Näin otat sijainnin pois käytöstä Android-puhelimella


Ohje Android-puhelimen sijainnin seurannan käytöstä poistamiseen.

Kun otat Android-puhelimen käyttöön, Google suosittelee kytkemään sijainnin seurannan päälle. Monessa asiassa sijainnin seurannasta on hyötyä. Saat monenlaista hyödyllistä tietoa puhelimeesi sijaintisi mukaan. Jos kytket sijainnin päälle, Google tallentaa sijaintihistoriasi yksityiseen karttaan, jota voit tarkastella esimerkiksi Google Maps-sovelluksen kautta tai vaikka tietokoneella kirjautumalla sisään osoitteessa https://www.google.com/maps/timeline. Kartalla näkyy esimerkiksi tarkat kellonajat, milloin poistut kotoa tai saavut työpaikalle. Näiden tietojen päätyminen esimerkiksi häiritsevälle ex-kumppanille tai varkaiden käsiin voi olla erittäin ikävä asia.

Vaikka kartta on yksityinen, voi jokaisen hetken tallentuminen Google-tilille tuntua häiritsevältä. Jos olet huolissasi yksityisyydestäsi syystä tai toisesta, voit onneksi helposti poistaa seurannan käytöstä ja tyhjentää Google-tilillesi myös jos aiemmin tallennetut sijaintitiedot.

Ennen sijainnin kytkemistä pois käytöstä, on hyvä muistaa, että siinä on myös omat huonot puolensa. Esimerkiki Google Maps ei osaa paikantaa sijaintiasi, et näe Google haussa lähellä olevia ravintoloita tai saa säätietoja nykyisen sijaintisi mukaan.

Voit poistaa sijainnin käytöstä kirjautumalla selaimella Google-tilillesi tai suoraan Android-puhelimen tai tabletin asetuksista.

Lue myös: Näin tarkistat Google Mapsin tallentaman sijaintihistoriasi

Sijainnin seurannan käytöstä poistaminen tietokoneella

 • Avaa selaimella osoite https://myaccount.google.com/activitycontrols.
 • Selaa sivua alaspäin kohtaan Sijaintihistoria.
 • Paina liukukytkimestä Sijaintihistorian kohdalta.
  Google sijaintihistoria
 • Google kertoo vielä mitä haittaa sijainnin käytöstä poistamisesta on. Paina Keskeytä.
  Sijainti pois käytöstä Android
 • Huomaa että sijaintihistorian keskeyttäminen ei poista jo aiemmin Google-tilille tallennettua sijaintihistoriaa. Jos haluat poistaa kaiken sijaintihistoria, paina sijaintihistorian kohdalta Hallinnoi historiaa ja tämän jälkeen aukeavan kartan alalaidasta roskakori-painiketta.
  Poista sijaintihistoria Android
 • Laita vielä valinta kohtaan Ymmärrän tämän ja haluan poistaa koko sijaintihistorian ja paina poista sijaintihistoria. Nyt myös sijaintihistoriasi on poistettu Google-tililtäsi.
  Poista koko sijaintihistoria Google

Sijainnin seurannan käytöstä poistaminen Android-puhelimella

 • Avaa puhelimen asetukset ja avaa asetuksista Sijainti. Sijainti voi olla puhelimesta riippuen esimerkiksi Turvallisuus & sijainti-valikon alla.
  Android asetukset sijainti
 • Voit poistaa nyt sijainnin käytöstä painamalla liukukytkintä näytön ylälaidassa.
  Android sijainti pois käytöstä
 • Jos haluat vielä poistaa myös aiemman sijaintihistorian, avaa Google-sijaintihistoria. Paina liukukytkimestä kohdassa Käytä sijaintihistoriaa ja tämän jälkeen OK.
  Google sijaintihistoria Android Keskeytetäänkö sijaintihistoria
 • Avaa valikko ylälaidasta (kolme pistettä päällekkäin) ja valitse valikosta Tarkastele/hallinnoi.
  Hallinnoi sijaintihistoriaa
 • Avaa taas valikko oikeasta yläkulmasta ja valitse Asetukset.
  Google sijaintihistoria asetukset
 • Valitse valikosta Poista koko sijaintihistoria, laita valinta kohtaan Ymmärrän. Haluan poistaa tiedot. ja paina poista.Google henkilökohtainen sisältö  Poista sijaintihistoria Google

Jos noudatit ohjeita, Google ei enää tallenna sijaintiasi ja sijaintihistoriasi on nyt poistetty Google-tililtäsi. Voit koska tahansa kytkeä sijaintihistorian takaisin päälle samaa reittiä.

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin otat sijainnin pois käytöstä Android-puhelimella”. Jätäthän palautteesi ohjeesta kommentti-kenttään.

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit