Tabletin tai puhelimen taustakuvan vaihtaminen (Android) 3Ohje Android-tabletin tai puhelimen taustakuvan vaihtamiseen. Ohjeessa puhutaan selvyyden vuoksi puhelimesta, mutta voit vaihtaa myös tabletin taustakuvan samalla tavalla. Ohjeen kuvakaappaukset on otettu OnePlus 6:lla, mutta taustakuvan vaihto tapahtuu samalla tavalla Samsungin, Huawein, Sonyn ja muidenkin valmistajien Android-puhelimilla. Valikoiden nimet voivat poiketa hieman eri valmistajien välillä.

Oletko kyllästynyt puhelimen oletustaustakuvaan? Onneksi voit vaihtaa puhelimen taustakuvan persoonallisemmaksi. Voit vaihtaa puhelimen taustakuvaksi minkä tahansa puhelimesta löytyvän kuvan. Taustakuvan lisäksi, voit valita oman kuvan puhelimen lukitusnäytön taustakuvaksi.

Puhelimen taustakuvan vaihtaminen

Aluksi avaa puhelimen galleriasta valokuva, jonka haluat vaihtaa taustakuvaksi. Voit etsiä hyviä taustakuvia esimerkiksi Googlen kuvahausta. Kun löydät sopivan kuvan, voit tallentaa taustakuvan puhelimeen painamalla pitkään kuvan päältä ja valitsemalla ”Lataa kuva”. Ota huomioon kuvien tekijänoikeudet.

Puhelimen taustakuvan vaihtaminen

Avaa valikko oikeasta yläreunasta (kolme pistettä päällekkäin) ja paina valikosta Aseta. Jos valikko ei ole näkyvissä, napauta kuvaa, että painikkeet tulevat näkyviin.

Aseta taustakuva Android

Näet nyt eri vaihtoehtoja kuvan asettamiseen. Voit asettaa kuvan esimerkiksi WhatsAppin profiilikuvaksi tai jonkun puhelimeen tallennetun yhteystiedon kuvaksi. Koska olemme vaihtamassa taustakuvaa, valitse valikosta Taustakuva.

Vaihda taustakuva puhelimeen

Voit rajata kuvaa vetämällä reunoja haluamiisi kohtiin. Puhelimen näytön muoto määrittää sen, miten vapaasti voit rajata kuvaa. Kun olet rajannut kuvan haluamaksesi, paina oikeasta yläkulmasta KÄYTÄ.

Rajaa taustakuva

Viimeisenä valitse vielä haluatko vaihtaa puhelimen taustakuvan, lukitusnäytön taustakuvan vai molemmat. Lukitusnäytön taustakuva on taustakuva, joka näkyy puhelimessa, kun näyttö on lukittuna.

Kun valitset mikä taustakuva vaihdetaan, taustakuva on vaihdettu.

Vaihda puhelimen taustakuva tai lukitusnäytön taustakuva

Kiitos että luit ohjeemme ”Tabletin tai puhelimen taustakuvan vaihtaminen (Android)”. Jätäthän palautteesi ja huomiosi ohjeesta kommentti-kenttään. Voit lukea lisää hyödyllisiä ohjeita tästä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 ajatuksia aiheesta “Tabletin tai puhelimen taustakuvan vaihtaminen (Android)

  • Ea

    Lähinnä olisin vailla ohjetta siihen, miten löydän sovelluksen ja sitä kautta asetuksen. Kuvaketta ei ole näkyvissä enkä saa sitä esiin vetämällä oikealle tai vasemmalle. Minulla on S8 (Samsung Galaxy).

  • Esa Paavola

    Puhelimeni Nokia 3.1 taustakuva aina silloin tällöin häipyy ja tilalle tulee pelkkä musta tausta. Näyttökuva palautuu kun tekee uudelleenkäynnistyksen. Saiskohan asiaan vinkkiä, mistä mahtaa olla kysymys? On ko asetuksista vai onko kyseessä vika?