Näin tallennat WEBP-kuvan PNG tai JPEG-muodossa


Googlen uudella WebP-tiedostomuodolla on tehokas pakkausjärjestelmä, joka pienentää kuvan kokoa kolmanneksella, säilyttäen kuitenkin saman kuvanlaadun kuin PNG tai JPEG-muodossa tallennetuissa kuvissa. Voit lukea lisää perustietoa .webp-formaatista ohjeestamme Mikä on WebP-tiedosto ja miten se avataan?

Vaikka WebP on hieno ja yleistyvä tiedostomuoto kuvien tallentamiseen, moni ohjelma ei vielä kuitenkaan tue sitä, joten joissain tilanteissa voi olla vielä kätevämpää käyttää PNG- tai JPEG-tiedostomuotoa. Tässä ohjeessa kerromme, miten voit tallentaa .webp-kuvat .png tai .jpeg-muodossa.

Tallenna WebP-kuva JPEG tai PNG-muodossa eri selainta käyttämällä

Chrome ja Firefox-selaimet tukevat jo WebP-formaattia, mutta osa selaimista, esimerkiksi Internet Explorer ja Applen Safari ei ainakaan vielä tämän jutun kirjoitushetkellä.

Jos verkkosivu käyttää .webp-formaattia, sivun on näytettävä samasta kuvasta .jpeg tai .png-versio niille selaimille, jotka eivät vielä tuo WebP-kuvia. Voit siis tallentaa kuvan jpeg- tai png-muodossa esimerkiksi Firefoxilla yksinkertaisesti painamalla kuvan päältä oikealla hiiren näppäimellä ja valitsemalla Tallenna kuva nimellä…

Google Chrome on maailman suosituin verkkoselain. Jos käytät normaalisti Chromea, helpoiten tallennat kuvan .jpeg tai .png-muodossa maalaamalla ensin osoiteriviltä nettiosoitteen ja painamalla Kopioi.

WebP kuvan tallentaminen png tai jpeg-muodossa

Avaa nyt selain, joka ei vielä tue WebP-formaattia (Firefox, IE) ja liitä osoite osoiteriville painamalla hiiren oikealla näppäimellä ja tämän jälkeen Liitä tai Sijoita.

WebP to PNG or JPEG

Koska selain ei tue .webp-kuvia, sivulla olevien kuvien pitäisi olla .png tai .jpeg-muodossa. Voit nyt tallentaa kuvan koneelle painamalla kuvan päältä hiiren oikealla näppäimellä ja valitsemalla tämän jälkeen Tallenna kuva nimellä… Valitse kansio, johon kuva tallennetaan ja paina Tallenna.

Tallenna WebP JPEG tai PNG-muodossa

Tallenna .webp-kuva .jpeg tai .png-muodossa Paint-ohjelmalla

Jos tietokoneellasi on Windows 10-käyttöjärjestelmä, voit tallentaa WebP-kuvan tietokoneesi muistiin ja avata tämän jälkeen kuvan MS Paint-ohjelmalla. Voit avata kuvan Paintilla painamalla kuvan päältä hiiren oikealla näppäimellä, valitsemalla valikosta Avaa sovelluksessa ja tämän jälkeen Paint.

Kun kuva aukeaa Painttiin, paina yläreunasta Tiedosto, tämän jälkeen Tallenna nimellä ja valitse haluamasi tallennusmuoto vaihtoehdoista.Valitse vielä tallennuskansio ja tiedoston nimi ja paina Tallenna.

Muunna WebP-kuva PNG tai JPEG-muotoon nettimuuntimella

Netistä löytyy useita verkkosivuja, jotka tarjoavat ilmaista muunninta .webp-kuvien muuntamiseen .jpeg tai .png-muotoon. Yleensä palveluiden ilmaisessa versiossa on tietty vuorokausikohtainen rajoitus muunnettavien kuvien määrälle. Netissä toimivien muuntimien etu on, että tietokoneelle ei tarvitse ladata erillisiä ohjelmia, vaan verkossa toimiva palvelu hoitaa kuvan muuntamisen palvelimellaan. Tietoturvasyistä ei ole suositeltavaa kuitenkaan ladata näihin palveluihin kuvia, joiden ei halua päätyvän nettiin muiden ihmisten nähtäville.

Yksi toimiva ilmainen palvelu on EZGIF.com. Palveluun voi ladata WebP-kuvan tietokoneelta ja ladata tämän jälkeen muunnetun PNG- tai JPG-kuvan tietokoneelle. Toinen hyväksi havaittu sivusto kuvien muuntamiseen on cloudconvert.com. Lisää vastaavia palveluita löytyy runsaasti googlettamalla esimerkiksi ”convert webp to png”.

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin tallennat WEBP-kuvan PNG tai JPEG-muodossa”. Jätäthän palautteesi ja kysymyksesi alle kommenttikenttään.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit