Sim-korttien koot


Tältä sivulta löydät lisätietoa sim-korteista ja opit tunnistamaan erikokoiset sim-kortit.

Kolme eri sim-kortti kokoa

Nykyisin käytössä olevia sim-kortteja on olemassa kolmea eri kokoa, niin sanottu normaalikokoinen mini-sim, pienempi micro-sim ja kaikkein pienin nano-sim.

 

sim-kortti koot

Mini-sim (”normaalikokoinen sim-kortti)

Mini-sim korttia käytetään yleensä peruspuhelimissa ja tablet-tietokoneissa. Myös joissakin uudemmissa älypuhelimissa käytetään vielä mini-sim korttia, mutta tämän kokoisen sim-kortin käyttö vähenee kokoajan.

Micro-sim

Micro-sim on nykyisin yleisin älypuhelimissa käytettävä sim-kortti koko. Erityisesti alemman hintaluokan älypuhelimet toimivat usein micro-sim-kortilla.  Myös suurinosa nykyisin julkaistavista uusista tableteista käyttää micro-simiä.

Nano-sim

Nano-sim on kaikkein pienin käytettävä sim-kortti koko, joka on vielä suhteellisen harvinainen. Nano-simin käyttö yleistyy kuitenkin kokoajan ja suurin osa uusista eri valmistajien lippulaivamalleista, esimerkiksi Samsungin Galaxy S9 ja Applen puhelimet iPhone 5-mallista eteenpäin käyttävät nano-sim korttia.

 

Sim-kortin vaihtaminen ja leikkaaminen

Voit vaihtaa sim-kortin puhelimeesi sopivaksi monella eri tavalla. Lue lisää sim-kortin vaihdosta ja leikkaamisesta Sim-kortin vaihto-sivulta.