Miten tarkistan Android-tabletin tai puhelimen akun kunnon? 1


Tuntuuko että puhelimen akku loppuu nopeammin kuin ennen? Puhelimien ja tablettien akun kunto heikkenee käytön myötä väistämättä, mutta akun kestoa voi parantaa esimerkiksi muuttamalla omia latauskäytäntöjä.

Android-laitteissa ei ole oletuksena toimintoa akun kunnon tarkistamiseen, mutta onneksi kunnon tarkistamiseen on olemassa useita eri sovelluksia. Tässä ohjeessa käytämme AccuBattery-sovellusta. AccuBattery on ilmainen suomenkielinen sovellus, jossa on runsaasti toimintoja ja tietoa akun tilasta ja kulutuksesta.

Ennen sovelluksen asentamista, on hyvä tietää, että sovelluksen toiminta perustuu siihen, että se kerää tietoa akun käyttäytymisestä samalla kun käytät puhelinta normaaliin tapaan, eli et näe tietoa akun kunnosta heti asentamisen jälkeen. Muutaman latauskerran jälkeen sovellus alkaa näyttää tietoa akun kestosta ja kunnosta ja tiedot tarkentuvat pikkuhiljaa sitä mukaa kun käytät puhelinta ja sovellus kerää tietoa akun toiminnasta.

Aluksi asenna AccuBattery sovellus Google Play Kaupasta.

Kun avaat sovelluksen, sovellus esittelee ominaisuuksia ja sovelluksen toimintaa. Näet monta ikkunaa, joissa kerrotaan tietoja sovelluksesta. Tässä esittelyssä varmasti olennaisin tieto on, että voit pidentää akun kestoa huomattavasti lataamalla puhelimen kerralla korkeintaan 80%:iin.

Akun kunto AccuBattery Android akun kunto

Alla olevan kuvan liukusäätimellä voit kokeilla miten eri latausmäärä vaikuttaa akun elinikään. Oletuksena säätimessä on 80%, jonka on yleisesti todettu olevan optimaalisin latausaste kerralla ladattavaksi. Sovellus ilmoittaa jatkossa säädetyn prosenttimäärän kohdalla, kun puhelinta ladataan, että on aika lopettaa lataaminen.

Paranna akun kestoa lataamalla vähemmän kerralla

Näet vielä muutaman esittelyikkunan, joissa kerrotaan että sovellus näyttää akun jäljellä olevan kapasiteetin ja että tulokset tarkentuvat sitä mukaa, mitä pidempään sovellusta käytetään.

Android akun kapasiteetin selvittäminen Android akun suorituskyky

Viimeisenä näet puhelimesi tai tablettisi tiedot. Tarkista että tiedot ovat oikein. Jos esimerkiksi akun kapasiteetti on väärin, voit muuttaa tietoa ohjeiden mukaisesti.

Kalibrointi valmis - AccuBattery

Sovellus on nyt asennettu ja se alkaa kerätä tietoa akun toiminnasta. Käytä ja lataa puhelinta normaalisti, niin kuin tähänkin asti.

Näet aloitussivulla tietoa, esimerkiksi akun lämpötilan ja arvioidun akun keston puhelimen näytön ollessa päällä ja sammutettuna. Akun kulutus ja kesto näytetään monessa eri muodossa. Voit joutua odottamaan hetken aikaa tietojen näkymistä, kun sovellus kerää tietoa akun kulutuksesta.

Android akun kuluminen

Kun AccuBattery on keränny tarpeeksi tietoa akun toiminnasta, näet akun kunnon tilan Akun kunto-välilehdellä.

Toistaiseksi alla olevassa esimerkissä Akun kunto ja Arvioitu kapasiteetti kohdissa ei ole vielä tietoa. Kun olet ladannut akkua muutaman kerran ja käyttänyt puhelinta muutaman päivän, kannattaa tarkistaa tiedot uudelleen. Selaamalla alaspäin, näet jatkossa myös tarkempaa tietoa akun kulumisesta ja kapasiteetista. Alla olevat kuvakaappaukset on otettu heti sovelluksen asentamisen jälkeen.

Tabletin tai puhelimen akun kunto Akun-kuluminen-ja-kapasiteetti

Tämän ohjeen kirjoittamisessa käytimme noin puoli vuotta käytössä ollutta OnePlus 5-puhelinta. Alla kuvakaappaus akun kunnosta kun puhelinta on ladattu yhden kerran sovelluksen asentamisen jäljeen. Sovellus näyttää nyt akun kunnoksi 91% ja kapasiteetiksi 2988 mAh, eli alkuperäisestä kapasiteetista on menetetty hieman yli 300 mAh.

Android akun kunto ja kapasiteetti

Alla kuvakaappaus neljän latauskerran jälkeen. Akun kunnon tiedot ovat tarkentuneet aiemmasta ja nyt akun kunto näyttää 89 prosenttia.

Android puhelimen akun kunto

Kiitos että luit ohjeemme ”Miten tarkistan Android-tabletin tai puhelimen akun kunnon?”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

1 Kommentti
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
galia grevtsova

miksi denver älypuhelin lataus kestää,kestää ,liian pitkään.