Puhelimen tai tabletin tekstikoon suurentaminen


Android-tabletin ja puhelimen tekstin koon suurentaminen.

Onko puhelimen tai tabletin teksti liian pientä luettavaksi? Vaikka älylaitteiden näytöt ovat nykyään tarkkoja, teksti voi tuntua liian pieneltä, etenkin heikkonäköisille. Toisaalta jos teksti on liian isoa, se voi häiritä sujuvaa käyttöä.

Onneksi Android-puhelimen ja tabletin tekstin kokoa on mahdollista suurentaa ja pienentää. Riippuen laitteesi Android-versiosta, voit mahdollisesti pienentää ja suurentaa myös painikkeiden, kuvakkeiden ja kaiken muun näytöllä näkyvän sisällön kokoa. Käymme tässä artikkelissa läpi kaikki vaihtoehdot, joilla voit tehdä näytön sisällöstä selkeämmän ja säätää tekstin.

Tekstin fonttikoon suurentaminen Android-puhelimella ja tabletilla

Jos näytön fonttikoko tuntuu liian pieneltä ja hankalalta lukea, fonttikoon suurentaminen on yksinkertainen ja helppo ratkaisu.

Tekstin suurennus Android-laitteilla onnistuu helposti seuraamalla alla olevia ohjeita.

Avaa aluksi puhelimen- tai tabletin asetukset. Android asetukset  Asetukset-sovellus löytyy yleensä heti laitteen aloitusnäytöltä. Kuvake voi poiketa hieman kuvan kuvakkeesta, riippuen Android-versiosta.

Etsi ja avaa asetuksista ”Näyttö” tai ”Näyttöasetukset”.  Joidenkin valmistajien, esimerkiksi Huawein puhelimilla ja tablet-tietokoneilla on valittava sivun ylälaidasta ”Kaikki”, että kaikki asetukset näkyvät valikossa.

Näyttöasetuksista valitse ”Kirjasimen koko”.

Android-asetukset  Android-näyttöasetukset fontin koko

Olet nyt näkymässä, jossa voit muuttaa puhelimen tai tabletin näytön fontti kokoa. Näkymä on erilainen riippuen laitteen valmistajasta ja Android-versiosta. Jos puhelimessa tai tabletissa on vähintään Android Nougat (7.0)-käyttöjärjestelmä, näet esimerkkitekstin kun pienennät tai suurennat tekstiä. Voit muuttaa näytön tekstin kokoa näytön alalaidan liukusäätimestä. Jos laitteessa on vanhempi kuin Android 7.0-käyttöjärjestelmä, näkymässä ei ole esikatseluikkunaa ja voit valita tekstin koon pienestä erittäin suureen.

Kun olet muuttanut tekstin koon sopivaksi, voit poistua asetuksista.

Tekstin koon muuttaminen OnePlus puhelimella

Tekstin koon muuttaminen OnePlus puhelimella

 

Tekstin koon suurentaminen Huawein puhelimella

Tekstin koon muuttaminen Huawein puhelimella

Kuvakkeiden koon muuttaminen Android-puhelimella ja tabletilla

Jos puhelimessasi tai tabletissasi on vähintään Android Nougat (7.0)-käyttöjärjestelmä, voit tekstin suurentamisen lisäksi myös pienentää tai suurentaa näytön elementtien kokoa. Tämän uuden asetuksen avulla voit muuttaa valikkojen, sovelluskuvakkeiden ja kaiken muun näytöllä näkyvän kokoa. Jos haluat nähdä enemmän sisältöä näytöllä, voit muuttaa kaiken pienemmäksi. Jos taas sinulla on vaikeuksia saada selvää näytön sisällöstä, voit suurentaa näytön elementtien kokoa.

Aloita menemällä asetuksista näyttöasetuksiin. Katso tarvittaessa reitti näyttöasetuksiin ”Tekstin fonttikoon suurentaminen Android-puhelimella ja tabletilla”-otsikon alta.

Avaa valikosta ”Näyttökoko”.

Android kuvakkeiden suurentaminen

Voit nyt säätää kuvakkeiden ja muiden näytön elementtien kokoa näytön alaosan liukusäätimestä. Tämä asetus muuttaa samassa suhteessa kaiken näytön sisällön kokoa. Valitsemasi näyttökoko tallentuu automaattisesti ja voit poistua asetuksista, kun olet valinnut sopivan koon.

Näytön kuvakkeiden suurentaminen

Kiitos että luit ohjeemme ”Puhelimen tai tabletin tekstikoon suurentaminen”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit