Näin kytket ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä 15


Ohje Android-puhelimen tai tabletin ”OK Google”-puheentunnistuksen sammuttamiseen.

”OK Google”-tunnistus on kätevä toiminto puhelimessa tai tabletissa. Käytännössä se toimii siten, että sanot laitteelle ”OK Google” ja tämän jälkeen mitä haluat tehdä. Voit esimerkiksi hakea tietoa Googlesta sanomalla ”OK Google. Mikä on Suomen pääkaupunki?”.

Puheentunnistus ei vielä kuitenkaan toimi kovin hyvin suomeksi ja siksi ominaisuutta ei juuri käytetä, joten sen voi hyvin kytkeä pois päältä. Yleisin syy ”OK Google”-tunnistuksen sammuttamiseen on sen väärät reagoinnit, esimerkiksi normaalin keskustelun aikana puhelin saattaa tunnistaa jonkun puhelimen lähettyvillä olevan sanoneen ”OK Google” ja poimia ympäriltä yksittäisiä sanoja, joilla se hakee Googlesta tietoa. Näytölle tulee lukemaan ”kuunnellaan”. Virheelliset ja turhat haut ovat ärsyttäviä ja ainut tapa päästä niistä eroon on kytkemällä koko ominaisuus pois päältä.

Alla olevien muutaman helpon vaiheen avulla saat kytkettyä ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä.

Avaa Google-sovellus

Google-sovellus löytyy jokaisesta Android-puhelimesta ja tabletista. Sovelluksen logo voi olla erilainen riippuen ohjelmistoversiosta. Alla kaksi yleisintä Google-sovelluksen logoa.

Avaa Google-sovellus (sininen logo)   Google-sovellus logo

 

 

Avaa valikko vasemman ylälaidan painikkeesta

Vasemmassa ylälaidassa on painike, jossa on päällekkäisiä viivoja.

Google sovellus etusivu

 

Valitse avautuneesta valikosta Asetukset

Asetukset löytyy valikon alalaidasta.

Valikko - Google sovellus

 

Mene Puhe-asetuksiin valitsemalla valikosta Puhe

Puhe - Google sovellus

Valitse valikosta ”OK Google”-tunnistus

 

Kytke ”OK Google”-tunnistus pois päältä

Nyt olet päässyt ”OK Google”-tunnistus asetuksiin.Oletuksena päällä on Google-sovelluksesta ja Ajaessa. Nyt voit painaa päällä olevista kytkimistä, jolloin ne muuttuvat harmaaksi, sen merkiksi, että ne on kytketty pois päältä. ”OK Google”-tunnistus on nyt sammutettu. Voit poistua ”OK Google”-tunnistus-sivulta ja sulkea sovelluksen.

Kytke     

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin kytket ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi ohjeen alle kommenttikenttään.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 ajatuksia aiheesta “Näin kytket ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä

 • Veikko Kekkonen

  Nyt Googleasetukset on eri paikassa, mutta löytyvät kolmen pisteen takaa (…). Minula Asetukset – Puhe – OK GOOGLE oli harmaa (sille ei voi siis tehdä mitään, ei esim. laittaa sitä päälle). Muistelen, että joskus aiemmin sain jostain syvältä puhekuuntelun torpattua. Silti juuri äsken tablettini teki Googlehaun hälyäänen perusteella, joten päättelin sen kuuntelevan koko ajan! Puhehan lähetetään eteenpäin ihmistenkin kuunneltavaksi. Otin mikrofonioikeudet pois Googlelta. Nyt olen karjunut Googlele kaikenlaista, mutta se ei näytä reagoivan.

  • Sirpa Nykänen

   Minunkin Lenovossa OK GOOGLE oli harmaa eikä sille päässyt tekemään mitään. Raivostuttaa kun tämä puheominaisuus ilmestyi päälle vaikka en sitä ole valinnut enkä halunnut. En tiedä miten saan kirjoituksen taas toimimaan.

 • Hannele Anthoni

  Ohjeet ovat mielestäni yleensä parempia neutraaleina ja puolueettomina. Oletukset, yleistykset ja adjektiivit (esim ärsyttävä, turha) eivät kuulu asiateksteihin. Itse tulin tälle sivulle löytääkseni ohjeen miten kytkeä OK google päälle (toimiihan se kumpaankin suuntaan samasta paikasta), joten siksi yleistyksenne ärsytti tietenkin entistä enemmän.

 • Juha Päivinen

  Ei toimi, Note9 puhelimessa ei ole tuota kohtaa ”Ok Google”-tunnistus ollenkaan. Sen paikalla on Voice Match josta aukeaa sivu missä Ok Google puhemallin voi opettaa uudelleen, tai poistaa puhemalli mutta ne eivät ole aktivoituneena eli ei voi tehdä mitään??

  • Antti

   Nokia 8 -puhelimessa ei ole samanlaista polkua ja siksi on hiukan epävarmaa sainko tuon kuuntelun kytkettyä päältä.
   Sammutin haun Bluetooth-kuulokkeilla se kun tuntui eniten oikealta vaihtoehdolta.

 • Reetta

  Haluan sano ok google palkin pois näkyvistä kokonaan Nokia 6 puhelimen aloitus näytöltä, miten teen sen?

 • Esko Lallukka

  Entäs nuo kokoruudun täyttävät mainokset, jotka ponnahtavat parinkymmenen sekunnin välein ruutuun? Onko MAHDOLISTA saada ne pois, vai vaihdanko puheliman Apleen?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   mitä mainoksia tarkoitat? Jos saat jatkuvasti näyttöön mainoksia, riippumatta siitä mitä teet puhelimella, kuulostaa siltä että puhelimessa on haittaohjelma tai vastaava sovellus, joka näyttää mainoksia. Jos et hoksaa mistä sovelluksesta voisi olla kyse, kannattaa palauttaa puhelin tehdasasetuksille.

 • Kai Tammela

  Hyväy ohjeet, paitsi Nokialaisessa ei esim. ”Ok Google” otsikkoa löytynyt ollenkaan.
  Luulen että sain kytkettyä pois, mutta saa nähdä. 1987 ostin ensimmäisen Nokia puhelimeni, Mobira tuolloin nimeltään. Tähän asti kaikki puhelimeni on olleet Nokioita Windowsin kautta tähän Nokia 6:een, joka onkin sitten vihoviimeinen Nokia. Joko otan vanhan Windows puhelimeni käyttöön tai ostan jonkin muunmerkkisen, joka aukeaa vain mekaanita nappulaa painamalla. Tässä on monesti 10 sovellusta housuntaskussa päällä ja laite tulikuuma, mistä asian huomaa.

 • Jussi Suokas

  Selkeät ohjeet ja näin olen toiminut – ja muutaman muunkin netistä löytyvän ohjeen mukaan myös. Sano OK Google -näyttö vaan tulee jatkuvasti päälle. Yölläkin ruutu kiiltää usein valkoisena. Alkaa todella ärsyttää koko Nokia 5:n hommaaminen

  • mika

   Ei löytynyt nokian kutosestakaan valikkoa. Otin googlelta mikrofonin käyttö oikeudet pois niin loppui häiriköinti.