Miten löydän kadonneen Android puhelimen? 15Puhelin hukassa? Kävelet kadulla ja kokeilet taskuasi, mutta kännykkä ei ole siellä missä pitäisi? Joskus puhelin voi hukkua vaikka olisi kuinka huolellinen.

Onneksi on muutama konsti, joiden avulla voit toivottavasti saada kadonneen Android-puhelimesi takaisin.

Etsi kadonnut puhelin tietokoneella

Todennäköisesti luet tätä artikkelia, koska olet jo hukannut puhelimesi, joten sen sijaan että kertoisimme miten puhelimen katoamiseen kannattaa varautua ennakkoon, mennään asiaan: haluat tietää mitä tehdä nyt ja miten kadonnut puhelin on mahdollista paikantaa.

Hyvä uutinen on, että voit paikantaa laitteesi Google Android Device Managerin avulla, vaikka et olisi asentanut sovellusta puhelimeesi.
Avaa tietokone (jos sinulla ei ole tietokonetta, katso seuraava otsikko), avaa Chrome-selain ja varmista että olet kirjautunut Google-tilillesi. Kirjoita Googlen hakukenttään ”etsi puhelimeni”, tai englanniksi ”find my phone”.
Hakutulosten yläpuolelle aukeaa pieni ikkuna, joka näyttää puhelimesi sijainnin. Klikkaa paikkakunnan nimeä, jossa puhelimesi sijaitsee (alla olevassa esimerkkikuvassa Oulu). Jos käytät toista selainta, esimerkiksi Firefoxia tai Interner Exploreria, siirry suoraan Device Manageriin osoitteella https://www.google.com/android/devicemanager.

Etsi puhelimeni - Find my phone

Olet nyt Android Device Manager-sivulla. Jos Google pyytää sinua kirjautumaan uudelleen Google-tilillesi, tee niin. Voit nyt aloittaa puhelimesi jäljittämisen.

Jos sinulla on useita Android-laitteita samalla Google-tilillä, käytä pudotusvalikkoa kadonneen puhelimen valitsemiseen.

Android Device Manager

Jos Device Manager ei aloita automaattisesti laitteen paikannusta, paina pientä paikannuspainiketta valkean laatikon oikeassa yläreunassa, kynän oikealla puolella.

Kun laitteen paikannus on valmis, näet laitteen sijainnin, ajan jolloin laite on paikannettu ja sijainnin tarkkuuden. Näiden tietojen avulla saat jo erittäin hyvän käsityksen siitä missä puhelimesi sijaitsee.

Lukitse-painikkeesta voit aktivoida lukitusnäytön salasanan, jotta omat tietosi eivät joudu vääriin käsiin. Voit myös asettaa näytölle viestin, kuten: ”Kiitos että löysit puhelimeni! Soita minulle tähän numeroon”. Laita esimerkiksi ystäväsi tai toisen puhelimesi puhelinnumero sille varattuun kenttään.

Lukitse näyttö kadonnut puhelin

Lukitusnäytön viesti näytetään puhelimen näytöllä suuren Soita minulle-painikkeen kanssa. Jos löytäjä on rehellinen ja haluaa löytää puhelimen omistajan, niin toivottavasti hän painaa painiketta ja tavoittaa sinut. Jos varas vei puhelimen, toivottavasti viesti ja tieto siitä että tiedät puhelimen sijainnin säikäyttää varkaan.

Laitteen lukitsemisen jälkeen, voit myös lähettää puhelimelle soittokomennon ”Soita”-painikkeella. Puhelin soi täydellä äänenvoimakkuudella viisi minuuttia. Kun olet suunnistanut puhelimen lähettyville, ääni auttaa löytämään puhelimen tarkan paikan.

Soita kadonneeseen puhelimeen

Lopuksi, jos puhelin on edelleen hukassa ja olet menettänyt toivon sen löytymisestä, voit tyhjentää laitteen kaikki tiedot valitsemalla ”Tyhjennä”. Tyhjennys palauttaa puhelimen tehdasasetuksille, poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot, kuvat, musiikin ja muut tallennetut tiedot. Toiminto yrittää tyhjentää myös puhelimen muistikortin, mutta muistikortin tyhjentäminen ei välttämättä onnistu kaikilla Android-versioilla ja kaikkien valmistajien puhelimilla.

Kun olet tyhjentänyt puhelimen, Device Manager lakkaa toimimasta ja voit käytännössä sanoa puhelimellesi hyvästit. Tyhjennystä ei voi peruuttaa.

Tyhjennä kadonnut kännykkä

Etsi kadonnut puhelin toisella puhelimella

Jos sinulla ei ole tietokonetta tai olet tien päällä, etkä ehdi kotiin tietokoneen äärelle, voit etsiä puhelimesi myös millä tahansa muulla älypuhelimella tai tabletilla.

Avaa web-selain ja kirjoita hakukenttään Android Device Manager. Avaa ensimmäinen linkki ja kirjaudu sisään omilla Google-tunnuksillasi. Olet nyt sisällä.

Device Manager toimii kännykällä ja tabletilla täsmälleen samalla tavalla kuin tietokoneella, joten voit aloittaa puhelimen etsinnän aiemman kappaleen ohjeiden mukaisesti.

Android Device Manager puhelimella

Huomioita Android Device Managerista

Kuten ei muutkaan ohjelmat, Android Device Manager ei ole täydellinen. Jos et ole aiemmin asettanut puhelimellesi näytön lukitusta ja varas on ehtinyt palauttaa puhelimen tehdasasetuksille, Device Managerista ei ole apua. Tehdasasetuksien palauttamisen jälkeen Google-tilisi ei ole enää liitoksissa puhelimeen, joten Googlella ei ole mahdollisuutta jäljittää sitä.

Jos puhelin on sammunut tai varas sammuttaa sen, Android Device Manager yrittää kuitenkin näyttää puhelimen viimeisimmän tiedetyn sijainnin. Viimeisimmän sijainnin perusteella voit ainakin yrittää päätellä mihin puhelin on kadonnut. Hyvällä tuurilla puhelimen löytäjä lataa puhelimen ja voit jäljittää sen uudelleen.

 


 

Rikosilmoitus varastetusta puhelimesta

Jos puhelinta ei yrityksistä huolimatta löydy ja tiedät että olet joutunut varkauden uhriksi, tee asiasta rikosilmoitus. Hyvällä onnella puhelin myöhemmin löydetään rikosilmoituksen perusteella. Myös vakuutusyhtiöt vaativat yleensä rikosilmoituksen puhelimesta, ennen kuin se korvataan.

Varastettu puhelin IMEI-koodi

Rikosilmoitukseen kannattaa liittää puhelimen IMEI-koodi. Varastettu puhelin voidaan rikosilmoituksen perusteella asettaa operaattorin toimesta Mustalle listalle. Mustalla listalla olevaa laitetta ei voi käyttää niiden operaattoreiden SIM-korteilla, jotka ovat mukana listan ylläpidossa ja toiminnassa. Yhteistyössä on mukana kaikki kotimaiset sekä suurin osa eurooppalaisista operaattoreista.

 

Kiits että luit artikkelin ”Miten löydän kadonneen Android puhelimen?”. Puhelimen hukkaaminen ei ole koskaan mukavaa, mutta toivottavasti näistä neuvoista oli apua.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua


Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

15 ajatuksia aiheesta “Miten löydän kadonneen Android puhelimen?

 • Ninja

  Hukkasin puhelimeni perjantaina ja viimeinen havainto onkin silloin, mutta akku loppu. Kuinka saan selville missä viimeisin havainto oli?

 • Juha Haapala

  Voiko karttanäkymää vaihtaa esim ilmakuvaksi? Oletetulta jokeen putoamispaikalta lähtee suora viiva nykyiseen olinpaikkaani. Miksi? Lähden tabletin kanssa etsimään luuria saanko sijaintini tuohon kartalle.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   oletettavasti puhelin on sammunut, kun se on tippunut veteen, eikä sijainti ole sen jälkeen tallentunut. Jos olet sen jälkeen kirjautunut Google-tilille nykyisessä olinpaikassa, on kartassa tämän jälkeen suora viiva nykyiseen olinpaikkaan, koska näiden paikkojen välillä ei ole sijaintitietoja. Tietääkseni karttaa ei saa muutettua ilmakuvaksi.

 • Anna Maija Lankolainen

  Puhelimeni kadonnut ulkomailla.Olen sulkenut liittymän.Puhelimessa on paikannusasetus.Uskon puhelimen olevan jonkun ulkopuolisen käytössä jo eli,,miten nyt toimin ? Oisi tärkeää saada tiedot tyhjättyä,ettei niitä käytettäisi vääriin tarkoituksiin.

 • Mikko Rajala

  Löysin tänään puhelimen ja sama henkilö oli koittanut soittaa 3x, puhelin löytyi Jyväskylästä. Löytö hetkellä puhelimeen soitettiin, koitin vastata. En ole varma voiko näppäinlukko estää vastaamisen? Kotin avata lukkoa ja puhelin on manuaalisessa lukossa? Onko tämä lukitus tämän sivuston kautta? Kyseinen henkilö olisi varmasti tiennyt kenen puhelin.. noh, ei sit :D. Huomenna vien poliisiasemalle, ehkäpä henkilö lukee tämän ja hakee luurinsa sieltä ja onnekas et luurin löysi rehti henkilö. Toinen juttu, koita soittaa puhelimeen klo 15jälkeen, voinen yrittää vastata tai enabloi puhelimeesi toi mahdollisuus ottaa yhteyttä omistajaansa, jotta voin puhelimesi palauttaa.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   meidän kautta ei ole mahdollista puhelinta lukita. Kannattaa tosiaan toimittaa puhelin poliisilaitokselle. Toivottavasti omistaja saa puhelimensa sitä kautta takaisin.

 • Annika

  Jos palauttaa tehdasasetukset googlen kautta niin sammuuko puhelin? Kootimme soittaa pöautuksen jälkeen mutta puhelimeen ei saanut enään yhteyttä, mietin että johtuuko palautuksesta vai sammuttiko varas puhelimen?

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei.
   Puhelin palautuu tehdasasetuksille ja puhelin käynnistyy uudelleen palautuksen aikana. Puhelimeen soittaminen vaatii pin-koodin syöttämisen puhelimeen, joten jos varas vei puhelimen, on puhelimeen soittaminen käytännössä mahdotonta.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Jos puhelimen akku on loppunut, paikantaminen ei ole mahdollista. Voit kuitenkin tarkistaa puhelimen viimeisimmän, ennen akun loppumista tallentuneen sijainnin ohjeen avulla.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei,
   Millä tavalla puhelin ei toimi? Jos puhelin ei käynnisty tai se on fyysisesti rikki, kannattaa toimittaa puhelin huoltoon tai harkita uuden hankkimista.

 • Aila Mäkilä

  Hei, minulla on Huawei y52 puhelin, miten saan tuon paikanninsäädön puhelimeeni, jotta jos tarvii seurata missä se on, niin löydän sen.

  • Ylläpito Artikkelin kirjoittaja

   Hei, kiitos kommentista. Puhelimeen ei tarvitse välttämättä asentaa Device Manager-sovellusta tai tehdä muita asetusmuutoksia. Kun olet kirjautunut puhelimellasi Google-tilille, voit jäljittää puhelimen artikkelin ohjeiden mukaisesti.