Miten vaihdan verkkoselaimen aloitussivua? 2


Ohje verkkoselaimen aloitussivun vaihtamiseen.

Haluatko että kun avaat nettiselaimen, kuten Google Chromen, Firefoxin, Microsoft Edgen tai Safarin, oma suosikkisivustosi aukeaa automaattisesti? Jos käyt usein tietyllä sivustolla, vaikkapa tarkistamassa sähköpostin tai uutis-sivustolla tarkistamassa päivän tapahtumat, voit asettaa haluamasi sivuston aukeamaan automaattisesti kun avaat selaimen.

Alla olevien ohjeiden avulla voit vaihtaa Chromen, Firefoxin, Edgen ja Safarin aloitussivun haluamaksesi.
Hyppää haluamaasi kohtaan ohjetta:
Aloitussivun vaihtaminen Chrome-selaimella
Aloitussivun vaihtaminen Firefox-selaimella
Microsoft Edgen aloitussivun vaihtamimen
Safarin aloitussivun vaihtaminen

 

Aloitussivun vaihtaminen Chrome-selaimella

Chromen aloitussivuksi voit halutessasi asettaa yhden tai useamman sivun avattavaksi omiin välilehtiin.

Avaa Chrome-selain ja paina selaimen oikean yläkulman valikko-painiketta. Valikosta valitse Asetukset.

Chrome aloitussivun vaihto

Selaa asetussivun alaosaan. Näet Chromen aloitussivun asetukset Käynnistyksessä-otsikon alla. Voit valita kolmesta eri vaihtoehdosta: Avaa Uusi välilehti-sivu, Jatka siitä, mihin jäit ja Avaa tietty sivu tai sivujoukko.

Aloitussivun vaihto Chrome

Uusi välilehti-sivu-valinta avaa nimensä mukaisesti tyhjän sivun kun Chrome avataan.

Jos valitset Jatka siitä, mihin jäit, Chrome avaa kaikki aiemmalla selailukerralla avoinna olleet sivut uudelleen selaimen käynnistyksen yhteydessä.

Voit valita omat haluamasi sivut aloitussivuksi valitsemalla Avaa tietty sivu tai sivujoukko. Oletuksena aloitussivuna on Googlen hakukone. Voit vaihtaa aloitussivua painamalla valikko-painiketta https://google.com-osoitteen oikealla puolella (kolme pistettä päällekkäin) ja valitsemalla Muokkaa.

Muokkaa aloitussivua Chromella

Voit nyt kirjoittaa kenttään haluamasi Chromen aloitussivun. Paina TALLENNA ja kirjoittamasi osoite vaihdetaan aloitussivuksi.

Aloitussivun osoite Chrome

Jos haluat lisätä useamman aloitussivun avattavaksi eri välilehtiin, voit lisätä haluamasi sivut painamalla Lisää uusi sivu.

Chromen aloitussivu vaihdettu

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset aloitussivuun, voit poistua Chromen asetuksista. Chromen aloitussivu on nyt vaihdettu!

 

Aloitussivun vaihtaminen Firefox-selaimella

Firefoxin aloitussivun vaihtaminen on todella helppoa ja nopeaa.

Avaa aluksi Firefox-selain ja paina selaimen oikean yläkulman valikko-painiketta (kolme viivaa päällekkäin). Valitse alle aukeavasta valikosta Asetukset.

Aloitussivun vaihto Firefox

Kun asetukset aukeaa, näet heti aloitussivun asetukset. Varmista että ”Kun Firefox käynnistetään”-otsikon alla on valittuna Avaa aloitussivu. Kirjoita Aloitussivu-kenttään haluamasi Firefoxin aloitussivu. Jos selaimessa on avoimena se sivu, jonka haluat vaihtaa uudeksi aloitussivuksi, voit myös painaa Käytä avointa sivua.

Aloitussivun vaihtaminen Firefox

Siinä kaikki! Voit nyt poistua Firefoxin asetuksista. Jatkossa kun avaat Firefoxin, valitsemasi aloitussivu aukeaa automaattisesti.

 

Microsoft Edgen aloitussivun vaihtamimen

Avaa Edge-selain ja paina selaimen oikean yläkulman valikko-painiketta (kolme pistettä peräkkäin). Valitse alle aukeavasta valikosta Asetukset.

Edge aloitussivun vaihtaminen

Kun asetukset aukeaa, näet heti kohdan Avaa Microsoft Edgen aloitussivuksi. Voit valita tästä aloitussivuksi esim. edelliset sivut. Jos haluat itse päättää aloitussivun osoitteen, valitse kohta Tietty sivu tai tietyt sivut. 

Aloitussivun osoite Edge-selain

Avautuvaan kenttään voit kirjoittaa haluamasi www-sivun osoitteen ja tallentaa sen painamalla kentän oikeassa reunassa olevaa Tallennus-painiketta. Se oli siinä! Voit sulkea asetukset. Jatkossa kun avaat selaimesi, haluamasi sivu aukeaa automaattisesti.

 

Safarin aloitussivun vaihtaminen

Applen MacBookeissa ja muissa Applen laitteissa on oletuksena Safari-selain ja Safarin aloitussivuna Applen oma aloitussivu. Voit vaihtaa Safarin kotisivun alla olevien ohjeiden mukaan.

Avaa Safari ja selaimen vasemman ylälaidan Safari-valikko. Valitse valikosta Asetukset…

Safarin aloitussivun vaihto

Asetuksissa valitse ikkunan ylälaidasta Yleiset-välilehti, jos se ei ole valmiiksi valittuna.

Safari kotisivu asetukset

Näet nyt kohdan Kotisivu. Oletuksena kotisivuna on Applen osoite, mutta voit nyt vaihtaa haluamasi sivun Safarin aloitussivuksi kirjoittamalla sivun osoitteen Kotisivu-kenttään. Jos Safarissa on avattuna aloitussivuksi haluamasi osoite, paina ”Aseta nykyiselle sivulle”, jolloin nykyinen sivu vaihdetaan aloitussivuksi.

Safari aloitussivu vaihdettu

Kiitos että luit ohjeemme ”Miten vaihdan verkkoselaimen aloitussivua?”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Maija-Riitta Summanen

Ei onnistu Googlen vaihtaminen aloitussivuksi.