Sivuhistorian poistaminen Android-puhelimella tai tabletilla 4


Ohje Android-puhelimen ja tabletin sivuhistorian tyhjentämiseen.

Puhelimella tulee etsittyä monenlaista tietoa ja seikkailtua monilla verkkosivustoilla ja siksi on hyvä välillä tyhjentää puhelimen sivuhistoria. Sivuhistorian poistaminen on järkevää, etenkin jos laite on yhteiskäytössä, etkä halua muiden näkevän jokaista aiemmin käyttämääsi hakusanaa tai verkkosivuja joilla olet vieraillut. Toisaalta kun haet tietoa netistä, voi aiempien hakusanojesi perusteella selaimen ehdottamat hakusanat tuntua häiritseviltä. Yksinkertaisesti aina ei ole toivottavaa, että oma puhelimen sivuhistoria päätyy ulkopuolisten silmiin.

Tässä ohjeessa kerromme miten voit tyhjentää Android-puhelimissa ja tableteissa esiasennettuna tulevan ja yleisimmän selaimen, Google Chromen sivuhistorian. Alla puhutaan selvyyden vuoksi puhelimen sivuhistorian poistamisesta, mutta Android-tabletin sivuhistorian poistaminen tapahtuu samalla tavalla.

Puhelimen sivuhistorian tyhjentäminen

Aluksi avaa puhelimesi Chrome-sovellus (katso kuva alta). Sovellus löytyy yleensä suoraan aloitusnäytöltä tai puhelimen sovellus-valikosta.

Google Chrome Android

Kun olet avannut Chromen, paina seuraavaksi Chromen oikean yläkulman valikko-painiketta (kolme pistettä päällekkäin).

Sivuhistorian tyhjentäminen Android

Koska olemme poistamassa puhelimen sivuhistoriaa, valitse valikosta Historia.

Google Chrome asetukset Android-laitteella

Näet nyt listan verkkosivuista, joilla olet viimeksi käynyt. Voit halutessasi poistaa tästä listasta yksittäisiä sivuja painamalla sivun nimen ja osoitteen oikealla puolella olevaa X-painiketta. Jos etsit tiettyä, yksittäistä sivua jonka haluat poistaa, voit myös hakea sivuja sivuhistoriasta painamalla yläpalkin suurennuslasi-kuvaketta ja kirjoittamalla hakemasi sivun nimen tai osoitteen. Poistamasi sivut eivät näy poistamisen jäkeen puhelimen selaushistoriassa. Pääset poistamaan selaushistoriaa pidemmältä ajalta kerralla painamalla POISTA SELAUSTIEDOT…

Android selaushistoria

Jos haluat yksinkertaisesti poistaa pelkän selaushistorian, voit valita miten pitkältä ajalta haluat poistaa sivuhistorian painamalla oikean yläkulman pudotuspainiketta. Oletuksena valittuna on kaikki, eli koko puhelimen sivuhistoria. Kun olet valinnut haluamasi ajanjakson, voit poistaa sivuhistorian painamalla POISTA TIEDOT.

Poista selaustiedot  Selaustietojen poistaminen Android

Voit valita tarkemmin mitä tietoja poistetaan avaamalla LISÄASETUKSET-välilehden. Voit sivuhistorian lisäksi poistaa evästeet, puhelimen välimuistiin tallennetut kuvat ja tiedostot, salasanat jne.

Hakuhistorian poistaminen Android

Kun painat POISTA TIEDOT, puhelimen sivuhistoria poistetaan ja voit olla ilman pelkoa henkilökohtaisten tietojen päätymisestä ulkopuolisten silmiin.

Kiitos että luit ohjeemme ”Sivuhistorian tyhjentäminen Android-puhelimella tai tabletilla”. Voit lukea lisää hyödyllisiä ohjeita tästä. Muistathan jättää palautteesi ja mielipiteesi ohjeesta kommentti-kenttään.

 

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

4 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anneli Hyrkäs

Kyllä oli hyvät ohjeet kun vain saisi sisäistetyksi

Tapio Tallqvist

Selvät ohjeet, toivottavasti tälläinen ei niin nörtti onnistuu?

Tero Jokela

Sitä kolmea pistettä ei näy puhelimessani Huawei honor

Tuula Ahonen

Miten saan yleiskatsausnäppäimen x-kuvakkeen päälle. Olen sen saanut jotenkin pois, joten en voi sulkea selussivuja noilla olen käynyt