Google-tilin luominen Android puhelimella tai tabletilla 1


Ohje Google-tilin luomista varten Android-puhelimella tai tabletilla.

Jos olet hankkinut uuden Android-puhelimen tai tabletin, Google-tili on käytännössä pakollinen laitteen kaikkien ominaisuuksien hyödyntämiseksi. Google-tili vaaditaan esimerkiksi sovellusten lataamiseksi Google Play sovelluskaupasta. Google-tilille voit myös varmuuskopioida valokuvat, yhteystiedot ja sovellukset.

Voit aloittaa uuden google-tilin luomisen Android-puhelimella tai tabletilla esimerkiksi avaamalla Google Play Kaupan. Play Kaupan kuvake löytyy yleensä heti aloitusnäytöltä.

Google Play kaupan avaaminen Huawein puhelimella

Luo uusi Google-tili

Puhelin tai tabletti, johon ei ole määritetty Google-tiliä, avaa automaattisesti Google-tilin kirjautumisikkunan. Jos käytät esimerkiksi Gmail-sähköpostia, sinulla on jo Google-tili ja voit kirjautua samalla, olemassa olevalla tunnuksella tilillesi.

Uuden google-tilin luomisen voit aloittaa painamalla ”Tai luo uusi tili”-linkkiä.

Google-tilin lisääminen Android-puhelimelle tai tabletille

Omien tietojen syöttäminen Google-tilille

Ensimmäisenä Google kysyy nimeäsi, joten syötä etu- ja sukunimi niille kuuluviin kenttiin ja paina ”Seuraava”.

Seuraavassa vaiheessa täytä syntymäaika ja sukupuoli ja paina taas ”Seuraava”.

Omien tietojen syöttäminen Google-tilille  Syntymäaika ja sukupuoli Google-tili

Sähköpostiosoitteen valitseminen ja puhelinnumeron syöttäminen

Kun luot uuden Google-tilin, saat samalla käyttöösi gmail.com-päätteisen sähköpostiosoitteen. Valitse osoite huolella. Tätä osoitetta käytetään jatkossa Google-tilille kirjautumiseen. Paina ”Seuraava”.

Valitse salasana tiliin kirjautumista varten. Näytön ylälaidassa näet Googlen vaatimukset salasanalle. Syötä salasana myös ”Vahvista salasana”-kenttään. Paina ”Seuraava”.

Voit halutessasi liittää puhelinnumerosi Google-tiliin. Jos unohdat tilin salasanan, voit  pyytää vaihtaa salasanan puhelimen avulla. Jos syötät puhelinnumeron, Google lähettää puhelimeesi tekstiviestitse vahvistuskoodin, joka syötetään seuraavassa vaiheessa. Tässä ohjeessa ohitimme puhelinnumeron syöttämisen, eli voit painaa ”Ohita”.

Valitse Gmail osoite  Google-tili salasana  Puhelinnumeron liittäminen Google-tiliin

Hyväksy Googlen käyttöehdot ja kirjaudu sisään

Seuraavassa vaiheessa sinua pyydetään hyväksymään tietosuoja ja käyttöehdot. Lue ehdot läpi ja paina ”Hyväksyn”.

Seuraavaksi näet sivun ”Google-tilisi”. Kenttiin on valmiiksi täytetty aiemmin valitsemasi tilin käyttäjätunnus, eli sähköpostiosoite ja salasana. Paina ”Seuraava” ja Google-tilisi on luotu ja olet kirjautunut sisään tilillesi. Jatka vielä hetken lukemista, niin saat Google Play Kaupan sovellukset käyttöösi.

Käyttöehtojen hyväksyminen Google-tili  Kirjaudu Google-tiliisi

Varmuuskopiointi Google-tiliisi ja maksutiedot

Tässä voit valita haluatko että sovellukset ja muut sivulla luetellut tiedot varmuuskopioidaan automaattisesti Google-tilille. Jos puhelimesi tai tablettisi menee rikki tai katoaa, voit palauttaa nämä tiedot myöhemmin kirjautumalla omalle Google-tilillesi. Suosittelemme että laitat valinnan tähän kohtaan. Jos haluat tarjouksia ja uutisia Google Play:stä, laita valinta alempaan kohtaan. Paina taas ”Seuraava”.

Seuraavaksi sinulta kysytään maksutietoja. Maksukortin tietoja tarvitaan jos ostat esimerkiksi maksullisia sovelluksia Google Play Kaupasta. Voit ohittaa maksutietojen syöttämisen painamalla ”Muistuta myöhemmin”. Paina taas ”Seuraava”.

Google Play varmuuskopiointi  Lisää maksutiedot Google Play

Aloita Google Playn käyttäminen

Onneksi olkoon! Olet nyt luonut itsellesi uuden Google-tilin ja voit aloittaa Google Play Kaupan käyttämisen.

Google Play

Kiitos että luit ohjeemme ”Google-tilin luominen Android puhelimella tai tabletilla”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi ohjeen alle kommenttikenttään.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Google-tilin luominen Android puhelimella tai tabletilla

  • Juhani.stefanius

    tervehdys !
    Kun alan korjoittaa niin Huawei P smart ehdottaa kun olen lyönnyt pari ensimmäistä kirjainta jota kaverini sähköposti osoitteessa on niin se ehdottaa sähköpostiosoitetta, jota ei ole olemassa. Voiko sen ehdotuksen poistaa jollain tavalla.
    ystävällisin Terverveisin
    J.Stefanius