Macbookin akun kunnon tarkistaminen


Ohje Macbookin akun kunnon ja latausjaksojen määrän tarkistamiseen.

Tuntuuko että Macbookin akku loppuu aiempaa nopeammin? On valitettava tosiasia, että akun kunto heikkenee iän myötä. Akun kuntoon vaikuttaa akun käyttö- ja latausmäärät. Jos olet myymässä tai ostamassa käytettyä Macbookia, akun kunto kannattaa tarkistaa etukäteen turhien epäselvyyksien ja riitojen välttämiseksi.

Akun kunnon tarkistaminen Macbookin asetuksista

Yksi latausjakso tarkoittaa yhtä akun latausta täyteen asti. Uudemmat Macbookit kestävät jopa 1000 latausjaksoa, mutta vanhemmissa Macbookeissa akun kunto voi heiketä merkittävästi jo 300 latauskerran jälkeen. Mitä enemmän latausjaksoja, sitä vähemmän aikaa akku kestää. Loppujen lopuksi kun akku alkaa olemaan käyttöikänsä päässä, käytännössä konetta on pidettävä kokoajan latauksessa.

Voit tarkistaa akun latausjaksojen määrän ja akun kunnon valitsemalla Macin ylälaidan valikosta Tietoja tästä Macista.

Macbook asetukset

Näet Macbookkisi tiedot. Paina alalaidasta Järjestelmäraportti.

Tietoja tästä Macista

Järjestelmätiedoissa, avaa Laitteisto-valikko ja paina tämän jälkeen valikosta Virta.

Näet nyt akun tiedot, kuten latausjaksojen määrän ja akun kunnon. Kuvan esimerkissä akun kunto on vielä normaali ja akku on ladattu täyteen 546 kertaa.

Macbook akun kunto

Tarkemmat tiedot Macbookin akun kunnosta coconutBatteryllä

Jos haluat tarkemmat tiedot Macin akun kunnosta selkeämmässä muodossa, voit ladata ilmaisen coconutBattery ohjelman.

Näet ohjelmasta esimerkiksi akun alkuperäisen kapasiteetin ja nykyisen kapasiteetin. Kuvan Macbookin akun alkuperäinen kapasiteetti on 6330 mAh ja nykyinen kapasiteetti 5797 mAh, eli akun kapasiteetti on laskenut alle 10 prosenttia. Mac on yli neljä vuotta vanha, joten siihen nähden akku on säilynyt hyvässä kunnossa.

cononutBattery Macbook akun kunto

Painamalla Battery info näet vielä tarkempia tietoja, kuten akun valmistuspäivämäärän, valmistajan ja sarjanumeron. Näistä tiedoista voi päätellä, että akkua ei ole vaihdettu, koska Macbook on valmistettu 27.01.2014 ja akku 19.01.2014.

Akun tiedot Macbook

Kiitos että luit ohjeemme ”Macbookin akun kunnon tarkistaminen”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit