Kahden Gmail-tilin käyttäminen rinnakkain Android-puhelimella


Ohje toisen Gmail-sähköpostin lisäämiseen Android-puhelimeen tai tablettiin.

Onko sinulla useampi Gmail-sähköpostitili ja haluat käyttää niitä rinnakkain samalla Android-puhelimella tai tabletilla? Onneksi tämä on mahdollista.

Useammasta Gmail-tilistä voi olla hyötyä esimerkiksi silloin, kun haluat eritellä työ ja henkilökohtaiset sähköpostit. Kahden Gmail-tilin avulla voit helposti vaimentaa ilmoitukset työsähköpostista, esimerkiksi loman ajaksi.

Gmail-sähköpostin lisääminen Android-puhelimeen tai tablettiin

Avaa aluksi Gmail-sovellus puhelimesi aloitusnäytöltä tai sovellusvalikosta

Gmail-sähköposti

Paina Gmailin vasemmassa yläkulmassa olevaa valikko-painiketta.

Toisen Gmail-tilin lisääminen

Näet yläreunassa nykyisen aktiivisen Gmail-tilisi. Jos olet aiemmin lisännyt useita tilejä, näkyvät nämä allekkain valikossa. Lisätäksesi toisen Gmail-sähköpostin, paina Lisää tili.

Lisää Google-tili

Koska tässä ohjeessa olemme lisäämässä toista Gmail-sähköpostia, valitse eri sähköpostivaihtoehdoista Google. Jos haluat lisätä jonkun toisen palveluntarjoajan sähköpostin, voit vastaavasti valita esimerkiksi Outlook, Hotmail ja Live-vaihtoehdon.

Lisää Gmail-sähköposti

Jos sinulla on jo olemassa oleva Gmail-sähköposti, jonka haluat lisätä puhelimeesi, voit kirjoittaa nykyisen sähköpostiosoitteesi Sähköposti tai puhelin-kenttään, painaa Seuraava ja kirjautua sisään. Jos haluat luoda kokonaan uuden sähköpostin, paina alalaidasta Luo tili ja seuraa ohjeita.

Kirjaudu sisään tai luo uusi Google-tili

Nyt kun olet kirjautunut sisään toiseen Gmail-tiliisi, näet lisäämäsi sähköpostiosoitteen Gmailin valikossa. Voit vaihtaa tilien välillä painamalla haluamaasi tiliä.

Vaihda Gmail-sähköpostia

Gmail-sähköpostin ilmoitusten vaimentaminen

Jos haluat vaimentaa toisen sähköpostin ilmoitukset, jatka lukemista. Ilmoitusten hiljentäminen voi tulla kysymykseen esimerkiksi jos haluat että pystyt tarvittaessa lukemaan työosoitteeseen tulevat sähköpostit, mutta et halua näistä erikseen ilmoitusta.

Avaa ensin Gmail-sovelluksen vasemman laidan valikko ja selaa valikon alalaitaan. Paina Asetukset.

Gmail-asetukset

Näet nyt listan lisäämistäsi Gmail-sähköposteista. Valitse se sähköposti, jonka ilmoitukset haluat vaimentaa tai asetuksia muokata.

Gmail-sähköpostin asetukset

Voit nyt kytkeä ilmoitukset sähköposteista pois päältä poistamalla valinnan kohdasta Ilmoitukset. Jos haluat säätää tarkemmin ilmoitusasetuksia, löydät lisää valintoja kohdista Postilaatikkoilmoitukset ja Ilmoitusten hallinta. Esimerkiksi Postilaatikkoilmoitukset-valikosta, voit valita näkyykö ilmoitus uudesta viestistä ”hiljaisena ilmoituksena” ilmoitusalueella vai väriseekö/ääntääkö puhelin, kun saat uuden viestin.

Gmailin ilmoitusten vaimentaminen

Kiitos että luit ohjeemme ”Kahden Gmail-tilin käyttäminen rinnakkain Android-puhelimella”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit