Näin leikkaat ja liität Macbookilla – Helpot ohjeet


Tiedostojen leikkaaminen ja liittäminen Applen Macbookeilla on mahdollista samalla tavalla kuin Windows-tietokoneilla, mutta käytännössä leikkaaminen ja liittäminen tapahtuu hieman eri tavalla. Tässä ohjeessa kerromme miten.

Tiedostojen leikkaa ja liitä ei toimi Macbookilla?

Macbookeissa leikkaa-toiminto on tarkoitettu ainoastaan tekstiä varten. Windowsiin tottuneelle käyttäjälle tämä voi tuntua oudolta. Finderin leikkaa-toiminto ei ole käytettävissä kun yrität leikata tiedostoa kansiosta. Onneksi kuitenkin leikkaa-liitä onnistuu myös tiedostojen kohdalla pienen mutkan kautta.

Tiedostojen leikkaaminen ja liittäminen näppäinkomennoilla Macbookilla

Nopein tapa leikata ja liittää tiedostoja Macbookilla on käyttää näppäinkomentoja. Voit leikata kerralla yhden tai useamman tiedoston ja liittää tiedostot uuteen kansioon.

Aluksi avaa Finder-tiedostonhallinta. Finder löytyy Macin alapalkista.

Finder icon

Avaa Finderista se kansio, jossa leikattava tiedosto tai tiedostot sijaitsee. Valitse tiedosto klikkaamalla sitä tai valitse useita tiedostoja klikkaamalla ja ”vetämällä” hiirellä tiedostojen päältä. Kun tiedostot on valittu, paina Command+C näppäimiä (⌘+C).

Leikkaa-liitä Macbook

Seuraavaksi siirry Finderissa kansioon, johon haluat tiedostot liittää ja paina Command+option+V (⌘+⌥+Vnäppäimiä). Tiedostot on nyt siirretty alkuperäisestä kansiosta uuteen.

Tiedoston leikkaaminen ja liittäminen Finderin valikon avulla Macbookilla

Jos et halua tai jostain syystä voi käyttää näppäinyhdistelmiä tiedostojen leikkaamiseen ja liittämiseen, sama onnistuu myös käyttämällä Finderin valikkoa.

Siirry Finderissa kansioon, jossa leikattavat tiedostot sijaitsee. Valitse leikattavat tiedostot ja tämän jälkeen Finderin valikosta Muokkaa ja tämän jälkeen Kopioi ”tiedoston nimi”.

Leikkaa Macbook

Seuraavaksi siirry Finderissa kansioon, johon haluat tiedostot liittää. Paina option-näppäintä (⌥) pohjassa ja avaa samalla Finderin valikosta Muokkaa ja tämän jälkeen valitse valikosta Siirrä kohde tänne.

Tiedostot on nyt siirretty alkuperäisestä kansiosta uuteen.

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin leikkaat ja liität Macbookilla – Helpot ohjeet”. Jätäthän palautteesi ohjeesta kommentti-kenttään.

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit