Näin kytket ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä 7


MAINOKSET


Ohje Android-puhelimen tai tabletin ”OK Google”-puheentunnistuksen sammuttamiseen.

”OK Google”-tunnistus on kätevä toiminto puhelimessa tai tabletissa. Käytännössä se toimii siten, että sanot laitteelle ”OK Google” ja tämän jälkeen mitä haluat tehdä. Voit esimerkiksi hakea tietoa Googlesta sanomalla ”OK Google. Mikä on Suomen pääkaupunki?”.

Puheentunnistus ei vielä kuitenkaan toimi kovin hyvin suomeksi ja siksi ominaisuutta ei juuri käytetä, joten sen voi hyvin kytkeä pois päältä. Yleisin syy ”OK Google”-tunnistuksen sammuttamiseen on sen väärät reagoinnit, esimerkiksi normaalin keskustelun aikana puhelin saattaa tunnistaa jonkun puhelimen lähettyvillä olevan sanoneen ”OK Google” ja poimia ympäriltä yksittäisiä sanoja, joilla se hakee Googlesta tietoa. Näytölle tulee lukemaan ”kuunnellaan”. Virheelliset ja turhat haut ovat ärsyttäviä ja ainut tapa päästä niistä eroon on kytkemällä koko ominaisuus pois päältä.

Alla olevien muutaman helpon vaiheen avulla saat kytkettyä ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä.

Avaa Google-sovellus

Google-sovellus löytyy jokaisesta Android-puhelimesta ja tabletista. Sovelluksen logo voi olla erilainen riippuen ohjelmistoversiosta. Alla kaksi yleisintä Google-sovelluksen logoa.

Avaa Google-sovellus (sininen logo)   Google-sovellus logo

 

 

Avaa valikko vasemman ylälaidan painikkeesta

Vasemmassa ylälaidassa on painike, jossa on päällekkäisiä viivoja.

Google sovellus etusivu

 

Valitse avautuneesta valikosta Asetukset

Asetukset löytyy valikon alalaidasta.

Valikko - Google sovellus

 

Mene Puhe-asetuksiin valitsemalla valikosta Puhe

Puhe - Google sovellus

MAINOS

Valitse valikosta ”OK Google”-tunnistus

"OK Google"-tunnistus

 

Kytke ”OK Google”-tunnistus pois päältä

Nyt olet päässyt ”OK Google”-tunnistus asetuksiin.Oletuksena päällä on Google-sovelluksesta ja Ajaessa. Nyt voit painaa päällä olevista kytkimistä, jolloin ne muuttuvat harmaaksi, sen merkiksi, että ne on kytketty pois päältä. ”OK Google”-tunnistus on nyt sammutettu. Voit poistua ”OK Google”-tunnistus-sivulta ja sulkea sovelluksen.

Kytke "OK Google"-tunnistus pois päältä    "OK Google"-tunnistus on nyt sammutettu

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin kytket ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi ohjeen alle kommenttikenttään.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 ajatuksia aiheesta “Näin kytket ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä

 • Reetta

  Haluan sano ok google palkin pois näkyvistä kokonaan Nokia 6 puhelimen aloitus näytöltä, miten teen sen?

 • Esko Lallukka

  Entäs nuo kokoruudun täyttävät mainokset, jotka ponnahtavat parinkymmenen sekunnin välein ruutuun? Onko MAHDOLISTA saada ne pois, vai vaihdanko puheliman Apleen?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   mitä mainoksia tarkoitat? Jos saat jatkuvasti näyttöön mainoksia, riippumatta siitä mitä teet puhelimella, kuulostaa siltä että puhelimessa on haittaohjelma tai vastaava sovellus, joka näyttää mainoksia. Jos et hoksaa mistä sovelluksesta voisi olla kyse, kannattaa palauttaa puhelin tehdasasetuksille.

 • Kai Tammela

  Hyväy ohjeet, paitsi Nokialaisessa ei esim. ”Ok Google” otsikkoa löytynyt ollenkaan.
  Luulen että sain kytkettyä pois, mutta saa nähdä. 1987 ostin ensimmäisen Nokia puhelimeni, Mobira tuolloin nimeltään. Tähän asti kaikki puhelimeni on olleet Nokioita Windowsin kautta tähän Nokia 6:een, joka onkin sitten vihoviimeinen Nokia. Joko otan vanhan Windows puhelimeni käyttöön tai ostan jonkin muunmerkkisen, joka aukeaa vain mekaanita nappulaa painamalla. Tässä on monesti 10 sovellusta housuntaskussa päällä ja laite tulikuuma, mistä asian huomaa.

 • Jussi Suokas

  Selkeät ohjeet ja näin olen toiminut – ja muutaman muunkin netistä löytyvän ohjeen mukaan myös. Sano OK Google -näyttö vaan tulee jatkuvasti päälle. Yölläkin ruutu kiiltää usein valkoisena. Alkaa todella ärsyttää koko Nokia 5:n hommaaminen