Playstation 4 pelaaminen tietokoneen kautta 5


Onko TV-ruutusi varattu muuta kuin pelaamista varten? Eikö taloudessasi ole toista TV:tä, jolla voisit pelata? Playstationissasi on ominaisuus, jolla voit etähallita järjestelmää ja pelata suoraan vaikka tietokoneen ruudulta. Windows PC ja  MacOS-käyttöjärjestelmällä voit pelata Playstation pelejäsi tietokoneesi kautta käyttäen Playstationin omaa ohjainta. Tämä on käyttömukavuuden kannalta todella hyvä ominaisuus. Seuraa näitä neljää askelta, joiden jälkeen voit pelata playstationia tietokoneella.

 Aloita Playstation pelaaminen tietokoneella

 1.  Varmista ensin, että PS4 on asetettu tililläsi ensisijaiseksi konsoliksi ja että etäkäyttö on otettu käyttöön sekä yhteysasetuksissa että virransäästöasetuksissa. Tämän voit tarkistaa seuraavan polun mukaisesti: Asetukset->Käyttäjätietojen hallinta->Aktivoi ensisijaisena PS4-järjestelmänäsi.
  Katso myös virransäästöominaisuudet seuraavan polun mukaisesti: Asetukset->Virransäästöasetukset->Aseta lepotilassa käytettävissä olevat ominaisuudet. Nyt vahvista auenneesta näkymästä seuraavat kohdat -> pysy yhteydessä internetiin ja Salli PS4-käynnistäminen verkosta. Viimeisenä tarkista vielä Etäkäyttöyhteyden asetukset. Nämä löytyvät myös asetuksista: Asetukset->Etäkäyttöyhteyden asetukset. Valitse Ota etäkäyttö käyttöön ja laita myös tämän pääasetuksen alapuolella oleva Yhdistä suoraan PS Vita / PS-TV järjestelmällä- asetus päälle.
 2.  Lataa tietokoneesi käyttöjärjestelmään sopiva Remote Play– ohjelmisto täältä -> httpss://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/lang/fi/index.html
  Playstation 4 etäkäyttö tietokoneella
  Yhdistä ohjelman asennuksen jälkeen Playstation4 -ohjain tietokoneeseen USB-kaapelilla.
 3. Avaa tietokoneella PS4 Remote Play ja valitse Käynnistä tai paina ohjaimen OPTIONS-näppäintä.Playstation pelaaminen tietokoneella
 4. Kirjaudu tietokoneellasi PS4 Remote Play- ohjelman kautta sisään Sony Entertainment Network -tiliisi. Siinä kaikki! Nyt voit pelata suosikki pelejäsi tietokoneesi ruudulta, kun varsinainen TV on varattuna taloudesi muille jäsenille.
  Playstation pelaaminen tietokoneen kautta

HUOM: Remote Play toimii vain samassa Wi-Fi-verkossa missä konsoli ja tietokone ovat. Kantama riippuu reitittimestä, rakennusmateriaaleista ja nettiyhteydestä. Tässä testissä käytimme Elisan 4G mobiiliyhteyttä ASUS-reitittimessä, Macbook Pro-tietokonetta ja Playstation 4 Pro- pelikonsolia. Testissä pelaaminen onnistui tietokoneella todella sujuvasti, eikä viivettä ohjaimen painalluksesta liikkeiden näkymiseen tietokoneen ruudulla ollut juuri lainkaan. Playstation pelaaminen tietokoneessa sopii todella hyvin tilapäiseen pelaamiseen, kun normaali TV on varattuna. Teimme testin normaalissa puurakenteisessa omakotitalossa, jossa on kaksi kerrosta. Pelaaminen onnistui jopa yläkerrassa ja kantama oli n. 20 m.

Aina kun haluat käyttää Remote Play- ominaisuutta, käynnistä tietokoneeltasi ko. ohjelma ja liitä Playstation4- ohjain tietokoneen USB-porttiin. Mikäli olet tehnyt kaikki tässä ohjeessa olevat muutokset, Playstation käynnistyy, kun painat PS-näppäintä.

Kiitos että luit ohjeemme ”Playstation 4 pelaaminen tietokoneen kautta”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

3.5 2 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Aki

Kaikki em mainitut asiat tehty mutta heti kun yhdistän ohjaimen yhteys ps4 järjestelmään katkaistu. Kokeiltu langallisella ja usbilla. Näppäimistöllä pystyn liikuttamaan valikkoa mutta ohjain ei yhdisty tietokeen tai pleikkarinkaan kautta

Petri

Onnistuuko PS4 Pro remote avulla seuraava, eli haluttaisiin pelata normaalisti PS4 Prolla Fortnitea ja samaan aikaan Windows 10 tietokoneella remotena striimata OBS sovelluksella nettiin Fortnite peliä, jolloin voitaisiin käyttää striimissä OBS ominaisuuksia, kun PS4 striimin ominaisuudet eivät ole oikein riittävät tai jotain häikkää ainakin meillä? Vai onko sitten Windows OBS striimissä pakko myös pelata tietokoneella pleikkaa etänä, jolloin wifi ehkä tuo turhaa viivettä, kun jokainen painallus menee ensin tietokoneella ja siitä wifinä pleikalle?

Mikko

muutoin toimii hyvin, mutta äänet hävisi. telkkarista jos kääntää ”pleikkarikanavan” (hdmi1 meillä) niin äänet kuuluu kyllä telkkarista, mutta ei tietokoneesta.