Sovellusten poistaminen Android-puhelimesta tai tabletista 2


Ohje sovellusten poistamiseen Android-puhelimesta tai tabletista.

Onko puhelimen muisti täynnä ja haluat poistaa ylimääräisiä, käyttämättömiä sovelluksia muistin vapauttamiseksi? Häiritseekö joku sovellus puhelimen tai tabletin käyttöä? Tässä ohjeessa neuvomme kolme eri tapaa, joilla voit poistaa sovelluksia Android-laitteestasi. Voit poistaa sovelluksen suoraan aloitusnäytöltä tai sovellusvalikosta, Play Kaupan kautta tai puhelimen asetuksista. Kaikki kolme tapaa poistaa sovellus toimii kaikilla Android-laitteilla, joissa on vähintään Android MarshMallow (6.0)-käyttöjärjestelmä. Jos haluat tietää miten voit tarkistaa nykyisen puhelimesi tai tablettisi Android-version, katso ohjeemme: Mistä tiedän puhelimen tai tabletin Android-version?

Muut aiheeseen liittyvät ohjeemme:
Sovellusten asentaminen Android-puhelimeen tai tablettiin
Miten estän sovellusten automaattisen päivittämisen Play Kaupassa?

Sovellusten poistaminen aloitusnäytöltä Android-puhelimella tai tabletilla

Voit poistaa sovelluksen kätevästi suoraan puhelimen tai tabletin aloitusnäytöltä.

Paina pitkään sovelluksen pikakuvakkeen päältä. Näet näytön yläreunassa roskakori-kuvakkeen. Vedä sovelluksen kuvake roskakorin päälle. Seuraavaksi laite kysyy ”Haluatko poistaa tämän sovelluksen?”. Valitse OK ja sovellus on poistettu. Jos et halua poistaa sovellusta kokonaan laitteeltasi, mutta haluat poistaa pelkän pikakuvakkeen alkunäytöltä, vedä kuvake X-merkin vieressä olevan ”Poista”-tekstin päälle (kuvassa näytön vasemmassa ylälaidassa)

Sovelluksen poistaminen aloitusnäytöltä Android-puhelimesta tai tabletista

Jos et näe roskakori-kuvaketta vaan pelkän X-merkin Poista-tekstillä, kyseessä on käyttöjärjestelmään kuuluva sovellus, jota ei voi poistaa kokonaan, vaan voit poistaa ainoastaan sovelluksen pikakuvakkeen.

Sovellusten poistaminen Play Kaupasta Android-laitteilla

Avaa aluksi Google Play Kauppa-sovellus.  Play Kauppa sovellusten poistaminen

Play Kaupassa avaa valikko Kaupan vasemmasta yläkulmasta (kolme viivaa päällekkäin) ja valikosta valitse Omat sovellukset ja pelit.

Play Kauppa asetukset

Näet nyt listan puhelimeesi tai tablettiisi asennetuista sovelluksista. Selaa valikosta se sovellus jonka haluat poistaa ja paina sovelluksen nimen päältä.

Poista sovellus Play Kaupasta

Paina Poista. Play Kauppa varmistaa vielä: ”Haluatko poistaa tämän sovelluksen?”. Valitse OK ja valittu sovellus poistetaan puhelimestasi tai tabletistasi.

Poista sovellus Haluatko poistaa sovelluksen

Sovellusten poistaminen Android-laitteen asetuksista

Kolmas tapa poistaa sovellus Android-laitteesta on asetusten Sovellukset-valikon kautta.

Avaa puhelimen tai tabletin asetukset.

Android asetukset

Etsi ja avaa asetuksista Sovellukset.

Android sovellukset

Seuraavaksi valitse Sovelluslista. Osalla Android-puhelimista ei ole erikseen tätä valikkoa, vaan näet suoraan listan sovelluksista (katso seuraava kohta).

Sovellukset Android asetukset

Näet nyt listan kaikista laitteeseesi asennetuista sovelluksista. Etsi valikosta poistettava sovellus ja paina sen nimeä.

Sovellukset Android

Lopuksi paina vielä Poista-painiketta.

Poista sovellus Android-puhelimesta tai tabletista

Laite pyytää vielä vahvistamaan sovelluksen poistamisen kysymällä: ”Haluatko poistaa tämän sovelluksen?”. Valitse OK ja sovellus poistetaan puhelimesta tai tabletista.

Haluatko poistaa tämän sovelluksen

Kiitos että luit ohjeemme ”Sovellusten poistaminen Android-puhelimesta tai tabletista”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
kaija seppälä

Hyviä ohjeita , kiitos

Oka

Tosi hyvät ja selkeät ohjeet jotka myös toimivat! Iso kiitos sivuston tekiälle T:Oka