Verkkopelaaminen konsolilla mobiiliyhteydellä (NAT-tyyppi 3 -> NAT-tyyppi 2)


Ohje Xboxin tai Playstationin NAT-tyypin muuttamiseen NAT-tyyppi 2:ksi.

Eikö verkkopelaaminen taikka ryhmächatti- toiminnot toimi kaverin kanssa? Valittaako konsolisi, että verkkotoiminnot eivät ole käytettävissä, tämä voi johtua NAT-tyypin asetuksista? Yleensä mobiililaajakaistayhteydellä pelatessa konsoli näyttää NAT-tyypiksi tyypin 3 tai 4 ja verkkopelaaminen muiden kanssa ei onnistu tästä syystä. Ei hätää, tähän löydät tästä artikkelista keinot, jolla ryhmäkeskusteluiden ylläpitäminen ja verkkopelaaminen toimii pelikonsolilla.

Riippumatta siitä, että omistatko Xboxin taikka Playstationin, seuraavilla ohjeilla saat yleisimmät mobiililaajakaistayhteyden ongelmat korjattua ja muutettua NAT-tyypin tyyppi 2:ksi nettipelaamista varten. Näin se käy.

Ryhmächattia/online-pelaamista varten tarvitset julkisen IP-osoitteen mobiililaajakaista yhteyteesi

  • Tämän voit tilata nykyiseen käytössä olevaan mobiililaajakaista yhteyteesi lisäpalveluna.
  • Tämä maksaa n. 2€ / kk operaattorista riippumatta.
  • Voit tilata tämän lisäpalvelun oman operaattorisi sivuilta kirjautumalla sisään omilla tunnuksillasi, taikka soittamalla operaattorisi asiakaspalveluun.
  • Kun olet tilannut julkisen IP- lisäpalvelun mobiililaajakaistaasi varten, sinun täytyy tehdä muutoksia käytössäsi olevaan reitittimeen, jolla jaat yhteyden pelikonsoliin. Tämä on hyvin helppo toimenpide ja kestää n. 5 min

Julkisen IP-osoitteen syöttäminen reitittimen asetuksiin

  • Soneran julkinen IP-osoite on ”opengate
  • Elisa Saunalahden julkinen IP-osoite on ”internet4
  • DNA:n julkinen IP-osoite on ennen 2016 joulukuuta otetuissa mobiililaajakaista liittymissä ”data.dna.fi” tai jos liittymäsi on hankittu tämän jälkeen on IP-osoite ”julkinen.dna.fi

Tässä artikkelissa olemme käyttäneet esimerkkinä Asus 4G N12- reititintä ja Playstation 4-konsolia. Reitittimen mallista riippumatta ohjeet ovat samat, tosin APN-asetukset voivat löytyä reittimen asetuksista hieman eri reittiä. Kirjaudu ensin reitittimen hallintasivulle (löytyy reitittimen takana olevasta tarrasta. Yleensä muotoa 192.168.1.1.) Syötä tämä osoite selaimen osoiteriville. Löydät reitittimen kirjautumistiedot tästä samasta tarrasta. Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotta voit kirjautua reitittimen sivuille ja muuttaa oletusasetuksia. Yleensä käyttäjätunnus on ”admin” ja salasana ”admin”, mutta katso nämä tiedot oman reitittimesi tarrasta, jossa on tarvittavat tiedot sisäänkirjautumista varten.

NAT-tyyppi 3 muuttaminen NAT-2

Siirry reitittimen ”WAN”- asetuksiin. Löydät ”APN-palvelu”- asetukset. Tässä näkyy APN-asetuksena ”internet” joka meidän täytyy muuttaa, jotta saamme verkon auki sisäänpäin. Tässä esimerkissä käytämme Elisa Saunalahden mobiililaajakaistaa ja olemme tilanneet liittymään julkisen IP-lisäpalvelun, joten syötämme APN-Palvelu-kenttään ”internet4”. Kun olet kirjoittanut oman APN-osoitteesi, paina ”tallenna/käytä/apply”  ja reititin tallentaa muutokset APN-asetuksiin.

Verkkopelaaminen mobiililaajakaistalla

Ylläolevassa kuvassa näkyy muutettu APN-palveluasetus. Paina ”Käytä” ja laite alkaa tallentamaan muutoksia.

Reitittimen asetukset


Kun asetukset on tallennettu, sinun ei tarvitse tehdä muutoksia konsolisi-asetuksiin. Voit varmistaa kuitenkin konsolin verkkoasetuksista, että muutokset ovat tapahtuneet. Playstationilla verkkoyhteyden tarkistaminen tapahtuu seuraavaa reittiä: ”Asetukset->Verkko->Testaa internet-yhteys”

Playstation nettiyhteys

Yhteystestin jälkeen huomaat, että NAT on vaihtunut aikaisemmasta Tyyppi 3 -> Tyyppi 2:ksi allaolevan kuvan mukaisesti.

Playstation NAT-tyyppi 2

Nyt voit nauttia ryhmächatista ja verkkopelaamisesta kavereiden kanssa. Myös pelinjako ja liittyminen kaverin jakamaan peliin on nyt mahdollista.

Kiitos että luit ohjeemme ”Snapchatin sijaintitiedon piilottaminen”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

5 1 ääni
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit