ja muiden sovelluksen käyttäjien kommentteja numerosta.

Ei toivotut puhelut on ärsyttäviä ja ne vievät turhaan aikaa. Onneksi puheluiden estäminen on mahdollista monella eri tavalla, haluat sitten estää puhelinmyyjien soitot tai blokata eksältä tulevat puhelut. Toivottavasti ohjeesta oli apua ja pääset eroon turhista puheluista.

Kiitos että luit ohjeemme ”Puheluiden estäminen Android-puhelimella”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

3 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Terho jokinen

Ulkomaan puheluita tulee päivittäin useita joskus 10 miten nämä saa pois että saa olla rauhassa

Jarkko Gustafsson

Miksi lääkärin (tuntemattomasta numerosta tullut) puhelu estetään vaikka se ei tietenkään ole tarkoitus?! Miksi tämä on ylipäänsä mahdollista?!

Anneli Ilonen

En löydä ohjeesta kohtaa eston poistaminen tai ymmärrettävää vastinetta. Siitä minulla on akuutti tarve, koska tärkeä numero on mennyt estoon tarkoittamatta. Miksi puhelin on niin automaattinen, että tietämättäni joku tärkeä numero menee estoon?