Näin estät Google Mapsin paikkojen arviointipyynnöt


”Tunnetko tämän paikan? Auta muita vastaamalla pikakysymyksiin”. ”Mipä pidit paikasta…?”. Kuulostaako tutulta?

Jos sinulla on iPhone tai Android-puhelin, jossa on asennettuna Google Maps-sovellus, olet todennäköisesti nähnyt ilmoituksen, jossa sinua pyydetään arvioimaan paikka tai yritys, jossa olet aiemmin vieraillut. Tässä ohjeessa kerromme, miten voit kytkeä nämä arviointipyynnöt pois päältä.

Google Maps on erinomainen sovellus navigointiin ja reittien tutkimiseen. Google Mapsin navigoinnin käyttäminen edellyttää, että Google Mapsille on annettu oikeus sijainnin käyttöön. Maps seuraa kuitenkin puhelimen sijaintia myös silloin, kun sovellus ei ole käytössä ja tallentaa sijainnin sijaintihistoriaan. Lue lisää sijaintihistoriasta: Näin tarkistat Google Mapsin tallentaman sijaintihistoriasi.

Jos käyt esimerkiksi kaupassa tai muussa Google Mapsista löytyvässä paikassa, Maps saattaa näyttää myöhemmin ilmoituksen, jossa pyydetään arvioimaan aiemmin vierailemasi paikka. Voit saada myös ilmoituksen, jossa pyydetään vahvistamaan vierailemasi paikan aukioloajat tai muita tietoja. Jos et halua saada näitä ilmoituksia, ne on onneksi helppo kytkeä pois päältä.

Näin kytket Google Mapsin arviointipyyntö-ilmoitukset pois päältä

Alla olevien vaiheiden avulla saat kytkettyä Google Mapsin arviointipyynnöt pois päältä. Kuvakaappaukset on otettu Android-puhelimesta, mutta ilmoitusten pois kytkeminen tapahtuu samalla tavalla myös iPhonella.

Aluksi avaa puhelimesi Maps-sovellus Google Maps logo ja avaa sovelluksen valikko vasemman yläkulman painikkeesta (kolme viivaa päällekkäin).

Google Mapsin arviointi-ilmoitusten poistaminen Google Maps ilmoitukset

Valitse valikosta Asetukset ja tämän jälkeen asetuksista Ilmoitukset.

Google Maps asetukset

Olet nyt Google Mapsis ilmoitusasetuksissa. Valitse seuraavaksi valikosta Oma sisällöntuottoni.

Google Maps ilmoitusasetukset

Näet nyt listan erilaisista ilmoituksista. Kun poistat valinnan kohdasta Arvioi ja arvostele paikkoja, et saa jatkossa enää pyyntöjä arvioida aiemmin vierailemiasi paikkoja.

Voit samalla poistaa myös muun tyyppisiä ilmoituksia pois käytöstä, esimerkiksi Alueeseesi liittyviä kysymyksiä tai Valokuviesi lisääminen. Kun olet valinnut minkä tyyppisiä ilmoituksia haluat jatkossa, voit poistua asetuksista. Jatkossa saat vain valitsemasi Google Mapsin ilmoitukset.

Google Maps ilmoitusten poistaminen

Kiitos että luit ohjeemme ”Näin estät Google Mapsin paikkojen arviointipyynnöt”. Voit jättää palautetta ja kysymyksiä ohjeesta kommenttikenttään.

4.5 2 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit