Sijainnin jakaminen ystävälle WhatsApissa iPhonella 2


Ohje oman reaaliaikaisen sijainnin jakamiseen WhatsApissa.

WhatsApp on erittäin suosittu sovellus, jossa voit keskustella, jakaa kuvia ja videoita ja olla yhteydessä ystävien kanssa. Yksi vähemmän käytetty ominaisuus WhatsAppissa on mahdollisuus jakaa oma reaaliaikainen sijainti yksityisviestillä tuttavalle tai ryhmäviestillä useammalle henkilölle yhtä aikaa. Sijainnin jakamisesta on hyötyä monessa tilanteessa. Jos olet saapumassa junalla asemalle, jossa ystäväsi odottaa, ystäväsi voi seurata saapumistasi reaaliajassa. Tai jos yrität löytää ystävän ruuhkaiselta festivaalialueelta, sijainnin jakamisesta on hyötyä. Myös esimerkiksi jos menet oudolle paikkakunnalle ja kysyt tuttavalta neuvoja liikkumiseen, ystäväsi on helpompi antaa ohjeita tarkan sijaintitiedon avulla.

Näin jaat live-sijainnin ystävälle WhatsAppissa iPhonella

Sijainnin voi jakaa joko kertaluontoisesti sen hetkisen sijainnin mukaan tai voit jakaa jatkuvasti päivittyvän live-sijainnin haluamaksesi ajaksi.

Ensimmäinen vaihe sijainnin jakamisessa on luonnollisesti avata WhatsApp-sovellus. Sovelluksesta avataan keskustelu, johon sijainti halutaan jakaa.

Kun olet avannut keskustelun, johon haluat sijainnin jakaa, paina ikkunan vasemmasta alalaidasta plus-painiketta (+).

WhatsApp sijainnin jakaminen iPhone

Valitse avautuvasta valikosta Sijainti.

Sijainnin lähettäminen WhatsAppissa

Jos et ole aiemmin käyttänyt WhatsAppin sijainnin jakamista, sovellus tarvitsee luvan sijainnin jakamiseen. Jos olet jakamassa sijaintia kertaluontoisesti, valitse Salli kerran. Jos haluat jakaa live-sijainnin, valitse Salli käytettäessä appia.

iPhone sijainnin jakaminen WhatsApp

Valitse seuraavaksi joko Jaa live-sijainti tai Lähetä nykyinen sijaintisi.

Lähetä sijainti iPhone

Jos valitsit Lähetä nykyinen sijaintisi, eli lähetit kertaluontoisen sijainnin, WhatsApp lähettää keskusteluun kuvan, jossa näkyy sijaintisi kartalla.

Sijainti WhatsApp iPhone

Jos valitsit jakaa live-sijainnin, WhatsApp varmistaa vielä, että haluatko varmasti jakaa sijaintisi keskusteluun. Paina OK.

Jaa sijainti WhatsApp iPhone

Koska live-sijainnin jakaminen toimii myös silloin, kun WhatsApp ei ole auki puhelimessa, sovellukselle pitää antaa lupa jakaa sijainti myös silloin, kun sovellus on suljettuna. Jos et ole aiemmin jakanut live-sijaintia, lupa täytyy antaa iPhonen asetuksista. Valitse Asetukset.

WhatsApp sijainti taustalla

Näet nyt listauksen WhatsApille annetuista käyttöoikeuksista. Valitse valikosta Sijainti ja tämän jälkeen laita valinta kohtaan Aina.

WhatsApp sijainnin jakaminen   WhatsApp sijainti lupa

Voit nyt palata WhatsAppiin ja valita sijainnin jakamisen keston. Kun olet valinnut keston, iPhonesi sijainti päivittyy keskusteluun reaaliajassa ja kaikki keskustelun osallistujat voivat seurata sitä.

Jaa live-sijainti

Kiitos että luit ohjeemme ”Sijainnin jakaminen ystävälle WhatsApissa iPhonella”. Jätäthän palautteesi ohjeesta kommentti-kenttään.

5 2 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Sanna

Hei, onko live-sijainnissa ja sen jakamisessa ryhmässä jokin matkallinen km rajoitus mihin saakka se toimii?

Joonas / ylläpito

Hei, sijainnin jakamisessa ei ole kilometrirajoitusta. Jako toimii kunhan puhelimen netti toimii.