Näytön tallennus iPhonella – katso ohje 3


Ohje iPhonen näytön tallentamiseen videolle.

Oletko joskus miettinyt onko iPhonen näyttöä mahdollista nauhoittaa videona? Kyllä, se on mahdollista ja ei vaadi erikseen ladattavaa sovellusta App Storesta. Näytön nauhoitus on tärkeää mm. kun teet esimerkiksi pelivideoita, tallennat tositteita, taikka ihan muuten vaan otat hyödyn omasta laitteestasi irti. Tarvitset vain IOS 11.2 käyttöjärjestelmän, joka on kirjoitushetkellä IOS:in uusin käyttöjärjestelmä.

iPhone näytön tallennus

Valitse ensin Asetukset. Tämän jälkeen valitse Ohjauskeskus alla olevan kuvan mukaisesti.

iPhone näytön tallennus

Seuraavasta valikosta valitse Muokkaa säätimiä. Eteesi aukeaa vaihtoehtoinen valikko, josta voit mm. muokata ohjauskeskusta valitsemalla sinne erilaisia säätimiä esimerkiksi herätyskellon taikka muistiinpanot.

iPhone ohjauskeskus

Kun olet valinnut muokkaa säätimiä valikon, voit lisätä ohjauskeskukseen pikareittejä. Valitaan seuraavaksi Näyttötallennus.

iPhone näyttötallennus

Kun olet valinnut Näyttötallennus pikatien, niin tämä tulee näkyviin Sisällytä- valikon alle, josta löytyy käytössäsi olevat säätimet.

iPhone ohjauskeskuksen säätimet

Nyt olet lisännyt apin jolla voit nauhoittaa puhelimesi näyttöä videoksi. Seuraavaksi avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä puhelimen näyttöä alhaalta ylöspäin. Eteesi aukeaa allaolevan kuvan mukainen valikko, josta löytyy myös näytönnauhoituksen symboli.

Näytön tallennus iPhonen ohjauskeskuksessa

Näytönnauhoituksen symboli löytyy tästä ylläolevasta kuvasta alimpana. Kun painat symbolia, niin näytöntallennus alkaa kolmen sekuntin päästä. Punainen banneri tulee näkyviin puhelimen näytön yläosaan. Kun haluat lopettaa tallennuksen paina punaisesta bannerista ja valitse lopeta. Video tallentuu automaattisesti Kuvat- kansioosi.

Kiitos että luit ohjeemme ”Näytön tallennus iPhonella – katso ohje”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

5 1 ääni
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

3 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Uuvi

Miten Zoom-webinaarin voi tallentaa näyttötallennuksena niin, että ääni tulee mukaan? Vai onko Zoomissa itsessään joku blokki, ettei sitä voi äänen kanssa tallentaa. Tämä onnistui vielä viime syksynä/talvena, mutta enää ei.

Karoliina

Mitä jos ei oo sitä versiota eikö sit pysty mitenkää kuvaa