Huawein tabletin käyttöönotto-ohje 7


Ohje Huawein Mediapad-tabletin käyttöönottoon. Käyttöönotto-ohje sopii esimerkiksi Huawei Mediapad T3 ja Mediapad T5-tablettien käyttöönottoon.

Uusi tyylikkään näköinen Huawein tabletti hankittuna, mutta käyttöönotto mietityttää? Jos tekniikka ja etenkään Android-käyttöjärjestelmällä toimivat tabletit eivät ole kaikkein parasta osaamisalaa, monet kysymykset ja valinnat käyttöönoton yhteydessä voivat hämmentää.

Tässä ohjeessa käymme vaihe vaiheelta läpi Huawein tabletin käyttöönoton ensimmäisestä käynnistyksestä toimintavalmiiksi. Ohjeen kuvat aukeavat suuremmaksi klikkaamalla tai painamalla.

Jos tarvitset käyttöönotto-ohjeen lisäksi varsinaisen käyttöohjeen Huawein tabletille, katso käyttöohjeet Huawein tabletteihin.

Sim-kortin asettaminen tablettiin

Jos tarkoituksenasi on käyttää tablettia oman mobiililaajakaistan, sim-kortin kautta, ensimmäinen vaihe ennen tabletin käynnistämistä on asettaa sim-kortti paikalleen.

Jos taas tarkoituksenasi on käyttää tablettia esimerkiksi kodin langattomalla verkkoyhteydellä ilman omaa sim-korttia, voit ohittaa tämän kohdan ja hypätä seuraavaan: Tabletin käynnistäminen ja kielen valinta.

Aluksi avaa sim-kortin telakka painamalla mukana tulevalla tikkumaisella työkalulla tabletin vasemmassa kyljessä olevaa pientä aukkoa. Kun sim-kortin telakka työntyy osittain ulos tabletista, vedä telakka kokonaan ulos käsin.

Operaattorien toimittamat sim-kortit ovat nykyisin niin sanottuja trio-sim-kortteja, eli samasta kortista löytyy kaikki kolme eri sim-korttikokoa. Suurimpaan osaan Huawein tableteista, kuten Mediapad T3 ja T5 sopii kaikkein pienin, eli nano-sim-kortti.

Irrota sim-kortti kehyksestä painamalla sormella sim-kortin keskeltä. Aseta sim-kortti sille kuuluvaan kohtaan telakassa. Jos sinulla on muistikortti, aseta myös se paikalleen telakan toiseen korttipaikkaan ja työnnä telakka takaisin paikalleen tablettiin. Tabletin suojana tulevassa muovikääreessä on alla oleva kuva, josta selviää miten sim-kortti asetetaan telakkaan.

Sim-kortin asettaminen Huawei Mediapadiin

Tabletin käynnistäminen ja kielen valinta

Käynnistä tabletti painamalla virtanäppäintä tabletin oikealla sivulla ja odota että Huawein logo häviää näkyvistä. Virtanäppäin on pienempi näppäin äänenvoimakkuusnäppäimen alla.

Tabletti kysyy ensimmäiseksi kieltä. Oletuksena on englanti. Voit vaihtaa haluamasi kielen ”vierittämällä” kielivalikkoa, eli pyyhkäisemällä sormella ylös tai alaspäin kielien päältä. Kun haluamasi kieli tulee näkyviin paina vielä kieltä aktivoidaksesi valinnan. Tämän jälkeen paina SEURAAVA.

Valitse kieli Huawei Mediapad Suomen kieli Huawei Mediapad

Pin-koodin syöttäminen

Jos laitoit aiemmin tablettiin sim-kortin, tabletti kysyy nyt pin-koodia. Syötä pin-koodi ja paina OK. Pin-koodi löytyy yleensä liittymän mukana toimitetuista papereista.

Jos et laittanut sim-korttia tablettiin, paina OHITA.

Liitä sim-kortti Huawei Mediapad

Käyttöehtojen hyväksyminen

Käyttääksesi tablettia, on hyväksyttävä käyttöehdot. Laita valinta kohtaan Olen lukenut ja hyväksyn yllä olevat ehdot ja paina SEURAAVA.

Tabletin yhdistäminen langattomaan Wi-Fi-verkkoon

Jos laitoit aiemmin tablettiin sim-kortin ja tarkoituksena on käyttää internet-yhteyttä mobiililaajakaistan kautta, voit ohittaa langattomaan verkkoon yhdistämisen painamalla OHITA. Jos tabletti varmistaa vielä, että haluatko ohittaa yhdistämisen, paina vielä OHITA KUITENKIN ja hyppää seuraavaan vaiheeseen ohjeessa: Google-tilille kirjautuminen.

Näet alla olevan kuvan mukaisen listan tabletin lähettyvillä olevista langattomista verkoista. Valitse listasta painamalla oman langattoman verkon nimi. Verkon nimi löytyy yleensä modeemiin tai reitittimeen liimatusta tarrasta.

 

 

Yhdistä tabletti verkkoon

Syötä langattoman verkon salasana. Saat näppäimistön auki painamalla tyhjää salasana-kenttää. Myös salasana löytyy modeemin tai reitittimen tarrasta. Huomaa, että salasanassa olevat isot kirjaimet on kirjoitettava isolla ja pienet pienellä. Saat isot kirjaimet käyttöön painamalla kahdesti peräkkäin näppäimistön vasemmassa alareunassa olevaa ylöspäin osoittavaa nuolta.

 

Syötä langattoman verkon salasana Syötä Wi-Fi verkon salasana

Kun olet syöttänyt salasanan, paina YHDISTÄ.

Yhdistä Huawei Mediapad Wi-Fi-verkkoon

Jos yhdistäminen onnistui, oman langattoman verkon nimen alla lukee Yhdistetty. Jatka eteenpäin painamalla SEURAAVA.

Yhdistetty langattomaan verkkoon

Google-tilille kirjautuminen

Monet tabletin toiminnot, esimerkiksi sovellusten lataaminen vaativat Google-tilille kirjautumista.

Jos sinulla ei ole aiemmin luotua Google-tiliä (gmail.com-päätteinen sähköpostiosoite), voit luoda uuden tilin painamalla Luo tili ja tämän jälkeen Itselleni. Täytä kaikki pyydetyt tiedot, kunnes Google-tili on luotu. Tässä ohjeessa emme erikseen käy tarkemmin läpi Google-tilin luomista, koska kyseessä on melko suoraviivainen prosessi. Jos tarvitset apua tilin luomisessa, katso lisää ohjeestamme: Google-tilin luominen.

Jos sinulla on jo Google-tili, syötä sähköpostiosoite tai puhelinnumero ja paina Seuraava.

Kirjaudu Google-tilille Huawei Mediapad Google-tilille kirjautuminen

Syötä vielä salasana ja paina Seuraava.

Syötä Google-tilin salasana

Seuraavaksi on hyväksyttävä Google-tilin ehdot. Voit halutessasi lukea lisää ehdoista painamalla tekstissä olevia linkkejä. Hyväksy ehdot painamalla Hyväksyn.

Hyväksy Google-tilin ehdot

Nyt voit valita mitä Googlen palveluita haluat ottaa käyttöön. Voit valita esimerkiksi otetaanko automaattinen varmuuskopiointi tai sijainti käyttöön. Suurin osa palveluista on erittäin hyödyllisiä tabletin toiminnan kannalta.

Oletuksena kaikki palvelut on päällä. Paina SEURAAVA.

Googlen palveluiden käyttöönotto

Aseta näytön lukitustyyli

”Estä muita käyttämästä tätä laitetta ilman lupaasi aktivoimalla laitteen suojausominaisuuksia”.

Tabletille on hyvä valita jonkinlainen näytön lukitustyyli, mikä estää asiattomia pääsemästä käyttämään tablettia. Pääset valitsemaan lukitustavan painamalla ASETA NÄYTÖN LUKITUSTYYLI. Jos et halua näyttöön minkäänlaista lukitusta, paina OHITA.

Näytön lukitus Huawei Mediapad

Valitse seuraavaksi miten haluat avata näytön lukituksen, kun näyttö avataan. Vaihtoehtoina on näyttöön piirrettävä kuvio, PIN-koodi ja salasana.

Tässä ohjeessa käytämme esimerkkinä kuviota, koska se on nopea ja kätevä tapa avata näytön lukitus.

Voit nyt piirtää haluamasi kuvion, jolla näyttö jatkossa avataan. Jos piirrät vahingossa väärän kuvion, voit aloittaa alusta painamalla PIIRRÄ UUDELLEEN.

Aseta lukitusnäytön kuvio

Piirrä vielä sama kuvio toisen kerran ja paina VALMIS.

Piirrä lukitusnäytön kuvio

Huawei Mediapadin käyttöönoton viimeiset vaiheet

Vielä muutama vaihe ja uusi Huawein tabletti on käyttövalmis.

Ota käyttöön uutena laitteena. Jos olet esimerkiksi palauttanut tabletin tehdasasetukset ja haluat palauttaa aiemmin tabletilla olleet tiedot, valitse Säilytä sovellukset ja tiedot. Jos olet ottamassa käyttöön kokonaan uutta tablettia, kuten oletamme, paina Asenna uutena.

Huawei Mediapad käyttöönotto

Huawei ID. Seuraavaksi tabletti kysyy haluatko luoda Huawei ID:n tai kirjautua jo olemassa olevalla tunnuksella. Voit lukea lisää Huawei ID:stä tästä. Koska Huawei ID ei ole millään tavalla pakollinen tabletin käytön kannalta, tässä ohjeessa ohitamme tämän vaiheen. Paina Ohita.

Parannetut palvelut. Kuten tekstissä kerrotaan, Huawein EMUI-käyttöliittymä tarjoaa niin sanottuja parannettuja palveluita, joiden avulla voidaan esimerkiksi näyttää säätila tabletin sijainnin mukaan. Voit valita mitä palveluita haluat ottaa käyttöön painamalla Määritä parannetut palvelut. Haluamme kaikki palvelut käyttöön, joten paina OTA KAIKKI PALVELUT KÄYTTÖÖN.

Parannetut palvelut Huawei Mediapad

Käyttäjäkokemuksen parantamisprojekti. Voit valita haluatko osallistua vapaaehtoiseen käyttäjäkokemuksen parantamisprojektiin, jossa laitteesta kerätään tietoa käyttäjäkokemuksen parantamista varten. Paina LIITY tai EI KIITOS.

Käyttäjäkokemuksen parantamisprojekti

Tiedonsiirto. Valitse haluatko siirtää tietoja jostain muusta laitteesta tabletille. Haluamme tabletin käyttöön kokonaan ”puhtaalta pöydältä”, joten voit painaa OHITA. Jos kuitenkin haluat käyttää tiedonsiirto-toimintoa, valitse vaihtoehdoista nykyinen laitteesi.

Tiedonsiirto

Tabletti varmistaa vielä, että asetetaanko tabletti uudeksi laitteeksi. Paina OK.

Asetetaanko uudeksi laitteeksi

Onneksi olkoon! Tabletin käyttöönotto on nyt valmis. Kun painat ALOITA, pääset käyttämään tablettia.

Huawei Mediapad käyttöönotto valmis Huawei Mediapad käyttöönotto-ohje

Kiitos kun luit ohjeemme ”Huawein tabletin käyttöönotto-ohje”. Voit jättää palautteesi ohjeesta kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita tabletin käyttöön tästä.

 

 

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

7 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Pipsa

Taistelua media tab T5 kanssa….sisäinen muisti vain 16G ja se oli jo yli 10G täynnä kun tabletin otti käyttöön.
Ostin muistikortin128G sillä ajatuksella että saisin kaikki sovellukset mitkä lataan niin laitettua muistikortille….niin mitähän hel…..ä, niitä ei saakkaan mitään laitettua muistikortille….nyt saa nauraa mutta olen ollut aina läppärin omistaja ja nyt vasta siirryin tabletti aikaan.
Ei mitään valtakunnan järkeä kun laite tukkiutuu heti kun haluaisit ladata siihen kaikki tärkeät sovelluksesi eikä tila riitäkään sisäisessä muistissa.
Eli ikäänkuin turha ostos

Kari Janhunen

Tabletti lukkiintunut.Kysyy puk 1, kadonnut ohjeet.

KS

Päivää.
Ostin Telia kytky Huawei 11.2017, nyt olen resetoinu, uudellen asennus menee wifi läpi, mutta se gmail tunnus jonka laiton pari vuotta sitte en enää muista.
Uudenki oo tehny, mutta tämä Huawei T3 ei vaan tunnu hyväksyvän uutta gmail, jotta sais toimiin.
Telia as.palvelu löytyy Oulusta tai Kajaanista, mutta en lähe ajeleen reilua 200km mutkin.

Aupua tarttis.

Panda

Kiitos paljon vaivannäöstä! Hyöty 6/5 kun yritin auttaa etänä laitteen käyttöönotossa

timo laaksonen

timo laaksonen hei ostin tollasen huawei media pad t 3 10 tabletin ja aluks pelitti ihan hyvin mutta sitte parin päivän kuluttua jostain syystä meni offline tilaan enkä osaa tai saa sitä palautettua online tilaan, miten se tehdään? yksinkertanen vastaus pleas yksinkertaselle vanhukselle.