Näin saat kaverin Playstation 4-pelit itsellesi pelattavaksi ilmaiseksi! 4


Oletko koskaan miettinyt, että olisiko mahdollista yhdistää Playstation 4-järjestelmään kaksi Playstationia? Haluatko ladata kaverin ostamat pelit pleikkariisi eli liittää kaksi käyttäjää ja kaksi Playstationia yhteen? Tämä tarkoittaisi sitä, että mikäli toinen käyttäjä ostaisi omaan Playstationiinsa jonkun pelin, tämä olisi saatavilla myös toiselle käyttäjälle, vaikka hän ei olisi ostanut peliä itse. Tässä artikkelissa kerromme miten se käy. Seuraamalla alla olevia ohjeita, voit ladata kaverin ostamat pelit omaan Playstationiisi ja kaveri voi vastaavasti ladata itselleen omaan Playstationiinsa ostamasi pelit.

Kahden Playstationin synkronointi

Jotta voitte kaverisi kanssa nauttia samoista peleistä ja yhtä aikaa pelaamisesta, se vaatii pari asiaa, otetaan nämä tähän alkuun.

  • Teillä on molemmilla oltava PS+ jäsenyys voimassa.
  • Järjestelmässä ja tilissä voi olla ainoastaan yksi ensisijainen Playstation järjestelmä.
  • Synkronointi onnistuu ainostaan kahden tilin välillä.
  • Teillä molemmilla on Playstation 4-konsoli käytössä.

Kun yllä olevat ovat selviö, voit siirtyä alla olevaan.

Playstation uuden tilin luonti

Kun olet kaverisi kanssa valmis synkronoimaan toisen tilin, luo ensin uusi käyttäjä Playstationiin. Polku on Asetukset->Kirjautumisasetukset. Tästä kuva alla.

Playstation kirjautumisasetukset

Playstation kirjautumisasetukset

Valitse seuraavaksi Käyttäjien hallinta. 

Playstation käyttäjien hallinta

Playstation käyttäjien hallinta

Seuraavaksi valitse Luo käyttäjä. Käyttäjien hallinnan asetuksista kuva alla. Voit täältä myös poistaa muita käyttäjiä tarpeen mukaan.

Playstation luo käyttäjä

Playstation luo käyttäjä

Saat alla olevan kuvan kaltaisen ilmoituksen ruudulle. Valitse ”Seuraava” , niin pääset lisäämään uutta käyttäjää.

Playstation kahden tilin luonti, synkronointi

Playstation kahden tilin luonti, synkronointi

Lisää kaverisi tilitiedot seuraavaksi ja lopuksi valitse ”Kirjaudu sisään”.

Lisää uusi käyttäjä Playstationiin

Lisää uusi käyttäjä Playstationiin

Playstation kahden tilin käyttäminen

Playstation kahden tilin käyttäminen

Kun olet hyväksynyt ehdot, kaverin tili on Playstation järjestelmässäsi. Vielä pari askelta, joiden jälkeen voitte käyttää toistenne pelejä. Seuraavaksi Playstation pitää aktivoida ensisijaiseksi järjestelmäksi. Eli kun olette luoneet uuden käyttäjän omilla tunnuksillanne toistenne Playstation 4- järjestelmiin, kirjaudu sisään omaan Playstationiisi kaverin tunnuksilla ja lisää tämä Playstation-järjestelmä ensisijaiseksi järjestelmäksi. Kaveri tekee saman, eli hän aktivoi oman Playstationin sinun käyttäjätunnuksella hänen Playstationiin ensijaiseksi järjestelmäksi. Polku on ”Asetukset –>Käyttäjätietojen hallinta –> Aktivoi ensisijaisena PS4-järjestelmänäsi”.

Playstation aktivointi ensisijaisena järjestelmänä

Playstation aktivointi ensisijaisena järjestelmänä

Pelien lataaminen kaverin Playstationista

Kun kaikki aiemmat vaiheet on tehty, voit ladata kaverin Playstationin pelit omaan Playstationiin ja vastaavasti kaveri voi ladata sinun ostamat Playstation pelit omaan Playstationiinsa. Kirjastosta löytyy kaikki PS4-järjestelmään ladatut tiedostot, myös poistetut. Kirjastosta kuva alla.

Lataa kaverin Playstation pelit omaan Playstationiin

Lataa kaverin Playstation pelit omaan Playstationiin

Täältä voit ladata kaverin tunnuksella omaan Playstation4-järjestelmääsi kaverin pelejä. Nämä latautuvat sinun omalle Playstationin fyysiselle muistille, joten varmista tallennustilan riittävyys pelejä ladatessasi. Käyttäjät voivat käyttää ja pelata yhtäaikaa samaa peliä sekä käyttää PS4-järjestelmää yhtäaikaa tämän jälkeen omilla tunniksillaan, jotta mm. Trophyt yms ansiot rekisteröityvät tunnuksellesi.

HUOM! 

  • Mikäli PS-tilin salasanaa vaihdetaan tämän jälkeen, synkronointi katkeaa ja toisen käyttäjän pitää syöttää järjestelmään uusittu salasana ko. käyttäjän kohdalle, eli sen käyttäjän tietoihin, jonka kanssa laitepari on luotuna.
  • Mikäli toisen käyttäjän PS+ jäsenyys päätyy, et voi ladata häneltä pelejä.
  • Mikäli peli on ostettu levykkeenä, tätä ei voi toinen pelata.
  • Muista että henkilö, jonka kanssa olet laiteparin muodostanut, näkee kaikki tiedot tililtäsi, eli myös viestiketjut. Ole tarkkana kenen kanssa haluat muodostaa laiteparin.

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin saat kaverin Playstation 4-pelit itsellesi pelattavaksi ilmaiseksi”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

4 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Samu

Voiko tämän tehdä 3 tai 4 kaverin kesken?

Jose

Katkeeko synkronointi jos vaihdan latauksien jälkeen oman tunnuksen ensisijaiseksi järjestelmäksi? Ja voinko vielä pelaa kaverilta ladattuja pelejä sen jälkeen?