Miten löydän ladatut tiedostot Android-puhelimesta? 2


Jos olet kokenut Androidin käyttäjä, tämä saattaa kuulostaa typerältä kysymykseltä, mutta moni aloitteleva käyttäjä miettii mihin ladatut tiedostot tallentuvat puhelimella.

Tässä ohjeessa kerromme, miten löydät ladatut tiedostot puhelimen muistista. Ohjeen avulla löydät vastaavasti myös tabletin ladatut tiedostot.

Ladatut tiedostot tarkoittaa tässä yhteydessä esimerkiksi nettiselaimella, kuten Chromella ladattuja tiedostoja. Eri sovelluksilla, kuten WhatsAppissa vastaanottamasi tiedostot tallentuvat sovelluksen omaan kansioon.

Ladatut tiedostot Android-puhelimella

Ladattujen tiedostojen selaamiseen tarvitaan tiedostonhallintasovellus. Jos puhelimessasi on vähintään Android Marshmallow (6.0), löydät ladatut tiedostot suoraan puhelimen asetuksista. Jos puhelimessasi oleva Android-versio on vanhempi kun 6.0 tai haluat kattavammat mahdollisuudet puhelimesi tiedostojenhallintaan, lue lisää tiedostonhallintasovelluksen asentamisesta alempaa ”Tiedostonhallintasovelluksen asentaminen Androidiin”-otsikon alta.

Miten löydän ladatut tiedostot puhelimen asetuksista (Android 6.0->)?

Alla olevien vaiheiden jälkeen pääset selaamaan ladattuja tiedostoja Android-puhelimella tai tabletilla, jossa on vähintään Android Marshmallow (6.0)-käyttöjärjestelmä. Kuvakaappaukset on otettu OnePlus 5-puhelimella, joten huomioi että valikoiden nimet voivat hieman poiketa omasta laitteestasi, riippuen laitteen merkistä ja Android-versiosta.

  • Avaa aluksi puhelimen asetukset.
  • Selaa ja avaa asetuksista ”Tallennus & muisti”.

Android asetukset

  • Paina ”Tutki”.

Tiedostojenhallinta Androidilla

  • Jos puhelimessasi on muistikortti, näet vaihtoehtona nyt myös ulkoisen muistin. Ladatut tiedostot tallentuvat aina oletuksena puhelimen sisäiseen muistiin, joten valitse ”Sisäinen tallennustila”.

Sisäinen tallennustila Android

  • Tiedostonhallinnassa näkyy nyt lista kaikista sisäisessä muistissa olevista kansioista. Avaa listasta ”Download”-kansio.

Ladatut tiedostot Android puhelimella tai tabletilla

 

  • Näet nyt kaikki puhelimesi tai tablettisi ladatut tiedostot. Voit halutessasi poistaa ladattuja tiedostoja tai vaikkapa jakaa tiedoston tuttavallesi.


 

Tiedostonhallintasovelluksen asentaminen Androidiin

Jos puhelimessasi on vanhempi kuin Android 6.0-versio, tarvitset erillisen tiedostonhallintasovelluksen, että pääset selaamaan ladattuja tiedostoja. Osan valmistajien, kuten Huawein puhelimissa on valmistajan oma kustomoitu Android, joten asetuksista ei välttämättä löydy kohtaa Tallennus & muisti. Erillisellä tiedostonhallintasovelluksella löydät kuitenkin ladatut tiedostot mistä tahansa Android-laitteesta. Play Storessa on lukuisia sovelluksia Androidin tiedostojen hallintaan, mutta tässä ohjeessa käytämme File Manager +-sovellusta. Sovellus on helppokäyttöinen ja siitä löytyy monipuoliset ominaisuudet puhelimen tai tabletin tiedostojen hallintaan.

Asenna tiedostonhallinta Androidiin Avaa tiedostonhallinta

  • Ensimmäisellä käynnistyskerralla Android kysyy: ”Saako File Manager + käyttää laitteellesi tallennettuja valokuvia, mediatiedostoja ja muita tiedostoja?”. Sovellukselle on annettava lupa tiedostojen käyttöön, joten paina ”Salli”.

Sovellus pyytää oikeuksia tiedostojen käyttöön

  • Näet nyt tiedostojenhallinnan aloitussivun. Ladatut tiedostot löydät painamalla ”Downloads”-kansiota.

Android ladatut tiedostot

  • Voit nyt selata, poistaa, tai vaikka jakaa puhelimesi ladattuja tiedostoja eteenpäin.

Kiitos että luit ohjeemme ”Miten löydän ladatut tiedostot Android-puhelimesta?”. Jätä mielipiteesi ohjeesta kommentti-kenttään. Tutustu myös muihin hyödyllisiin ohjeisiin.

0 0 ääntä
Arvio käyttöohjeesta

Kysyttävää tai kommentoitavaa?

Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kysymyksiä. Voit jättää kysymyksesi ja kommenttisi artikkelista alle.

guest

2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Ari Jäntti

Ei onnistu soittoäänen asennus.
Mulla on uusi HUAWEI, mutta sen asetuksessa ei ole valikkoa Tallennus & muisti.
Voitteko kysyä HUAWEIN neuvonnasta ohjetta.