Macbookin näyttökuvien tallennuspaikan vaihtaminen


Monesti Macbookin näyttökuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Oletuksena Macbook tallentaa otetut näyttökuvat työpöydälle. Jos näyttökuvia kertyy paljon, voi työpöytä muuttua sekavaksi. Onneksi voit kuitenkin vaihtaa näyttökuvien tallennuspaikan haluamaksesi.

Muista että et poista kansiota, jonka olet valinnut näyttökuvien tallennuspaikaksi.

Näin vaihdat näyttökuvien tallennuspaikan

Aluksi avaa Finder, eli tiedostojenhallintasovellus. Luo uusi kansio, johon haluat näyttökuvien tallentuvan. Voit luoda uuden kansion painamalla näppäinyhdistelmää Komento+Shift+N. Nimeä kansio haluamaksesi, esimerkiksi ”Näyttökuvat”.

Näyttökuvat Macbook

Seuraavaksi paina komento + välilyönti avataksesi Spotlight-haun. Kirjoita hakuun ”pääte” ja valitse ylin vaihtoehto eli Pääte.

Macbook pääte

Kirjoita päätteeseen: ”defaults write com.apple.screencapture location ”. Jätä pois heittomerkit ja varmista että ”location”-sanan jälkeen seuraa välilyönti.

Macbook pääte komento

Raahaa nyt kansio, jonka loit näyttökuvia varten päätteen päälle. Raahaaminen tapahtuu käytännössä siten, että painat kansion päältä hiirellä, pidät hiiren näppäimen pohjassa, vedät kansion päätteen päälle ja vapautat hiiren näppäimen. Kansion tiedostopolku tulee näkyviin komentoriville. Paina vielä päättessä Enter-painiketta.

Näyttökuvien tallennuspaikka

Nyt näyttökuvat tallentuvat valitsemaasi kansioon. Jos haluat, että näyttökuvat tallentuvat taas työpöydälle, kirjoita päätteeseen ”defaults write com.apple.screencapture location ~/Desktop”.

Kiitos että luit ohjeemme ”Macbookin näyttökuvan tallennuspaikan vaihtaminen”. Jätä kommenttisi alle kommentti-kenttään.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *