Langattomaan verkkoon yhdistäminen


Miten yhdistän tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin reitittimeen tai modeemiin langattomasti? Tässä ohjeessa kerromme, miten voit käyttää nettiyhteyttä langattomasti eri laitteilla.

Ennen Wlan- tai Wi-Fi-verkkoon yhdistämistä, tarkista oman langattoman verkkosi nimi ja salasana. Kaikissa langattomissa modeemeissa ja reitittimissä on valmiiksi esiasetettu verkon nimi ja salasana ja molemmat on yleensä painettu tarraan laitteen kylkeen tai taakse. Langattoman verkon nimi löytyy nimellä SSID. Salasana taas voi olla merkitty monella eri nimellä. Esimerkiksi monissa Zyxelin modeemeissa langattoman verkon salasana löytyy nimellä suojausavain tai salausavain. Yleensä kuitenkin, esimerkiksi Huawein ja ZTE:n 4G-reitittimillä langattoman verkon salasana löytyy nimellä Wi-Fi Key, Wlan Key, WPA-PSK KEY tai WPA Key.

Jos haluat jakaa puhelimen nettiyhteyden tietokoneelle tai tabletille, katso ohje puhelimen internet-yhteyden jakamiseen

Kun olet löytänyt laitteesi langattoman verkon nimen ja salasanan, valitse alta laitteellesi sopiva ohje langattomaan verkkoon yhdistämiseen.

Hyppää haluamaasi kohtaan ohjetta:
Langattomaan Wlan-verkkoon yhdistäminen Windows-tietokoneella
Android-tabletin tai älypuhelimen yhdistäminen langattomaan verkkoon
Langattomaan Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen MacBookilla
Langattomaan Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen iPadilla
Langattomaan Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen iPhonella

 

Langattomaan Wlan-verkkoon yhdistäminen Windows-tietokoneella

Lähes kaikissa kannettavissa tietokoneissa on langattoman verkon wlan-vastaanotin ja voit yhdistää tietokoneen langattomaan verkkoon. Alla ohjeet Wlaniin yhdistämiseen Windows 8:lle ja Windows 10:lle.

Aluksi varmista, että tietokoneesi langaton verkko on käytössä. Langattomat verkot löydät verkko-symbolin kautta.

 

Wlaniin yhdistäminen Windows 8:lla

Wlaniin yhdistäminen Windows

Symbolia klikkaamalla näytölle aukeaa lista lähellä olevista langattomista verkoista.

Langattomat verkot Windows

Valitse listasta oma verkkosi, klikkaa sitä ja laita valinta kohtaan Yhdistä verkkoon automaattisesti. Tämän jälkeen yhdistä.

Verkon suojausavain Windows

Seuraavaksi syötä langattoman verkkosi salasana ja paina Seuraava. Viimeiseksi tietokoneesi kysyy, haluatko etsiä omasta verkostasi muita koneita. Jos yhdistät omaan, yksityiseen kodin langattomaan yhteyteen, voit vastata tähän Kyllä.

Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen Windows-tietokoneella

Tietokoneesi on nyt yhdistetty verkkoon ja voit aloittaa nettiyhteyden käytön. Jatkossa tietokoneesi yhdistää automaattisesti tähän verkkoon, eikä sinun tarvitse huolehtia yhdistämisestä jatkossa.

Wlaniin yhdistäminen Windows 10:llä

Varmista, että tietokoneesi langaton verkko on käytössä. Langattomat verkot löydät ruudun alareunassa olevan nuolen kautta.

Langattomaan verkkoon yhdistäminen Windows 10

Nuoli avaa valikon, josta löydät mm. langattomat verkot, akun varaustilan ja äänenvoimakkuuden.

Wlan Windows 10

Wlan-symbolia klikkaamalla saat listan laitteesi löytämistä langattomista verkoista.

Wlan-verkot Windows 10

Valitse listasta oma verkkosi.

Yhdistä langattomaan verkkoon Windows 10

Laita valinta kohtaan Yhdistä automaattisesti ja tämän jälkeen yhdistä.

Langattoman verkon suojausavain Windows 10

Tämän jälkeen syötä langattoman verkkosi salasana ja paina Seuraava. Lopussa tietokoneesi kysyy, haluatko etsiä omasta verkostasi muita koneita. Jos yhdistät omaan, yksityiseen kodin langattomaan yhteyteen, voit vastata tähän Kyllä.

Wlan yhdistetty Windows 10

Tietokoneesi on nyt yhdistetty verkkoon ja voit aloittaa nettiyhteyden käytön. Jatkossa tietokoneesi yhdistää automaattisesti tähän verkkoon, eikä sinun tarvitse huolehtia yhdistämisestä.

Android-tabletin tai älypuhelimen yhdistäminen langattomaan verkkoon

Jos haluat säästää kännykkäliittymän mobiilidataa tai tabletissasi ei ole omaa sim-korttia, laite kannattaa yhdistää langattomaan Wi-Fi-verkkoon. Puhelimen tai tabletin yhdistäminen langattomaan verkkoon tapahtuu kaikilla Android-laitteilla samalla tavalla.

Aloita yhdistäminen avaamalla puhelimen asetukset (hammasratas-kuvake).

Android asetukset

Valitse asetuksista Wi-Fi.

Android asetukset valikko

Jos Wi-Fi on poissa käytöstä, näet alla olevan kuvan kaltaisen ikkunan. Wi-Fi on otettava käyttöön, että voit yhdistää puhelimen tai tabletin langattomaan Wi-Fi-verkkoon.

Wi-Fi käyttöönotto Android

Paina ylälaidassa olevaa harmaata kytkintä. Kytkin muuttuu siniseksi, sen merkiksi, että Wi-Fi on otettu käyttöön. Samalla näet kaikki puhelimen tai tabletin kantomatkan alueella olevat langattomat verkot. Valitse nyt oma langaton verkko painamalla verkon nimeä.

Langattomaan verkkoon yhdistäminen Android puhelimella tai tabletilla

Puhelin tai tabletti kysyy nyt langattoman verkon salasanaa. Kirjoita salasana ja paina YHDISTÄ. Huomaa että salasanassa isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä, joten kirjoita salasana tarkkaan.

Langattoman verkon salasana Android

Olet nyt yhdistänyt Android-laitteesi langattomaan verkkoon ja oman verkon nimen kohdalla näkyy tieto Yhdistetty.

Langaton yhteys Android

Jatkossa voit kytkeä Wi-Fi:n päälle ja pois kätevästi pyyhkäisemällä aivan näytön yläreunasta alaspäin ja painamalla Wi-Fi-symbolia (kuvassa ylärivissä vasemmalla). Kun kytket langattoman yhteyden päälle, puhelimesi tai tablettisi muistaa aiemmin syöttämäsi verkon salasanan ja yhdistää langattomaan verkkoon automaattisesti.

Wi-Fi päälle ja pois Android puhelimella tai tabletilla

Langattomaan Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen MacBookilla

Langattomaan verkkoyhteyteen liittyminen Applen MacBookilla on todella helppoa.

Paina aluksi näytön oikeassa ylälaidassa sijaitsevaa Wi-Fi-symbolia ja tämän jälkeen alle aukeavasta valikosta Laita Wi-Fi päälle.

Wi-Fi verkkoon yhdistäminen Macbookilla

MacBook hakee ja näyttää listassa lähialueella olevat langattomat verkot. Valitse listasta oma langaton Wi-Fi-verkko.

Langattomaan verkkoon yhdistäminen Macbookilla

Seuraavaksi verkko pyytää salasanaa. Syötä oman verkkosi salasana ja paina Liity. Muista tämä verkko-valinta on oletuksena päällä. Jos poistat valinnan, kone ei yhdistä automaattisesti tähän langattomaan verkkoon jatkossa kun avaat koneen.

Wlan-verkkoon yhdistäminen Macbookilla

MacBook on nyt yhdistetty langattomaan verkkoon. Sen merkiksi näytön ylälaidan Wi-Fi-symboli muuttuu tummaksi. Jos haluat sulkea Wi-Fi-yhteyden, paina symbolia ja tämän jälkeen Laita Wi-Fi pois päältä.

Wi-Fi käytössä Macbookilla

 

Langattomaan Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen iPadilla

Katso ohje iPadin yhdistäminen langattomaan Wi-Fi-verkkoon

 

Langattomaan Wi-Fi-verkkoon yhdistäminen iPhonella

Katso ohje iPhonen yhdistäminen langattomaan Wi-Fi-verkkoon

Kiitos että luit ohjeemme ”Langattomaan verkkoon yhdistäminen”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit