Facebook-ilmoitusten poistaminen käytöstä


Haluatko poistaa häiritsevät Facebook-ilmoitukset pois käytöstä?

Facebook haluaa saada sinut viettämään mahdollisimman paljon aikaa alustallaan. Onnistuakseen siinä, Facebook on todella ahkera lähettämään ilmoituksia puhelimen sovelluksesta, sähköpostilla ja jopa tekstiviestitse.

Seuraamalla näitä ohjeita, saat poistettua haluamasi tai vaikka kaikki Facebookin ilmoitukset pois käytöstä.

Facebook-ilmoitusten poistaminen tietokoneella

Avaa Facebook.com-verkkosivu ja kirjaudu sisään. Paina sivun oikeassa yläkulmassa olevaa nuoli-painiketta ja valitse valikosta Asetukset.

Facebook valikko

Valitse seuraavaksi vasemman laidan valikosta Ilmoitukset.

Facebook ilmoitusasetukset

Näet nyt Ilmoitusasetukset-otsikon alla neljä vaihtoehtoa, ilmoitukset Facebookissa, sähköpostilla, pöytäkoneella ja mobiilissa, ja tekstiviestitse. Jokaisessa kohdassa näkyy myös lyhyt kuvaus nykyisistä ilmoitusasetuksistasi.

Pääset muokkaamaan ilmoitusasetuksia painamalla kyseisen vaihtoehdon kohdalta Muokkaa.

Ilmoitusasetukset

Ensimmäisenä vaihtoehtona on ilmoitukset Facebookissa. Nämä ovat siis ilmoitukset, jotka näkyvät Facebookin ilmoitukset-kohdassa. Jos haluat poistaa tietyn ilmoituksen, valitse vaihtoehdon oikealta puolelta pudotusvalikosta Pois käytöstä. Jos haluat poistaa äänimerkin ilmoituksen saapuessa, vaihda kohtaan Toista äänimerkki, kun ilmoitus vastaanotetaan valinnaksi Pois käytöstä.

Facebookin ilmoitukset

Seuraavaksi säädetään sähköpostitse tulevien Facebook-ilmoitusten asetukset haluamaksesi.

Valikossa on paljon eri vaihtoehtoja. Valitse mistä asioista ja tapahtumista haluat saada ilmoituksen sähköpostitse.

Jos haluat poistaa kaikki Facebookin sähköposti-ilmoitukset käytöstä, laita valinta kohtaan Vain käyttäjätiliäsi, turvallisuuttasi ja yksityisyyttäsi koskevat ilmoitukset. Jos haluat poistaa yksittäisen sähköposti-ilmoituksen pois käytöstä, tämä onnistuu painamalla Facebookin shköposti-ilmoituksen alalaidassa olevaa linkkiä.

Facebookin sähköposti-ilmoitukset

Sähköpostit Facebookilta

Pöytäkone ja mobiili-kohdasta voit kytkeä haluamasi ilmoitukset päälle. Nämä ovat siis ilmoituksia, jotka saat tietokoneella, vaikka et olisi Facebookissa ja puhelimen push-ilmoituksina. Push-ilmoitukset ovat ilmoituksia, jotka näkyvät puhelimen ilmoitukset-kohdassa näytön yläreunassa. Tätä kautta voit ainoastaan ottaa ilmoituksia käyttöön, mutta poistaminen tapahtuu puhelimen mobiilisovelluksessa. Selaa ohjetta alaspäin, niin näet ohjeet Facebook-ilmoitusten poistamiseen puhelimesta.

Pöytäkone ja mobiili ilmoitusasetukset

Viimeinen kohta ilmoitusasetuksissa on tekstiviesti-ilmoitukset. Valitse mistä asioista haluat saada ilmoituksen tekstiviestillä. Jos haluat ottaa tekstiviesti-ilmoitukset kokonaan pois käytöstä, laita valinta kohtaan Pois ja paina Tallenna muutokset.

Facebookin tekstiviesti-ilmoitukset

Facebook-ilmoitusten poistaminen Android-puhelimesta

Jos puhelimen Facebook-sovellus ilmoittaa jatkuvasti esimerkiksi uusista julkaisuista, voi jatkuva ilmoitustulva alkaa ärsyttää. Voit kytkeä haluamasi ilmoitukset pois käytöstä. Tarvittaessa voit myös estää ilmoitukset kokonaan.

Avaa aluksi puhelimen Facebook-sovellus ja paina oikean ylälaidan valikosta (kolme viivaa päällekkäin) Asetukset ja yksityisyys ja tämän jälkeen Asetukset.

Facebook asetukset

Asetuksista valitse seuraavaksi Ilmoitusasetukset.

Facebook sovelluksen ilmoitusasetukset

Näet pitkän listan eri vaihtoehtoja. Pääset valitsemaan miten haluat ilmoituksen mistäkin asiasta painamalla kyseisen vaihtoehdon kohdalta.

Ilmoitusten poistaminen Facebook

Voit kytkeä Push-ilmoitukset, sähköposti-ilmoitukset ja tekstiviesti-ilmoitukset päälle tai pois painamalla kytkintä vaihtoehdon kohdalta. Jos kytket kaikki kolme vaihtoehtoa pois, saat jatkossa ilmoituksen ainoastaan Facebookin ilmoitukset kohdassa.

Ilmoitusten valitseminen Facebookissa

Jos haluat kytkeä kaikki Facebook-ilmoitukset pois käytöstä, selaa valintojen alalaitaan, kohtaan Push-ilmoitus.

Push-ilmoitukset

Kytkemällä Älä-häiritse asetuksen päälle, et saa enää ilmoituksia mistään tapahtumasta Facebookissa muuten kuin Facebookin ilmoitukset-kohdassa. Jos et halua kytkeä ilmoituksia kokonaan pois, voit myös esimerkiksi sammuttaa ilmoitusten äänet tai värinän.

Facebook ilmoitukset pois käytöstä

Kiitos että luit ohjeemme Facebook-ilmoitusten poistaminen käytöstä. Jätäthän palautteesi ohjeesta kommentti-kenttään.

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit