Sovellusten asentaminen Android-puhelimeen tai tablettiin


Sovellusten asentaminen Google Play Kaupasta Android-puhelimeen tai tablettin.

Oletko hankkinut uuden älypuhelimen tai tabletin ja mietit miten saat asennettua sovelluksia laitteeseen? Jos mietit esimerkiksi miten asennetaan verkkopankki-sovellus laskujen maksamista varten tai miten saan sää sovelluksen suoraan aloitusnäytölle, kannattaa jatkaa lukemista. Tässä ohjeessa kerromme miten voit helposti asentaa sovelluksia Android-puhelimeen tai tablettiin.

Android-laitteissa käytännössä kaikki toiminnot pyörivät sovellusten ympärillä. Laskujen maksamista ja tilin saldon tarkistamista varten käytetään oman pankin verkkopankki-sovellusta (OP-mobiili, Nordea Mobiilipankki…), nettiselaamiseen käytetään selainta, kuten Google Chrome, tuttavien kanssa keskusteluun WhatsAppia tai muuta vastaavaa sovellusta, kuvien jakamiseen tuttavien kesken Instagramia jne.
Jos puhelimessa tai tabletissa ei olisi yhtään sovellusta, käytännössä laite olisi hyödytön. Tässä ohjeessa neuvomme, miten voit asentaa tarvitsemasi sovellukset puhelimeesi tai tablettiisi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Sovellusten poistaminen Android-puhelimesta tai tabletista
Miten estän sovellusten automaattisen päivittämisen Play Kaupassa?

Sovelluksen asentaminen Play Kaupasta puhelimeen tai tablettiin

Android-laitteilla sovellukset asennetaan Googlen Play Kaupasta. Päästäksesi lataamaan sovelluksia Kaupasta, on puhelimella tai tabletilla kirjauduttava ensin Google-tilille. Jos et ole luonut vielä Google-tiliä, katso: Google-tilin luominen Android puhelimella tai tabletilla.

Aloita avaamalla laitteeltasi Play Kauppa. Yleensä Play Kaupan kuvake löytyy suoraan aloitusnäytöltä. Kuvake voi poiketa hieman alla olevan kuvan kuvakkeesta riippuen puhelimen tai tabletin Android-versiosta.

Play Kauppa sovellusten asentaminen

Kun avaat Google Play Storen, aloitusnäkymä näyttää alla olevan kuvan kaltaiselta. Ehdotetut sovellukset vaihtelevat aiemmin ladattujen ja juuri kyseisellä hetkellä suosittujen sovellusten mukaan. Voit selata eri kategorioita ylälaidan painikkeista, kuten ”Suosituimmat”, ”Tiimin valinnat” jne. Lisää ehdotettuja sovelluksia löydät myös selaamalla alaspäin.

Google Play Kauppa

Tässä ohjeessa asennamme esimerkkinä suositun Ilta-Sanomien sovelluksen. Voit etsiä sovelluksia painamalla aivan kaupan yläreunassa olevaa hakukenttää (”Google Play”-teksti), jolloin puhelimen tai tabletin näppäimistö aukeaa automaattisesti. Kirjoita hakukenttään ”ilta-sanomat” ja paina hakupainiketta (suurennuslasi näppäimistön oikeassa alakulmassa). Yleensä haku osaa hakea oikeaa sovellusta pienistä kirjoitusvirheistä huolimatta.

Google Play etsi sovelluksia

Kun sovellus löytyy, näet allaolevan kuvan kaltaisen ikkunan, jossa on painikkeet ”Lisätietoja” ja ”Asenna”. Voit halutessasi asentaa sovelluksen suoraan painamalla tästä ”Asenna”, mutta suosittelemme että luet aina lisätietoa sovelluksesta jota olet asentamassa, ennen kuin asennat sen. Paina ”Lisätietoja”.
Ilta-Sanomat sovellus Android

Näet nyt sovelluksen latausmäärän, muiden käyttäjien keskimääräisen arvosanan sovellukselle (1-5) ja muita lisätietoja sovelluksesta.

Ilta-Sanomat puhelimeen tai tablettiin

Paina vielä ”Lisätietoja”, niin näet tarkemman esittelyn sovelluksesta ja sen ominaisuuksista.

Lisätietoa sovelluksesta Google Play Kauppa

Kun olet lukenut tarpeeksi lisätietoa sovelluksesta ja olet valmis asentamaan sen, poistu lisätiedoista painamalla kaupan vasemman yläkulman X-painiketta. Palaat takaisin sovelluksen esittelysivulle. Paina ”Asenna”.

Ilta-Sanomat puhelimeen tai tablettiin

Sovelluksen asentamisessa kestää hetken aikaa, riippuen nettiyhteytesi nopeudesta ja sovelluksen koosta. Kun asentaminen on valmis, näet alla olevan kuvan näköisen ikkunan. Sovellus on nyt asennettu. Voit poistua nyt Play Kaupasta.

Avaa sovellus Android

Kun sovellus on asennettu, löydät sen sovelluskuvakkeen puhelimen tai tabletin aloitusnäytöltä. Avaa sovellus painamalla kuvaketta.

Avaa sovellus aloitusnäytöltä Android

Kun avaat uuden sovelluksen ensimmäistä kertaa, sovellus saattaa pyytää erilaisia oikeuksia laitteesi ominaisuuksien käyttöön. Esimerkiksi kamera-sovellus tarvitsee luvan kameran käyttöön tai navigointi-sovellus luvan puhelimen tai tabletin sijainnin käyttöön, että sovellus toimii oikein. Oikeuksien kanssa kannattaa olla tarkkana, etenkin hieman epämääräisten sovellusten kanssa.

Tässä esimerkkinä Ilta-Sanomien sovellus kysyy ensimmäistä kertaa sovellusta avatessa ”Saako Ilta-Sanomat käyttää laitteen sijaintia”. Ilta-Sanomat saattaa esimerkiksi näyttää sijainnin perusteella paikallisia uutisia tai säätietoja. Voit joko sallia tai estää sijainnin käytön. Kun olet valinnut annatko sovellukselle luvan sovelluksen pyytämiin ominaisuuksiin, sovellus on käyttövalmis.

Saako sovellus käyttää laitteen sijaintia

Hienoa, olet nyt asentanut sovelluksen Android-laitteeseesi. Jatkossa osaat etsiä ja asentaa myös muita sovelluksia Play Kaupasta. Muista kuitenkin aika ajoin tarkistaa puhelimesi sovellukset ja poistaa tarpeettomat sovellukset, koska liika sovellusten määrä puhelimessa tai tabletissa saattaa hidastaa sen toimintaa.

Kiitos että luit ohjeemme ”Sovellusten asentaminen Android-puhelimeen tai tablettiin”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit