PDF-tiedoston muokkaaminen 2


Voiko .pdf-tiedostoja muokata? Tässä ohjeessa kerromme miten voit muuttaa .pdf:t tekstitiedostoiksi muokkaamista varten.

Adoben PDF-tiedostot ovat käteviä ja toimivia, kun halutaan esittää tietoa siten, että kaikki tiedoston saajat näkevät varmasti samat tiedot. Koska PDF:t on suunniteltu muuttumattomiksi, PDF-tiedostoja on hankala muokata.

PDF-tiedostojen muokkaaminen ei onnistu suoraan Acrobat Readerilla, vaan muokkaaminen vaatii maksullisen Adobe Acrobat-ohjelmiston hankkimista. Onneksi .pdf:ien muokkaamiseen on olemassa myös useita ilmaisia palveluita. Google Docs on helpoin, kaikilla laitteilla toimiva tapa muokata PDF-tiedostoja.

Avaa Google Drive-verkkosivu ja kirjaudu sisään omalle Google-tilillesi. Jos käytät puhelinta tai tablettia, selaimen asetuksista on kytkettävä tietokoneversio päälle muokkaamista varten. Tietokoneversion saa päälle Chrome-selaimella painamalla selaimen oikean ylälaidan valikko-painiketta (kolme pistettä) ja valitsemalla ”Käytä tietokoneversiota”.

 

Lataa PDF-tiedosto Google Driveen painamalla sivun vasemman ylälaidan UUSI-painiketta ja valitsemalla ”Tiedoston lähetys”. Odota että tiedosto latautuu Driveen.

PDF-tiedoston lähettäminen muokkaamista varten

PDF-tiedoston lähettäminen muokkaamista varten

Kun tiedosto on latautunut, klikkaa hiiren oikeanpuolimmaisella painikkeella tiedoston päältä tai mobiililaitteella valitse tiedosto painamalla tiedostoa ja tämän jälkeen paina yläpalkissa olevaa valikko-painiketta (kolme pistettä). Valitse valikosta ”Avaa sovelluksessa” ja tämän jälkeen ”Google Docs”.

Valikon avaaminen mobiililaitteilla

Valikon avaaminen mobiililaitteilla

Avaa PDF Google Docsissa

Avaa PDF Google Docsissa

Voit nyt muokata .pdf-tiedostoa normaalin tekstitiedoston tapaan. Voit ladata tiedoston tietokoneelle tai mobiililaitteelle painamalla ylälaidan Tiedosto-valikosta ”Lataa tiedostona” ja valitsemalla haluamasi tiedostomuodon. Voit ladata muokatun tiedoston .odt, .rtf, .txt, .html, .epub, .pdf- tai docx-tiedostona.

Lataa muokattu .pdf tiedostona

Lataa muokattu .pdf tiedostona

Kiitos että luit ohjeemme ”PDF-tiedoston muokkaaminen”. Jätä mielipiteesi ja kysymyksesi kommenttikenttään. Lue lisää hyödyllisiä ohjeita ja oppaita tästä

4 2 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tiina

Kiitos tästä vinkistä! En tiennyt, että Google Docs voisi käyttää pdf-tiedoston muokkaukseen. Ystäväni työskentelee yrityksessä missä on pdf-muokkausohjelma käytössä. Kyseessä ilmeisesti kotimainen tuote. Hän suositteli ohjelmaa mutta itse en vielä tiedä tarvitsenko koska en joudu päivittäin pdf-tiedostoja muokkaaman.

Seppo Jyrkinen

Ohjeet ok, mutta kuinka kuvat saisi pysymään pdf:ssä. Minä sain ainoastaan tekstin esiin.