Kastuneen puhelimen korjaaminen – 6 helppoa vaihetta


Ohje kastuneen puhelimen kuivaamiseen.

Tippuiko puhelin vessan pönttöön tai altaaseen? Onneksi kastunut puhelin on mahdollista saada toimimaan, jos toimit nopeasti kastumisen jälkeen. Tässä ohjeessa kerromme, miten voit pelastaa kastuneen puhelimen.

Ensimmäinen luonteva asia on tietysti nostaa puhelin pois vedestä. Mitä pidempään puhelin on veden alla, sitä enemmän kosteutta puhelimeen pääsee liitäntöjen ja aukkojen kautta. Lue alta mitä kastuneelle puhelimelle ei kannata tehdä ja miten saat puhelimen kuivaksi ja toimintakuntoon.

Älä tee näin kastuneelle puhelimelle

Ensin muutama asia, mitä ei kannata tehdä kastuneelle puhelimelle:

  • Älä kytke puhelimeen virtaa tai painele näppäimiä
  • Älä heiluta, hakkaa tai muuten liikuta puhelinta turhaan
  • Älä puhalla puhelimeen. Puhaltaminen voi saada veten työntymään entistä syvemmälle puhelimeen ja paikkoihin, joihin kosteus ei muuten pääsisi
  • Älä yritä kuivata puhelinta esimerkiksi hiustenkuivaajalla

Näin saat kastuneen puhelimen toimintakuntoon

  1. Sammuta puhelin, jos siinä on edelleen virta. Pidä puhelinta ylösalaisin
  2. Poista suojakuoret, puhelimen akku (jos mahdollista), sim- ja muisti-kortit jne
  3. Pyyhi paperilla tai liinalla puhelin päällisin puolin kuivaksi. Et saa vettä kokonaan pois, mutta kuivaa niin hyvin kuin mahdollista
  4. Täytä suljettava muovipussi keittämättömällä riisillä. Riisillä on erinomainen nesteen imeytymiskyky ja riisiä käytetäänkin yleisesti puhelinten ja muiden laitteiden kuivaamiseen. Älä kokeile käynnistää puhelinta. Laita puhelin riisien sekaan.
  5. Anna puhelimen kuivua ainakin kaksi vuorokautta. Mitä pidempään maltat antaa puhelimen kuivua, sitä todennäköisemmin puhelin alkaa taas toimia. Laita akku takaisin paikalleen ja kokeile käynnistää puhelin. Jos puhelin ei käynnisty, kokeile ladata puhelinta. Jos akku ei lataudu, se on todennäköisesti vahingoittunut ja voit kokeilla vaihtaa akun uuteen.
  6. Jos puhelin käynnistyy ja näyttää toimivan normaalisti, hieno juttu! Seuraa toimivuutta muutaman päivän ajan ja jos huomaat puhelimen toiminnassa jotakin outoa, voit laittaa puhelimen vielä takaisin kuivamaan.

Toivottavasti sait kastuneen puhelimesi toimimaan näiden vinkkien avulla. Luonnollisesti kannattaa jatkossa välttää puhelimen mukaan ottamista paikkoihin, joissa on riski puhelimen kastumiselle.

Kiitos että luit ohjeemme ”Kastuneen puhelimen korjaaminen – 6 helppoa vaihetta”. Jätä palautteesi ohjeesta kommentti-kenttään.

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit