Näin kytket ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä


Ohje Android-puhelimen tai tabletin ”OK Google”-puheentunnistuksen sammuttamiseen.

”OK Google”-tunnistus on kätevä toiminto puhelimessa tai tabletissa. Käytännössä se toimii siten, että sanot laitteelle ”OK Google” ja tämän jälkeen mitä haluat tehdä. Voit esimerkiksi hakea tietoa Googlesta sanomalla ”OK Google. Mikä on Suomen pääkaupunki?”.

Puheentunnistus ei vielä kuitenkaan toimi kovin hyvin suomeksi ja siksi ominaisuutta ei juuri käytetä, joten sen voi hyvin kytkeä pois päältä. Yleisin syy ”OK Google”-tunnistuksen sammuttamiseen on sen väärät reagoinnit, esimerkiksi normaalin keskustelun aikana puhelin saattaa tunnistaa jonkun puhelimen lähettyvillä olevan sanoneen ”OK Google” ja poimia ympäriltä yksittäisiä sanoja, joilla se hakee Googlesta tietoa. Näytölle tulee lukemaan ”kuunnellaan”. Virheelliset ja turhat haut ovat ärsyttäviä ja ainut tapa päästä niistä eroon on kytkemällä koko ominaisuus pois päältä.

Alla olevien muutaman helpon vaiheen avulla saat kytkettyä ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä.

Avaa Google-sovellus

Google-sovellus löytyy jokaisesta Android-puhelimesta ja tabletista. Sovelluksen logo voi olla erilainen riippuen ohjelmistoversiosta. Alla kaksi yleisintä Google-sovelluksen logoa.

Avaa Google-sovellus (sininen logo)   Google-sovellus logo

 

 

Avaa valikko vasemman ylälaidan painikkeesta

Vasemmassa ylälaidassa on painike, jossa on päällekkäisiä viivoja.

Google sovellus etusivu

 

Valitse avautuneesta valikosta Asetukset

Asetukset löytyy valikon alalaidasta.

Valikko - Google sovellus

 

Mene Puhe-asetuksiin valitsemalla valikosta Puhe

Puhe - Google sovellus

Valitse valikosta ”OK Google”-tunnistus

"OK Google"-tunnistus

 

Kytke ”OK Google”-tunnistus pois päältä

Nyt olet päässyt ”OK Google”-tunnistus asetuksiin.Oletuksena päällä on Google-sovelluksesta ja Ajaessa. Nyt voit painaa päällä olevista kytkimistä, jolloin ne muuttuvat harmaaksi, sen merkiksi, että ne on kytketty pois päältä. ”OK Google”-tunnistus on nyt sammutettu. Voit poistua ”OK Google”-tunnistus-sivulta ja sulkea sovelluksen.

Kytke "OK Google"-tunnistus pois päältä    "OK Google"-tunnistus on nyt sammutettu

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin kytket ”OK Google”-tunnistuksen pois päältä”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi ohjeen alle kommenttikenttään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *